שתף קטע נבחר

ת"א: ארנונה למרתף בדירה יקרה מבווילה

ביהמ"ש קבע כי עיריית ת"א מפלה לרעה מרתפים בדירות בבתים משותפים, לעומת מרתפים בווילות. זאת בעקבות עתירה שהוגשה נגד העירייה, שבה נטען כי בעלי הווילות משלמים 25% פחות מבעלי דירות על ארנונה למרתף

האם עיריית תל-אביב-יפו מפלה לרעה דיירים בבתים משותפים לעומת וילות? בית המשפט המחוזי לעניינים מנהליים בתל-אביב קבע באחרונה, כי עיריית תל-אביב מחייבת ארנונה גבוהה יותר עבור מרתפים בדירות בבית משותף, לעומת מרתפים בווילות ברחבי העיר. הקביעה התקבלה בעקבות עתירה מנהלית שהוגשה לפני מספר חודשים, בטענה שהעירייה מפלה לרעה דירות מגורים לעומת וילות - בכל הנוגע לאופן חיוב הארנונה במרתפים.

 

כתבות נוספות על ארנונה בערוץ הנדל"ן :

 

בעתירה שהוגשה בשמה של תושבת העיר, טענו עוה"ד ירון נדם ואיל אקשטיין ממשרד עוה"ד בן אליעזר ושות' העוסק במיסוי עירוני, כי בעוד מרתף בווילה נהנה מהנחה בארנונה בשיעור של 25%, מרתפים של דירות רגילות מחויבים בארנונה מלאה.

 

התושבת - בעלת דירת קרקע בבניין מגורים בעיר, אשר הורחבה על ידי הכשרת מרתף מתחת לפני הקרקע - ביקשה מבית המשפט להשוות את אופן חיוב דירות המרתף בדירות בבניינים טוריים לאופן חיוב מרתף בווילות. בפועל, ביקשה העותרת מבית המשפט לשנות את שיטת החישוב.

 

בתשובתה לעתירה, טענה העירייה כי אין בסמכות בית המשפט לשנות את שיטת חיוב הארנונה. זאת משום שעל פי חוקי ההקפאה, לא ניתן לעדכן את גובה חיוב הארנונה שמוטל על נכס בדרך של שינוי שיטת החישוב, אף לא באישור חריג שינתן על ידי שרי הפנים והאוצר.

 

"לא לשמר מצבים בהם יש אפלייה ברורה בחוק"

עוד טענה העירייה כי מאחר שהכניסה למרתף היא דרך הדירה ולא מחדר המדרגות, העירייה סבורה כי אין היא נופלת בהגדרתה של וילה, אשר בצו הארנונה מוגדרת כ"בניין המכיל יחידת מגורים אחת או יותר, ולכל אחת מהן כניסה נפרדת שלא דרך חדר מדרגות משותף".

 

עיריית תל-אביב אף הזהירה כי אם בית המשפט יתגבר על העובדה שאין באפשרותו לעדכן את גובה חישוב הארנונה, יהיה עליה לבטל את ההנחה על המרתפים שניתנה לווילות, ולא להגביל את חיוב שטח המרתפים בבנייני מגורים.

 

בית המשפט קבע כי דיני ההקפאה האוסרים על שיטת חיוב הארנונה אינם תקפים וכי תליית דיני ההקפאה היא לא לשמר מצבים בהם יש אפלייה ברורה בחוק, ולכן שינוי הוראה מפלה לא מהווה שינוי מדיני ההקפאה.

 

עוד קבע בית המשפט כי העירייה ניסתה לעשות שימוש לרעה בחוק. זאת משום שהאחרונה טענה כי אם ייקבע שהסעיף מפלה בין בעלי וילות לבעלי דירות רגילות שיש להן מרתף, אז בכוונתה בכל מקרה לבטל את ההנחה גם לבעלי הווילות - כך שאף אחד לא יהנה מההנחה, במקום שיהנו ממנה גם בעלי וילות וגם בעלי דירות אחרות. יצוין כי למרות קביעות אלה של בית המשפט, העתירה עצמה, שביקשה כי שיטת חישוב הארנונה תשונה, נדחתה.

 

מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה לפניית ynet כי "יש להדגיש שבית המשפט דחה את העתירה בעניין שינוי שיטת החיוב, והותיר את המצב על כנו. כפי שמסרה העירייה בתגובתה לבית המשפט, אין עוררין על כך שלא קיימת הצדקה לחיוב ארנונה חלקי עבור מרתפים בווילות, שכן מדובר בחלק בלתי נפרד מבית המגורים. על כן, חיוב מלא של הארנונה עבור מרתפי וילות הוא הפתרון המתבקש לסוגיה זו. עם זאת, בשל חקיקה ראשית ופסיקה של בית המשפט העליון, העירייה מנועה מלשנות את שיטת חישוב הארנונה, הנחוצה לצורך תיקון המצב הקיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בניין מגורים בת"א
צילום: ירון ברנר
מומלצים