שתף קטע נבחר

 

מפצלים את המדינה ל-200 אזורי אזעקה

"ידיעות אחרונות" מפרסם כי צה"ל הכין מפה חדשה המחלקת את ישראל ל-200 אזורי התרעה ממוקדים. המטרה: המשך שגרת האזרחים בעת ירי טילים

המטרה - הרגעה: צה"ל מחלק את מפת אזורי ההתרעה ל-200 אזורים, לא פחות. כך מדווח הבוקר (יום ב') "ידיעות אחרונות".

 

רבים מכם זוכרים בוודאי את מפת אזורי ההתרעה ממלחמת המפרץ - זו שחילקה את המדינה לשישה חלקים, כדי לאפשר לצה"ל לתת הוראות בהתאם לאזור שאליו נורה טיל הסקאד. מאז עברו הרבה טילים ורקטות בשמי הארץ ובשבוע שעבר השלימו צה"ל את בניית המפה החדשה.

 

עוד בחדשות:

תיעוד בלעדי: רכב התפוצץ בפ"ת, 2 נהרגו

חשד לשוחד בשפלה: נעצרו עו"ד וקבלנים

התנגשות: ספינת ציד לווייתנים וסירת מחאה

 

בשנים האחרונות ביצע צה"ל עבודה מאומצת על מנת לשפר את ההתרעה על נפילות טילים. 170 אלף רקטות מאיימות על ישראל, כפי שחשף בשבוע שעבר ראש אמ"ן אלוף אביב כוכבי. אחת המשימות המשמעותיות שעומדות בפני הצבא היא להאריך את זמן ההתרעה על נפילה ולמקד אותה – וכך לאפשר לאזרחים לתפוס מחסה.

 

רצים בזמן אזעקה. ארכיון (צילום:הרצל יוסף) (צילום:הרצל יוסף)
רצים בזמן אזעקה. ארכיון(צילום:הרצל יוסף)

במסגרת המאמץ שודרגו מערכות הגילוי של חיל האוויר והן מספקות עכשיו התרעה ממוקדת ומהירה יותר, אפילו מכמה זירות. במקביל פיתח פיקוד העורף אמצעים נוספים שהופכים את ההתרעה לסלקטיבית מתמיד. מה זה אומר? שאם פעם רקטה שנורתה לאזור דרום הר חברון, למשל, הכניסה גם את תושבי הבירה לאזורים ממוגנים, כעת לירושלים יש "עצמאות אזורית‭."‬ יתרה מכך, עיר הבירה של ישראל מחולקת עתה לארבעה אזורים שונים.

 

הזינוק במספר אזורי ההתרעה היה הדרגתי. במלחמת לבנון השנייה בשנת 2006 חולקה המפה ל-25 אזורים. ערב מבצע "עמוד ענן" שש שנים מאוחר יותר עמד המספר על 127 ובשנה שעברה זינק מספר אזורי ההתרעה ל-146.

 

"הוספת האזורים החדשים תאפשר לצמצם את מספר הכניסות למקלטים או לממ"דים, תאפשר לחזק את החוסן הלאומי של האזרחים ולאפשר להם לשמור על שגרת חייהם, תקטין את מספר הנפגעים ותיתן חופש פעולה גדול יותר למקבלי ההחלטות‭,"‬ אמרו בפיקוד העורף.

 

במרכז השדרוג עומדת הוספת אזורי התרעה ייעודיים לבסיסי צה"ל שתתבסס על פגיעות בהם בעבר. במבצע "עמוד ענן‭,"‬ למשל, נורו רקטות לעבר בסיסי צה"ל באזור עוטף עזה, שבהם שהו מאות ואף אלפי חיילים שלא קיבלו התרעה ממוקדת מראש ולא תפסו מחסה. כתוצאה מכך נהרגו ונפצעו כמה חיילים.

 

ראש ענף התרעה בפיקוד העורף, סגן אלוף לוי יטח, הסביר אתמול כי אי מיקוד ההתרעה גרם גם לבעיה הפוכה: הפרת השגרה בבסיסים הקרובים לאזורי הנפילות. "במהלך אירועים קודמים נוכחנו לגלות שמאות רקטות שנפלו, בעיקר באזור הדרום, גרמו להפרעה ניכרת למהלך היום בבסיסים מסוימים‭,"‬ אמר יטח. "לכן, כדי לאפשר רציפות תפקודית וגמישות בהפעלת הכוחות בבסיסים אלו, יצרנו אזורי התרעה ייעודיים לבסיסים בעלי חשיבות קריטית‭."‬

 

ההתרעה תוכל להגיע אל האזרחים במגוון צורות: צופרים, רדיו, שידורי טלוויזיה ואתרי אינטרנט. כרגע היא מיועדת רק למקרה של ירי טילים ורקטות, אך התוכנית הרב-שנתית של פיקוד העורף כוללת פיתוח התרעה לאיומים נוספים, כמו רעידת אדמה, צונאמי ודליפת חומרים מסוכנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:הרצל יוסף
רצים למרחב המוגן בעת אזעקה בב"ש. ארכיון
צילום:הרצל יוסף
מומלצים