יעלון לא מודאג: אם לא יהיה הסכם, נסתדר
שר הביטחון תקף את אבו מאזן במינכן, הדגיש את האינטרס המשותף לישראל ולסעודיה ואמר כי "ההתנחלויות אינן מכשול לשלום"
"אני מקווה שנגיע להסכם עם הפלסטינים. אם לא, נסתדר", כך סיכם היום (א') שר הביטחון משה יעלון את ההתפתחויות המדיניות האחרונות. בצל איום החרם על ישראל והיוזמה האמריקנית לפיצוי יהודי ערב, הוסיף יעלון כי לישראל ולמחנה הסוני-ערבי במזרח התיכון, המונהג על ידי סעודיה, יש אינטרסים משותפים רבים. "יש לנו אויבים משותפים: איראן, הציר השיעי באזור, האיסלאם הרדיקלי ואל קאעידה".
בניגוד למנהגם של מדינאים ישראלים לעזוב בהפגנתיות כנסים ואירועים שבהם מופיעים בכירי המשטר האיראני, נשאר שר הביטחון יעלון באולם המליאה של ועידת מינכן בעת ששר החוץ האיראני, מוחמד ג'וואד זריף, נשא דברים במסגרת דיון על המצב בארצו.
יעלון אף ישב בשורה הראשונה והאזין לדברי השר האיראני, מאחר והוא הוזמן לדבר בפני באי הוועידה מיד לאחר תום הדיון על איראן. למרות המחווה, לכאורה, הבהיר יעלון בדבריו כי ישראל רואה באיראן אויב משותף לה ולמדינות הערביות המתונות. בעבר, וגם הפעם, נמנעו נציגי מדינות מזרח תיכוניות גם כאלו המקיימות יחסים עם ישראל מלהופיע בפומבי יחד עם נציגים רשמיים של ממשלת ישראל בדיוני ועידת מינכן.
עוד בחדשות:
קרי: ביטחון ישראל - אשליה, החרם בפתח
גן החיות הגרוע בעולם? 105 מתו בחצי שנה
בנאום שנשא בכנס הביטחון במינכן, הדגיש יעלון כי "ישראל מעוניינת לפתור את הסכסוך עם הפלסטינים, אך צריך לומר את האמת ולא לרמות את עצמנו באשר לכוונותיו האמיתיות של אבו מאזן. הוא ברח כמו שערפאת ברח בקמפ דיוויד. אבו מאזן הוכרח לבוא לשולחן המשא ומתן על ידי קרי. הוא צריך לענות על שלוש שאלות, והוא מסרב לעשות זאת: האם בהסדר סופי הוא יהיה מוכן להכיר בישראל כמדינת העם היהודי? האם הוא מקבל עליו את סיום כל התביעות? וסוגיית זכות השיבה".
לדבריו, "ההתנחלויות אינן מכשול לשלום. הן מהוות כ-5% מכלל השטח בגדה המערבית. למה ההנהגה הפלסטינית רוצה לקבל שטח בלי יהודים? אם עלינו לחיות ביחד, עלינו להרוויח באופן הדדי זה מזה".
מוקדם יותר היום, דיבר בכנס גם שר החוץ האיראני מוחמד זריף, שהדגיש כי קיימת "הזדמנות היסטורית" להסכם בין איראן לקהילה
הבינלאומית, אך הזהיר כי אם המערב "ימשיך לעבוד על בסיס אשליות, הוא יתחרט על כך בעתיד".
לדבריו, "המערב עדיין צריך לזכות באמון האיראנים. זה לא יקרה אוטומטית. אשליות הביאו אותנו למצב הנוכחי. זו הייתה אשליה להאמין שאיראן תוותר על יכולתה להעשיר אורניום. אני מאמין שאפשר להגיע להסכם אם הוא יכלול התייחסות לכל ההיבטים".
בהתייחסו לעמדת טהרן כלפי ישראל, בחר זריף להדגיש את הסכסוך עם הפלסטינים, ואמר כי "כל עוד לא יינתנו להם זכויותיהם הבסיסיות ביותר, לא יימצא הסדר לסכסוך המזרח תיכוני. אפשר למצוא אלפי תירוצים, אפשר לייצר מסך עשן ושעירים לעזאזל, אבל כל אלה הם אנטי-תזה להשגת פתרון".
Read this article in English