שתף קטע נבחר

 

זעקת הספורטאים האולימפיים: "לבטל החוקים נגד הקהילה הגאה"

52 ספורטאים אולימפיים בהווה ובעבר, ביניהם שמות כמו מרטינה נברטילובה, אנדי רודיק, גרג לוגניס וסטיב נאש, פרסמו מכתב מחאה נגד המדיניות של הממשלה הרוסית: "חייהם של אנשים רבים נמצאים בסכנה ואסור לנו לשתוק"

המחאה גוברת. שבוע לפני פתיחת משחקי החורף האולימפיים בסוצ'י, שיגרו 52 ספורטאים בעבר ובהווה מכתב חתום על ידם, הקורא לשלטונות ברוסיה לבטל את החוקים נגד הקהילה ההומו-לסבית במדינה. 

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

בין החתומים, החולקים ביניהם מדליות אולימפיות רבות, נמצאים גם 12 ספורטאים פעילים שיקחו חלק במשחקים הקרובים. במכתב ישנה גם ביקורת נוקבת כלפי ההתנהלות של הוועד האולימפי הבינלאומי ונותני החסות של המשחקים, שלא דוחקים בממשלת פוטין לשנות את החוקים.

 

הפגנה נגד החוקים ההומופובים לקראת המשחקים בסוצ'י (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנה נגד החוקים ההומופובים לקראת המשחקים בסוצ'י(צילום: רויטרס)

 

על הקמפיין שנקרא "העיקרון השישי", כשם הסעיף באמנה האולימפית האוסר על אפליה מסוג כלשהי, חתומים בין היתר טניסאי העבר מרטינה נברטילובה, אנדי רודיק וג'יימס בלייק, הכדורסלן סטיב נאש, קופץ המים האגדי גרג לוגניס, האלוף האולימפי בסנואובורד סת' וסקוט והכדורגלן רובי רוג'רס, שבפברואר 2013 קבע תקדים בענף ויצא מהארון.

 

"כספורטאית, אמריקאית וכמי שמאמינה בשוויון זכיות והזדמנות שווה לכולם, הבנתי שהגיע הזמן שצריך לעשות את המהלך הזה", אמרה החותרת אסתר לופגרן, מדליסטית הזהב בלונדון 2012. "המשימה היא לתמוך בכל הספורטאים ולאפשר להם להיות עצמם". 

 

אחד מ-52 הספורטאים החתומים על המכתב. סטיב נאש (צילום: AP) (צילום: AP)
אחד מ-52 הספורטאים החתומים על המכתב. סטיב נאש(צילום: AP)

 

מייגן רפיני, שזכתה בזהב האולימפי בכדורגל נשים עם נבחרת ארה"ב, הוסיפה: "אני מבינה ומכבדת את זה שהאולימפיאדה היא לא הזמן או המקום להצהרות פוליטיות,

אבל מה שאנחנו עושים הוא מעבר לכל סוג של הצהרה. חייהם של אנשים רבים נמצאים בסכנה ולכן אסור לנו לשתוק". האצן ניקי סימונדס: "התמונות של אזרחים רוסים שנדחפים ברחובות כיוון שרצו בסה"כ להביע את אהבתם, הטרידו אותי מאוד".

 

כזכור, בחודש יוני האחרון חתם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין על חוק חדש המכוון ישירות נגד הקהילה ההומו-לסבית, שאוסר בין היתר על תעמולה חד מינית, קיום מצעדי גאווה ומונע מיחידים, ארגונים ומוסדות לספק מידע לחברי הקהילה. כתוצאה מכך קמה צעקה גדולה ברחבי העולם וגברו הקולות הקוראים להחרים את אולימפיאדת החורף. 

 

לקראת פתיחת המשחקים הודיע פוטין כי כל מי שירצה למחות בסוצ'י נגד החקיקה המדוברת, יצטרך לעשות זאת באזורי מחאה מיוחדים הנמצאים במרחק של 18 ק"מ מהכפר האולימפי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים