פרויקט סרטן
ארבע שנים אחרי מות בעלה, חלתה נחמה בסרטן. עם התגברותה על המחלה, החליטה להתנדב באגודה למלחמה בסרטן ולסייע לאחרים לפזר את החשכה שאופפת את המחלה. בזכות ההתנדבות, מצאה משמעות חדשה בחיים
בערב יום העצמאות בשנת 2000, קיבלתי את תוצאת הביופסיה: חיובי. ארבע שנים קודם לכן התאלמנתי. בשנה הראשונה הכל היה אפוף אבק, ערפל, תהיה, כעס ותסכול. בשנה השנייה הערפל התפזר מעט וניסיתי להחזיר את חיי למסלול מוכר, גם אם זה נעשה באמצעות "טייס אוטומטי" בלבד.
בשנה השלישית יצרתי לעצמי שגרה עמוסה למדי, שהעסיקה אותי בכל זמן ערות ולא השאירה לי מקום למחשבה ולרחמים עצמיים, ובשנה הרביעית חליתי ובכך אשררתי למעשה את התזה, שסרטן יכול להופיע אחרי טראומה.
הצטרפתי למועדון גדול ומכובד שאינו עושה סלקציה. הכל הולך. נשים, גברים וילדים, בכל צבע, גזע ודת. כולם טובים לסרטן. לא הייתי בשוק או בהלם. הרגשתי ש"בזבזתי" את מכסת השוקים שלי ארבע שנים קודם לכן, עם מות בעלי. ומה זה סרטן לעומת אובדן של בן-זוג אהוב?
התייחסתי לסרטן כאל פרויקט שצריך לצלוח ועוררתי את התפעלות הסובבים שנדהמו לראות באיזו גבורה אני עומדת ב"אסון" שנחת עליי. הם לא ידעו שמה שגרם לי להצליח לעשות זאת, הייתה המחשבה שמקסימום, אפגש עם בעלי מוקדם מהצפוי (נו טוב, הייתי די מטורללת בימים ההם). בשנת הסרטן שלי נשאבתי לעולם פנימי, סמוי מעיניהם של רופאים, אחיות, עובדות סוציאליות ועוד, שלרובם אני מאמינה שעדיין יש שרידי כנפיים על הגב. מלאכים צחורים עם פנים טובות ולב רחב. טוב, היו גם אחרים כמובן, אבל לא אתן להם מקום ובמה.
כשסיימתי את ה"פרויקט" והתפניתי לחשוב גם על דברים אחרים, נתקלתי במודעה בעיתון, על חיפוש מתנדבים לטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן. הייתי בטוחה שהמודעה מיועדת לי. היה לי ברור, ללא כל ספק, שאני רוצה וצריכה להיות עכשיו בצד הנותן והעוזר. הצד שמעודד ושיכול להראות שיש חיים אחרי מחלת הסרטן.
ההתנדבות בטלמידע מילאה את חיי והעשירה אותם באופן וברמות שלא יכולתי לצפות. אם הדיסוננס בין המילים לא היה צורם כל כך, הייתי אומרת שהתברכתי ושאני מאושרת ממקום ההתנדבות שלי. האפשרות להרגיע, להסביר, להאיר חשכה ולגרש פחדים, היא זכות גדולה בעיני. היכולת להצליח לפרק את האימה ולהקטינה למימדים שבהם ניתן לעכל אותה, לעשות סדר בכאוס שנפל על מי שחלה ועל בני משפחתו - מה עוד אוכל לבקש?
ההתנדבות ממלאת אותי בתחושה חזקה שזהו הדבר הנכון לעשות ונותנת טעם וערך מוסף לחיים. היא העניקה לי משמעות שאינני מאמינה שמשכורת, מעמד, או תפקיד חשוב ככל שיהיה, היו יכולים להעניק.
אני מאושרת להיות חלק מצוות מתנדבים (חלקם כבר ב"מקצוע" למעלה מ-20 שנה), שעושים את עבודתם במסירות ובתחושת ייעוד. אולי זו קלישאה, אבל עבורי אין נכונה ממנה: אני מרגישה שבאמצעות הנתינה, אני מקבלת אפילו יותר מהצד שמקבל.
האגודה למלחמה בסרטן היא מוסד ללא כוונות רווח, שמסייעת לחולי סרטן. לאגודה דרושים מתנדבים בגילאי 22 ומעלה, לצורך חונכות לחולי סרטן (לווי החולה לטיפולים ותמיכה) ההתנדבות מתקיימת בימים ושעות גמישים. לפרטים נוספים: 03-5721626 או בדוא"ל: shirbt@cancer.org.il.
פרויקטים נוספים שמסייעים לחולי סרטן:
עמותת חיים: עמותה שמסייעת רבות לקידום הטיפול בילדים חולי סרטן בישראל. לעמותה דרושים מתנדבים שיעזרו בסידור מחסן העמותה לאחר העברתו למקום חדש. הימים והשעות גמישים ויקבעו בתיאום עם רכז ההתנדבות: רון כפיר בטלפון: 052-5196666.
ביום רביעי, ה-5.2.14, תקיים העמותה אירוע התרמה, שכל הכנסותיו קודש, לילדים חולי סרטן בישראל.
פ.ל.א: עמותת פ.ל.א (פאה לכל אישה) מעניקה סיוע במתן פאה חינם, לחולים הנאלצים לעבור טיפולים כימותרפיים בשל מחלת הסרטן. לעמותה נדרשים מתנדבים מעצבי שיער שיוכלו לסייע במלאכת התסרוקות ועיצוב הפאות לחולים. פרטים באתר עמותת פ.ל.א.
מרכז מעגן: מרכז לתמיכה רגשית וחברתית בחולי סרטן ובני משפחותיהם. המרכז מציע מגוון פעילויות תמיכה ופנאי ללא תשלום וזקוק למתנדבים להדרכת חוג מחשבים בסיסי. פרטים נוספים בטלפון: 08-6490802, 054-7915851.
ביום מעשים טובים, יבקרו מתנדבי "עמותת מרים", שפועלת למען הגברת המודעות למחלת הסרטן, ב-40 יישובים בחברה הערבית ויתקיימו הרצאות למען הגברת המודעות למחלת הסרטן ובנוסף, הדרכות ביתיות בנושא סרטן השד. בתום הביקורים יואר בניין "המעין" במרכז העיר נצרת באור ורוד, להגברת המודעות לסרטן השד.
הצטרפו גם אתם ליום מעשים טובים!