שתף קטע נבחר

צילום: גטי אימג'ס

שומרת אחותי

"מחוץ לרדאר": כשטרייסי בארנס זכתה בכרטיס הנכסף להשתתפות באולימפיאדת החורף, לא היה לה ספק לרגע אחד מה היא עושה איתו - מעבירה אותו לאחותה התאומה, לני. סיפור מרגש על הקרבה ואנושיות. וגם: פתח למחאה פוליטית בסוצ'י?

הזמן הממוצע בין לידת שני תאומים הוא עשרים דקות. עבור טרייסי ולני בארנס מדובר היה ככל הנראה בפרידה ארוכה מדי זו מזו והן הגיחו לעולם בהפרש של חמש דקות.

 

 

הקרבה בזמן יציאתן לאוויר העולם הפכה למוטיב חוזר בחייהן של השתיים. בניגוד לתאומות זהות הבוחרות במודע להיבדל זו מזו בתחומי העיסוק והעניין, התאומות בארנס (31) היו זו לצד זו לאורך כל הדרך. כששיחקו יחד כדורגל בתור ילדות, החברות לקבוצה טענו שיש בין השתיים קשר טלפתי. מאוחר יותר בעידוד אביהן הן החלו להתאמן יחדיו בירי ברובה, מה שהוביל אותן לפני 16 שנים להחלטה המשותפת החשובה ביותר בחייהן, המעבר לענף הביאתלון, ספורט חורף המשלב בין ירי והחלקת סקי למרחקים ארוכים.

 

 

אחת לצד השנייה לאורך כל הדרך. טרייסי ולני בארנס (צילום מסך: biathlonews.com) (צילום מסך: biathlonews.com)
אחת לצד השנייה לאורך כל הדרך. טרייסי ולני בארנס(צילום מסך: biathlonews.com)

 

טרייסי ולני לא צפויות להיות הכוכבות הגדולות של אולימפיאדת החורף הקרובה, למעשה אחת מהן כלל לא תשתתף בה. אבל עוד לפני שהלפיד האולימפי בסוצ'י נדלק, ספק גדול אם איזשהו אירוע ב-17 הימים של המשחקים ברוסיה יצליח להתעלות על סיפורן של התאומות בארנס בתור האירוע המרגש ביותר של האולימפיאדה.

 

הכל החל במיונים האמריקאיים לאולימפיאדת החורף. ארצות הברית מדורגת 12 בדירוג העולמי לנשים בביאתלון, מה שמאפשר לה לשלוח חמש ספורטאיות בענף לסוצ'י. כדי לבחור את חמש המאושרות קבע איגוד הביאתלון האמריקאי מספר תחרויות מבחן שהאחרונה והמכריעה התקיימה באיטליה.

 

אלא שדווקא בסוף השבוע שבו נערכה התחרות הגורלית באיטליה לני חלתה ולא יכולה הייתה להשתתף בשלושה מתוך ארבעת המירוצים המכריעים. כתוצאה מכך היא מצאה את עצמה, אחרי שהשתתפה בשתי אולימפיאדות ברציפות, מחוץ למשלחת האולימפית האמריקאית. מי שכן השיגה את הכרטיס לאולימפיאדה היא אחותה התאומה, טרייסי.

 

טרייסי בארנס. ויתרה על הכרטיס למשחקים לטובת אחותה (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
טרייסי בארנס. ויתרה על הכרטיס למשחקים לטובת אחותה(צילום: GettyImages)

 

אלא שטרייסי מהר מאוד ויתרה על הכבוד הגדול וזמן קצר לאחר מרוץ הגמר של המיונים האולימפיים, היא סיפרה לאחותה כי החליטה להעבירה לה את הזכות להשתתף באולימפיאדה. בדיעבד היא טוענת כי קיבלה את ההחלטה עוד לפני תחילת התחרות, כשראתה את פניה הסובלות של אחותה החולה, "לני אישה חזקה מאוד, היא עשתה את המיטב שלה כדי להסתיר את הרגשות שלה ולא לפגוע בי במהלך המבחנים, אבל אני ידעתי שהיא סובלת", סיפרה טרייסי.

 

לני לא הצליחה לעכל את ההחלטה יוצאת הדופן של אחותה, היא מחתה בפניה והסבירה לה עד כמה מטורף מה שהיא עושה, אך כשהבינה כי טרייסי נחושה והחלטית, היא החלה לבכות מהתרגשות. "כשאתה אוהב מישהו אתה מוכן לוותר על החלום שלך כדי שהוא יוכל להגשים אותו", הסבירה מאוחר יותר טרייסי את ההחלטה האמיצה שלה ולני עצמה אמרה: "טרייסי היא הגיבורה שלי, היא הציגה את הרוח האמיתית של המשחקים האולימפיים, אני מתכוונת לייצג בסוצ'י לא רק את המדינה שלי אלא גם את אחותי".

