שתף קטע נבחר

 

מדינה מדממת: פיגוע בתאילנד ביום הבחירות

10,000 שוטרים ו-5,000 חיילים מאבטחים את הבחירות לפרלמנט שמחרימה האופוזיציה. זה לא מנע פיגוע שביצעו מורדים מוסלמים. 4 נהרגו

יום הבחירות המתוח בתאילנד נפתח בפיגוע, שדווקא לא קשור לעימותים הפוליטיים במדינה: מורדים מוסלמים בדרום תאילנד הרגו היום (א') שלושה חיילים ופעיל בבחירות. המשטרה אמרה כי לרצח אין קשר לבחירות לפרלמנט שמפלגות את תאילנד, ומוחרמות על ידי המוחים נגד הממשלה ועל ידי מפלגת האופוזיציה העיקרית. לא פחות מ-10,000 שוטרים ו-5,000 חיילים מאבטחים את הבחירות.

 

במשטרת תאילנד אמרו כי חמושים ירו לעבר מחסום ביטחוני והפעילו שלוש פצצות. "ארבעה נהרגו במתקפה שביצעו כ-20 חמושים", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס ראש משטרת מחוז פטאני. "המתקפה קשורה לאלימות המתמשכת במחוזות הדרומיים ולא לבחירות".

האופוזיציה מחרימה. בנגקוק, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
האופוזיציה מחרימה. בנגקוק, היום(צילום: AFP)

אבטחת שיא בבחירות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אבטחת שיא בבחירות(צילום: רויטרס)

תאילנד הלכה לבחירות בתקופה סוערת במיוחד, לאחר שלושה חודשי מחאה בבירה בנגקוק. 10 נהרגו ו-577 נפצעו מאז נובמבר בעימותים, אבל מטרתם העיקרית של המוחים - התפטרות ראש הממשלה יינגלוק צ'ינוואט - עדיין לא הושגה. גם ביממה שלפני הבחירות נפצעו שבעה בני אדם בהפגנות בבנגקוק.

 

49 מיליון בעלי זכות הצבעה יכולים לבחור את נציגיהם בפרלמנט, אבל רבים מהם לא יעשו זאת. המפגינים בבנגקוק הודיעו כי בכוונתם לשבש את מהלך הבחירות ולחסום את הגישה לקלפיות. באחד המחוזות במרכז בנגקוק דווח כבר בתחילת יום הבחירות על קשיים בגישה לנקודות ההצבעה.

מצביעה בבנגקוק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מצביעה בבנגקוק(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ראש הממשלה צ'ינוואט הצביעה בקלפי בצפון בנגקוק. היא הגיעה למקום מלווה באבטחה כבדה, וביציאתה אמרה: "אני מזמינה את כל אזרחי תאילנד לבוא להצביע ולתמוך בדמוקרטיה".

 

הפגנות המחאה של האופוזיציה הן שיאו של משבר פוליטי חריף שמלווה את המדינה כבר שמונה שנים. את המפגינים נגד ממשלת תאילנד בראשות יינגלוק צ'ינוואט מייצגים בני מעמד הביניים והאליטה ואת תומכיה מייצגים תושבי הכפרים והעניים, שבעבר עמדו לצד אחיה של יינגלוק, ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינוואט שהודח ב-2006 בהפיכה צבאית, הורשע בעבירות שוחד ונידון לשנתיים מאסר.

 

בימים אלה חי טקסין בגלות בדובאי וטוען שהרשעתו נובעת ממניעים פוליטיים, אך גם ממקום מושבו בגלות בשנים האחרונות יש לו השפעה גדולה על הפוליטיקה התאית. המוחים בבנגקוק טוענים שיינגלוק היא לא יותר מאשר בובה של אחיה שמנסה להביא לחנינתו, אלא שעניי המדינה ותושבי הכפרים אוהבים את טקסין בגלל הצעדים הפופוליסטיים שהוא יישם, ובהם שירותי בריאות כמעט בחינם.

 

ראש הממשלה יינגלוק הקדימה את הבחירות כדי להפיג את המתיחות הפוליטית, אולם באופוזיציה קראו כאמור להחרים את הבחירות ולהחליף את הממשלה ב"מועצת עם" שלא תיבחר בבחירות ותיישם רפורמות שלדבריהם נדרשות כדי לשים סוף לשחיתות ולקשר בין הון לבין שלטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חיילים מחכים בתור לקלפי
צילום: AP
מומלצים