ניו יורק: גוף אקדמי שיחרים את ישראל - ייענש
הסנאט המקומי העביר את החוק בתגובה לחרם האקדמי שהטילה האגודה ללימודים אמריקנים על ישראל לפני חודש וחצי. לפי החוק, המוסדות שיחרימו לא יקבלו מימון
הצהרת תמיכה בישראל: הסנאט במדינת ניו יורק העביר היום (ה') חוק שלפיו גופים אקדמיים שיתמכו בחרם על ישראל ייענשו ולא יקבלו מימון. החוק, שעבר ברוב מוחץ של 56 תומכים מול ארבעה מתנגדים, הוא תגובה להחלטת "האגודה ללימודים אמריקנים" (ASA) לפני חודש וחצי שהכריזה על חרם נגד מוסדות אקדמיים בישראל.
עוד בחדשות:
הסתיימה פגישת וינשטיין ועורכי דינו של פינטו
חצי מיליון שקל פיצוי לאישה שנוצלה מינית
מחקרים גילו: כל אחד הוא קצת ניאנדרטל
על פי החוק, ייאסר על מוסדות אקדמים בניו יורק, שבשטחה נמצאת בין היתר אוניברסיטת קולומביה היוקרתית, לממן ארגונים כמו ה-ASA. "מכללות ואוניברסיטות בניו יורק לא יוכלו להשתמש בכספי סיוע של המדינה למימון ישות אקדמית או חברים בה המעורבים בחרמות", נכתב בחוק. הצעת ההחלטה אמורה לעבור בהצבעה באסיפה הכללית של ניו יורק ולהגיע לחתימה של מושל המדינה, אנדרו קואמו, שככל הנראה יחתום על החוק.
מאחורי החוק שעבר עומד הסנאטור הדמוקרטי ג'ף קליין: "החקיקה שולחת מסר ברור שאנחנו לא נתמוך לעולם בכספי משלם המסים באפליה דתית או גזעית. אנו לא נאפשר לאויבי ישראל או העם היהודי להתקדם אפילו באינץ' בניו יורק".
נשיאת אגודת ה-ASA, ליזה דאגן, התייחסה בראיון ל"אל-ג'זירה אמריקה" להחלטת הסנאט בניו יורק: "זה ניסיון קלוש לכסות את ההפרות המתמשכות של החוק הבינלאומי וזכויות האדם של ישראל". "האגודה ללימודים אמריקנים", שבה חברים 5,000 איש, אישרה באמצע חודש דצמבר את התמיכה בחרם האקדמי על ישראל ברוב של 66%.
בהודעת האגודה הוסבר כי ההחלטה התקבלה בשל ההפרות הישראליות, לטענתה, של החוק הבינלאומי והחלטות האו"ם, בהן הטלת הכיבוש על אקדמאים וסטודנטים פלסטינים והפרת זכויותיהם. האגודה קראה לאוניברסיטות אמריקניות וקבוצות אקדמיות לאסור שיתופי פעולה עם מוסדות ישראלים. כשבועיים לאחר ההחלטה לתמוך בחרם, יותר מ-100 נשיאי אוניברסיטות מהבולטות בארצות הברית הודיעו על התנגדותן למהלך וכמה מהן הודיעו על ניתוק הקשר עם האגודה.
ברשימת האוניברסיטות שהכריזו על התנגדותן לחרם כלולות האוניברסיטאות בראון, קולומביה, קורנל, הרווארד, סטנפורד, ג'ורג'טאון, ג'ורג' וושינגטון, פרינסטון, MIT ועוד.
תומכי ישראל בארה"ב אינם חוששים מכוחה של ה-ASA, אלא מהפרסום בתקשורת האמריקנית שעלול להוביל גופים אחרים לתמוך בחרם על ישראל מהסוג שהוטל על דרום אפריקה בשנות ה-80 בזמן תקופת האפרטהייד.
Read this article in English