 

לני מספרת על ההחלטה של טרייסי

 

בניגוד לאירופה, שם בתחרויות הגדולות מגיעים לעיתים אלפי צופים לעודד את המתחרים במירוצי הביאתלון המפרכים, בארצות הברית מדובר בענף זניח למדי. הישג השיא של לני בארנס במשחקים האולימפיים, מקום 23 בוונקובר 2010, הוא הטוב ביותר של ספורטאית אמריקאית בענף מזה 16 שנים.

 

למרות זאת, סיפור ההקרבה המיוחד של טרייסי זכה להבלטה בתקשורת האמריקאית והשתיים מצאו את עצמן מתראיינות לכל ערוץ טלוויזיה אפשרי. הגדילה לעשות חברת הבירה "גינס" שהשתמשה בסיפור של השתיים לפרסומת החדשה שלה. בכך עשתה טרייסי טובה לא רק לאחותה אלא גם לענף כולו שזכה לחשיפה עצומה בארצות הברית.

 

הפרסומת של האחיות ל"גינס"

 

טרייסי, שהתחרתה במשחקים האולימפיים בפעם האחרונה ב-2006, לא רק ויתרה על הזכות להשתתף באולימפיאדה הקרובה אלא למעשה גם סתמה את הגולל על סיכוייה להתחרות באולימפיאדה נוספת בעתיד. עוד בהתחלת ההכנות לקמפיין האולימפי הנוכחי, השתיים קיבלו החלטה משותפת כי זו תהיה הפעם האחרונה שלהן בבימה המרכזית. מה שרק ההופך את ההקרבה האמיצה של טרייסי למרגשת יותר.

 

אחרי שהשתיים יחזרו מסוצ'י, לני כמתחרה וטרייסי כצופה ומעודדת, הן מתכוונות לפתוח בפרק הבא של חייהן כשהתכנון הוא לפתוח עסק, ביחד כמובן. מדליות על הצוואר ככל הנראה לא ייצאו מהסיפור המרגש הזה, אך במדליה המוצמדת לליבה טרייסי כבר זכתה.

 

הסיפור של האחיות ריגש את האמריקאים. לני בארנס (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
הסיפור של האחיות ריגש את האמריקאים. לני בארנס(צילום: GettyImages)

 

תומאס באך מרים להנחתה

הימים האחרונים לקראת המשחקים לא חפו מעוד התבטאויות מחליאות של ראשי הרשויות ברוסיה כלפי הקהילה הגאה. ראש עיריית סוצ'י, אנטלי פחומוב טען כי בעירו לא מתגוררים הומואים וכי "הומוסקסואליות איננה מקובלת בקווקז", בעוד נשיא המדינה ולדימיר פוטין הבהיר כי הומואים ולסביות לא יופלו לרעה בסוצ'י כל עוד יתרחקו מילדים.

 

נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי, תומאס באך שהתראיין השבוע לקראת המשחקים, אמנם נמנע מלגנות באופן מפורש את ההתעמרות בקהילה הגאה, אך רמיזה שסיפק באותו ראיון עשויה לספק פתח למחאה ראויה של הספורטאים עצמם נגד הביזיון המתמשך של ההנהגה הרוסית.

 

התמונה שהטריפה את רוסיה. קסניה ריז'ובה וטטיאנה פירובה באליפות העולם באתלטיקה שנערכה במוסקבה ב-2013 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
התמונה שהטריפה את רוסיה. קסניה ריז'ובה וטטיאנה פירובה באליפות העולם באתלטיקה שנערכה במוסקבה ב-2013(צילום: AFP)

 

באך אמנם ציין כי הוועד האולימפי לא יקבל מחאות של ספורטאים במהלך התחרויות ובטקסי המדליות, אך מאידך הבהיר כי אם ספורטאי מעוניין לנצל את מסיבות העיתונאים לשחרור הצהרה פוליטית, הוא רשאי לעשות כך. ברוסיה לא אהבו כצפוי את דבריו של באך ונשיא הוועדה המארגנת, צ'רנישנקו אף טען כי שימוש במסיבות עיתונאים לקידום אג'נדה פוליטית הוא עבירה על האמנה האולימפית.

 

לפנייה לכתב: deuel@012.net.il

 

צפו: הסל המדהים מחצי מגרש של מעודדת

כך הגיבה האמא כשקיבלה כרטיס חינם לסופרבול

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים