שתף קטע נבחר
 

עכו עכשיו: 4 המלצות

דגים טריים היישר מהים, טאפאס בר עם מגוון פירות ים, סינייה מעלפת וגם כנאפה שאי אפשר להפסיק לאכול. 4 המלצות שוות במיוחד למסעדות מהשוק של עכו וסביבתו

עשרות שנים שהרחוב המוזנח בצידי שוק עכו היה נטוש לגמרי. לאחרונה, ובמסגרת השיפוץ המקיף שנעשה ברובע העתיק של העיר היפהפייה, הוקם בסמטה הזו בזאר טורקי, שמתבסס על פסאז' חנויות שנבנה בתקופת השלטון העות'מני. הנה 4 המלצות מהשוק וסביבתו.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

1. סבידה

מסעדה קטנה ומקסימה, שמציעה מדי יום דגים ופירות ים טריים המוגשים לפי העונה ולפי שלל הדגה שהעלו הדייגים של עכו באותו יום בחכתם. הבעלים אוהד הורוביץ, אמן עץ במקצועו בן שבי ציון, חבר לדן שמו בן קיבוץ לוחמי הגטאות, בוגר ה"קורדון בלו" ושף לשעבר במסעדות "תשבי" ו"קימל בגלבוע". יחד הם הקימו מקום שתענוג לשבת בו, ועוד יותר תענוג לאכול בו.

  

מדובר במקום קטן המיועד ל-30 סועדים בלבד, היושבים סביב שולחנות בסמטת הבזאר הטורקי או בחצר האחורית, ועוד 9 סועדים היכולים לשבת על הבר דמוי הסירה. המוזיקה נהדרת, תפריט האלכוהול מגוון וכולל, בין היתר, בירה טייבה מרמאללה ויין מקומי מכפר יאסיף. התפריט כולל מבחר של דגים ופירות ים טריים, חלקם מטוגנים וחלקם צלויים על גחלי פחם טבעי המיובא מדרום אמריקה. סרדינים כבושים, איקרה, סלט אבוקדו בעונתו, סביצ'ה דג ועוד מככבים בראשונות. המנה הקבועה והיחידה בתפריט היא סינייה דג מעולה עם טחינה, חצילים ורימונים.

 

סבידה. ויצמן 7, הבזאר הטורקי, עכו. 04-9019062. ב'-ד': 12:00-17:00, ה'-ו': 12:00-22:00, שבת-12:00-17:00

 

(צילום: יחסי ציבור) (צילום: אוצרות הגליל)
(צילום: יחסי ציבור)

 

2. קוקושקה פרימיום סנק בר

המקום הוא שילוב בין טאפאס בר לדוכן של אוכל רחוב איכותי. הוא כולל 14 מקומות ישיבה המתרכזים סביב הבר, ומטבח פתוח המאפשר לסועדים לצפות בתהליך הכנת המנות. בחוץ ניצבת במה, שתחת ידיהם של גיל ושירה רודיטי, בעלי המקום - הפכה מחורבה נטושה למקום תוסס ואותנטי.

 

התפריט מורכב ממנות טאפאס - נקניקיות צ'וריסו, המבורגר, שיפודי שרימפס וקלמרי ויש גם מנת ילדים הכוללת נקניקיות וצ'יפס. האוכל מוגש לצד בירת הבוטיק "מלכה" שמבושלת בקיבוץ יחיעם הסמוך ומוגשת מברז, אחד היחידים בארץ.

 

קוקושקה פרימיום סנק בר. ויצמן 7, הבזאר הטורקי, עכו. 04-9019758. א'-שבת 10:00-19:00 

 

 (צילום: מסעדת סבידה)
(צילום: מסעדת סבידה)

 

3. אלבאבור והים

מסעדתו של שף חוסאם עבאס, אחותה של מסעדת אל באבור מואדי ערה, ממוקמת בטיילת עכו על קו המים.

היא מוקפת חלונות במקום קירות, המכניסים את הים לתוך המסעדה והמאכלים מתבשלים במטבח הפתוח לעיני הסועדים.

 

התפריט עשיר ומגוון וכולל צוואר כבש ממולא, מנסף, פרגית ממולאה, שרימפס קלאמרי בחלב קוקוס וכוסברה וגם דגי ים צלויים על האש, בגריל או במחבת. בין המנות הממולצות בולטות סינייה של דג ים אפוי בטחינה וירקות ומוחארה של ים - פירות ים עטופים בבצק ומבושלים בקערת חרס בתנור. בתפריט הקינוחים, וכמיטב המסורת, יחכו לכם כנאפה ומאלבי.   

 

אלבאבור והים. ההגנה 16, טיילת עכו. 04-6289115. א'-שבת 23:00 -11:00

 

 

גם הוא יחכה לכם שם. כנאפה (צילום: תום להט)
גם הוא יחכה לכם שם. כנאפה(צילום: תום להט)
 

 

4. אל מרסא

המסעדה בבעלותו של השף עלאא מוסא שוכנת במעגן הדייגים בנמל עכו, במבנה היסטורי משנת 1210 ששימש בתקופה העוסמנית כבית המכס. קיר אחד של המסעדה נותר כמות שהוא והוא מהווה חלק מהמבנה העתיק, ואילו הקיר הקדמי עשוי זכוכית ומשקיף למפרץ עכו ולנמל.

 

התפריט מורכב ממנות המשלבות בין אוכל מזרחי למערבי כמו קרפצ׳ו עגל על מצע חציל בלאדי, אנשובי כבוש, צדפות ,קוקי סן ז׳אק וגם סלט טבולה, פוטש ועשבי תיבול וקלמרי המוגש על מצע של חומוס וטחינה לראשונות.

 

אל מרסא. נמל הדייגים, עכו. 057-9438661. א'-שבת 12:00-24:00

 

(צילום: יחסי ציבור) (צילום: אוצרות הגליל)
(צילום: יחסי ציבור)
 

 

 

ההמלצות באדיבות מיזם התיירות והאוכל "אוצרות הגליל" 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחסי ציבור
יפה שם. מסעדת אל מרסא
צילום: יחסי ציבור
מומלצים