שתף קטע נבחר
 

וול סטריט ננעלה בירידות; אמזון צללה ב-11%

דאו ג'ונס ירד ב-1%, נאסד"ק ב-0.5% ו-S&P 500 - ב-0.7%. זינגה זינקה ב-23.6%. גוגל עלתה ב-4%. ברקע למסחר: בורסות אירופה סגרו את חודש המסחר הגרוע מזה חצי שנה

המסחר בבורסות המובילות בניו יורק ננעל היום (ו') בירידות. הירידות כבר הגיעו לשיעור של כ-1.2%, אך התמתנו.

 

המסחר התקיים על רקע הירידות שנרשמו היום באסיה ובאירופה, והחשש מפני אפשרות לדפלציה באירופה. זאת בעקבות נתוני המאקרו בגוש היורו, ובהם ירידה באינפלציה ל-0.7% בינואר. המשקיעים לא התנחמו בנתוני הצריכה הפרטית המעודדים שפורסמו בארה"ב היום, ונתוני מדד הצרכנים שהיו גבוהים מהצפי. בתוך כך קרן המטבע הבינלאומית קראה היום ל"פעולה דחופה" בעקבות הירידות שנרשמות בשווקים המתעוררים בשבוע האחרון. זאת עקב חששות כי הצמיחה תושפע מצמצום המדיניות המוניטארית של הבנק המרכזי בארה"ב, באופן שעלול לגרום למחנק אשראי עולמי.

 

מדדי מניות

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.94% ל-15,698.85 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.47% ל-4,103.88 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.65% ל-1,782.59 נקודות.

 

שוק הסחורות

הזהב איבד היום 0.2% מערכו ונסגר על מחיר של 1,239.8 דולר לאונקיה. השבוע איבדה המתכת 1.9%, אך בחודש האחרון עלה מחיר הזהב ב-3.1%, זאת בעקבות החולשה שנרשמת בשוק המניות. הנפט איבד היום 0.8% מערכו וננעל על 97.5 דולר לחבית. השבוע עלה הנפט ב-0.9% ובסיכום חודשי איבד מערכו בשיעור דומה.

 

ברקע המסחר

אירופה ננעלה היום בירידות שערים וסגרה את חודש המסחר הגרוע מאז יוני. ברקע למסחר היום: שיעור האבטלה ביבשת בחודש דצמבר, עמד על 12%, בדומה לחודש הקודם ומעט מתחת לצפי בשוק ל-12.1%. שיעור האינפלציה בגוש היורו ירד בינואר ל-0.7%, זאת לעומת 0.8% בדצמבר - מתחת ליעד של 2% שהציב הבנק האירופי המרכזי. הירידה המפתיעה, שנובעת מנפילה במחירי האנרגיה, מגבירה את הלחץ שמופעל על הבנק המרכזי לפעול נגד הנטייה לדפלציה. תחזיות האנליסטים ציפו שהאינפלציה תעמוד על 0.9%.

 

ירידות נרשמו הבוקר בבורסות באסיה, על רקע החששות לגבי השפעת הצמצום הנוסף בתכנית התמריצים של הבנק הפדראלי המרכזי על השווקים המתעוררים. נתונים שפורסמו ביפן דווקא עודדו את המשקיעים, כולל עליית מדד הליבה של המחירים לצרכן, שטיפס בדצמבר בשיעור הגבוה ביותר מזה חמש שנים, וכן שיפור בשוק העבודה וצמיחה בתפוקת המפעלים. אולם מנגד, המשקיעים קיוו לנתונים שיובילו לצעדי הקלה נוספים מצד הבנק המרכזי של יפן.

 

מאקרו ארה"ב

הצריכה הפרטית בארצות הברית טיפסה בשיעור חד בדצמבר, זה החודש השני ברציפות. משרד המסחר האמריקאי מסר כי הצריכה הפרטית טיפסה בחודש שעבר בשיעור מותאם עונתית של 0.4%, זאת לאחר עלייה של 0.6% בנובמבר. מדובר בעלייה הרצופה החזקה ביותר מאז החודשיים הראשונים של 2012.

 

מהדו"ח עולה כי האמריקאים הוציאו יותר על שירותים כמו מסעדות ומנגד רכשו פחות מוצרים ברי קיימא כמו מכוניות או מכשירים חשמליים. עוד עולה כי ההכנסה של האמריקאים נותרה ללא שינוי בדצמבר. לאחר התאמה למסים ולאינפלציה, ההכנסות נפלו ב-0.2%. שיעור החיסכון בארה"ב נפל ל-3.9% מ-4.3%, זהו השיעור השני הנמוך ביותר מאז 2009. תחזיות האנליסטים ציפו לעלייה של 0.2% בצריכה ועלייה של 0.1% בהכנסות.

