שתף קטע נבחר
 

מחקר ענק: הסיכון למות התינוק בלידת בית - פי 4

חוקרים אמריקנים, שסקרו 14 מיליון לידות, מצאו כי קיים סיכון גבוה פי 4 למוות של התינוק בלידת בית בה נמצאת מיילדת מנוסה. הסיכון מוכפל כאשר הלידה מתרחשת ללא מיילדת. החוקרים: "לידות בית הפכו ללהיט, אך אין ספק שהן מסוכנות יותר"

סיכון של פי ארבעה למות התינוק בלידת בית: כך עולה ממחקר אמריקני ענק שכלל מיליוני לידות. המחקר יוצג בסוף השבוע הקרוב בכנס מיילדות וגינקולוגיה בארצות הברית.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים>>

 

לידות בית בישראל - תמונת מצב:

"הם לא יצליחו לחסל את לידות הבית בישראל"

 

המחקר אסף נתונים מהמרכז לבקרת מחלות האמריקני (ה-CDC), שכלל 14 מיליון לידות ומקרי תמותה. החוקרים מצאו כי הסיכון למות התינוק בזמן לידה בבית החולים או תוך 28 ימים מהלידה מגיע ל- 3.2 לכל עשרת אלפים לידות, כאשר המיילדת היא זו שמקבלת את הלידה בבית החולים.

 

מנגד, סיכון התמותה מגיע ל- 12.6 לכל עשרת אלפים לידות, פי ארבעה, כאשר מיילדת מקבלת את הלידה בבית היולדת. אם לידת הבית מתבצעת ללא נוכחות מיילדת הסיכון לתמותת התינוק מוכפל ומגיע ל-21.9 לכל עשרת אלפים לידות.

 

"לידות בית מסוכנות יותר", אמר ראש צוות החוקרים, פרופ' עמוס גרונבאום, מהמחלקה למיילדות וגינקולוגיה בבית החולים של אוניברסיטת קורנל. "בבית אין די ציוד מתקדם וכוח אדם כדי להתמודד עם הסיבוכים".

 

לדברי פרופ' גרונבאום, לידות בית תופסות תאוצה בשנים האחרונות מסיבות שונות. "זה הפך ללהיט" הוא אומר, "נשים רוצות פחות התערבות רפואית ויותר סביבת לידה טבעית וביתית. אבל כשמתרחשים סיבוכים, קיים סיכון תמותה מוגבר".

 

בישראל: 500 לידות בית מדי שנה

בישראל מתבצעות מדי שנה כ-500 לידות בית. לפני כשנתיים פרסם משרד הבריאות הנחיות הקובעות באילו תנאים מותר ליילד אישה בבית. בין היתר נקבע שם מהי ההכשרה הנדרשת ממיילדת וכי עליה להיות בעלת ותק של שלוש שנות עבודה בחדר לידה מוכר בישראל, ולאחר שהתנסתה בעשר לידות בית בהן נכחה מיילדת בית מנוסה ורופא גינקולוג מומחה שעסק במיילדות בחדר לידה בישראל במשך שלוש שנים.

 

עוד קובעות ההנחיות כי מותר ליילד בבית יולדת מעל גיל 18 בעלת עובר יחיד במצג ראש, בין השבועות ה-42-37 להריון. משקל העובר המוערך צריך להיות 4-2.5 קילו, ועל היולדת להיות בריאה וכשירה בריאותית. אם יש ספק באשר למצבה, יש להיוועץ ראשית ברופא המטפל ולקבל ממנו אישור.

 

כל העוסקים בקבלת לידות בית חייבים לעבור קורס החייאה בסיסי לפחות וקורס החייאת יילודים, לאחריו יש לבצע רענון החייאה אחת לשנה. על פי החוזר, סימנים מחשידים לסיבוכים במהלך הלידה הדורשים פינוי מיידי לבית החולים הם בין השאר עיכוב בהתפתחות הלידה 12 שעות אחרי ירידת המים, דימום מוגבר, חום מעל 37.8, עלייה או ירידה ניכרת בלחץ הדם, דופק עוברי לא תקין, עצירה בהתקדמות הלידה ומים מקוניאלים.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לידת בית. טרנד של השנים האחרונות
צילום: shutterstock
מומלצים