שתף קטע נבחר

 

יום ולילה: מחאת מבקשי המקלט בתמונות

משמרת המחאה שהכריזו מבקשי המקלט בדרום ת"א ממשיכה למשוך מאות תומכים. גם היום הם התכנסו ותכננו צעדיהם הבאים: "אין לנו ברירה, נילחם"

מבקשי המקלט הבטיחו ומקיימים. גן לוינסקי בדרום תל אביב הפך ביום ראשון האחרון לזירת משמרת מחאה, והפעילים, שהבטיחו כי זו תימשך "עד להודעה חדשה", עומדים בינתיים במילתם. כאלף אנשים התייצבו היום (ג') בגן - חלקם פעילים שנותרו במקום גם בלילות האחרונים - ויצאו נגד מדיניות הממשלה, שלא השתנתה חרף צעדי המחאה שננקטו בשבועות האחרונים.

 

עוד בערוץ החדשות:

ישראל באמצע: המסמך שחושף סכסוך בחמאס

נגד פוטין: השר הנורבגי יגיע לסוצ'י עם בעלו

 

המשתתפים במשמרת המחאה דנו במהלך היום בצעדים נוספים שביכולתם לנקוט כדי למשוך את תשומת לבה של המדינה. לעת עתה, הם מתכוונים למלא בקשות מקלט רבות כדי לאתגר את מדיניות הממשלה, שעד כה העניקה מעמד של פליט רק לשני מבקשי מקלט כלואים - אף על פי שכבר הוגשו יותר מ-1,800 בקשות. מסתמן כי בשבוע הבא יקיימו המוחים צעדה המונית למתקן הכליאה סהרונים ולמתקן חולות.

משמרת המחאה של הפליטים, ביום ובלילה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
משמרת המחאה של הפליטים, ביום ובלילה(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 
הם גם מוחים על מדיניות "ההגנה הקבוצתית הזמנית" של הממשלה, שמגנה על נתיני מדינות מסוימות שבהן נרשמת אי-יציבות, אך במקביל מאפשרת למערכת הישראלית להימנע מבירור בקשות אישיות להכרה במעמד של פליט. "ממשלת ישראל צריכה להבין: יש דין בינלאומי שעליה לכבד", אמר ל-ynet ברנה, מבקש מקלט מאריתריאה ואחד מהפעילים המרכזיים במחאה. "הממשלה לא יכולה לכלוא ולרמוס אותנו ולא לאפשר לנו לקבל את זכויותינו. נמשיך להילחם כי אין לנו שום אופציה אחרת".

 

מבקשי המקלט ממשיכים לדרוש כי הממשלה תבטל את החוק החדש למניעת הסתננות, תבחן את בקשות המקלט שלהם בהתאם לסטנדרטים בינלאומיים, תפסיק את כליאת בני הקהילות הסודנית והאריתריאית ותעניק להם זכויות בתחומי הרווחה והבריאות. "אנחנו נאבקים על הזכויות הבסיסיות שלנו ומבקשים מהציבור הישראלי לא לשכוח שלא באנו לכאן כדי לפגוע בישראלים", הוסיף ברנה, "אנחנו כאן כי רבים מאיתנו נמלטו מסכנת מוות, בדיוק כמו זו שיהודים רבים חוו במהלך ההיסטוריה".

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

על פי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה, בתחומי ישראל שוהים כ-53 אלף מבקשי מקלט מאפריקה שהסתננו מאז 2006 דרך הגבול הדרומי. רובם המוחלט, כ-49 אלף איש, הם אזרחי סודן ואריתריאה,

שאותם ישראל נמנעת מלגרש בהתאם למחויבויות הבינלאומיות. מאז שנפתח מתקן חולות, הועברו אליו ממתקן סהרונים 500 בני אדם למשמרות ללא הגבלת זמן. יותר מ-1,800 מבקשי מקלט נוספים, ששהו במרכזי הערים, קיבלו בחודש האחרון זימונים להתייצבות במתקן.

 

על פי הצהרות הממשלה, בחודשים הקרובים יזומנו עוד אלפים למתקן, שיכול להכיל כעת כ-3,300 בני אדם. רשות האוכלוסין וההגירה עצרה עוד יותר מ-150 בני אדם, שאותרו ללא אשרות בתוקף. הם ייכלאו למשך 90 יום במתקן סהרונים, ולאחר מכן יועברו למשמורת ללא הגבלת זמן במתקן חולות. בארגוני זכויות אדם טענו כי המעצרים התבצעו בעת שרשות האוכלוסין וההגירה צמצמה את שעות קבלת הקהל בלשכותיה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הפעילים בגינת לוינסקי, היום
צילום: EPA
מומלצים