 

גם מדד מנהלי הרכש של שיקאגו לחודש ינואר פורסם היום ועמד על 59.6 נקודות, זאת לעומת 60.8 בדצמבר ולצפי בשוק לקריאה של 59.8 נקודות. קריאה מעל 50 נקודות מציינת מגמת התרחבות, כך שגם המדד הנוכחי נחשב לחיובי על אף הירידה מהחודש הקודם ומצפי האנליסטים. הפרמטר העוסק בהזמנות מוצרים רשם עלייה קלה, ואילו זה העוסק בתעסוקה נפל בחדות לרמה הנמוכה מאז אפריל.

 

מדד סנטימנט הצרכנים של רויטרס ואוניברסיטת מישיגן לחודש ינואר עמד על 81.2 נקודות, זאת לעומת קריאה ראשונה של 80.4 נקודות ותחזית ל-81 נקודות. בדצמבר הוא עמד על 82.5 נקודות.

 

מניות במרכז

הדירקטוריון של מיקרוסופט מתכוון למנות את סאטיה נדלה, שעומד בראש חטיבת הענן של החברה, למנכ"ל הבא ואף בוחן את האפשרות למנות מחליף לביל גייטס בתפקיד היו"ר, כך על פי מקרובים לנושא, שביקשו להישאר בעילום שם. לדבריהם, המועמד המוביל להחליף את גייטס כיו"ר הוא הדירקטור החיצוני, ג'ון תומפסון.

 

דו"ח מעורב לענקית הטכנולוגיה, גוגל (המניה עלתה ב-4%) שהיכתה את התחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות, אך הרווח למניה היה נמוך מהציפיות, כך עולה מדו"חותיה שפורסמו אמש. הכנסות החברה ברבעון האחרון של 2013 עמדו על 16.86 מיליארד דולר, עלייה של 17% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, ולעומת תחזית של 16.75 מיליארד דולר. הרווח הנקי של ענקית האינטרנט עמד על 3.38 מיליארד דולר. גם במקרה זה מדובר בעלייה של 17% לעומת הרווח ברבעון האחרון של 2012 שעמד על 2.89 מיליארד דולר. עם זאת, הרווח למניה עמד על 12.01 דולר, נמוך מתחזיות אנליסטים שצפו רווח של 12.26 דולר למניה.

 

שווי השוק של פייסבוק זינק ליותר מ-150 מיליארד, לאחר שהחברה דיווחה על רווחים מעל לציפיות האנליסטים. דויטשה בנק העלה את מחיר היעד למניה ב-14 דולר ל-75 דולר: "הנסיקה בביצועי החברה בשנת 2013 הינה כמעט ללא רבב, קשה מאד להצביע על חולשה כלשהי בביצועי החברה ברבעון הרביעי" לפי דויטשה בנק.

 

חברת זינגה (המניה זינקה ב-23.6%) הודיעה אמש על ביצוע הרכישה הגדולה בתולדותיה - היא תשקיע 527 מיליון דולר במזומן לרכישת חברת NaturalMotion, העוסקת בפיתוח משחקי וידאו ואנימציה לטלפונים ניידים. במקביל הודיעה החברה על פיטורי 15% מעובדיה. כתוצאה מכך מקווים בחברה שיוכלו לחסוך עד 35 מיליון דולר לפני מס השנה.

 

אמזון (המניה נפלה ב-11%) פרסמה את תוצאותיה לרבעון הרביעי, שנחשב לעמוס ביותר של החברה בשנה, אך אלה פספסו את תחזיות האנליסטים - זאת על אף שאמזון דיווחה כי הרווח ברבעון האחרון הוכפל לעומת שנה קודם לכן. החברה מסרה כי הרווח עמד על 239 מיליון דולר, שהם 51 סנט למניה, בעוד שההכנסות הסתכמו ב-25.59 מיליארד דולר, זאת לעומת רווח של 97 מיליון דולר, שהם 21 סנט למניה והכנסות של 21.27 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של השנה הקודמת. אולם צפי האנליסטים עמד על רווח של 74 סנט למניה והכנסות בגובה 26.05 מיליארד דולר.

 

בתוך כך הודיעה טוויטר כי רכשה יותר מ-900 פטנטים מ-IBM, זאת כחלק מפשרה בין החברות לאחר שענקית הטכנולוגיה תבעה את הרשת החברתית - כך לפי הודעת שתי החברות, שלא פירטו את התנאים הכספיים לעסקה. בן לי, ראש מחלקת המשפט בטוויטר, אמר כי ההסכם יאפשר לחברה להגן על עצמה מפני תביעות דומות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים