שתף קטע נבחר

ארדואן לאלפים בברלין: טורקים, תצביעו לי

ראש ממשלת טורקיה הרגיש בבית באולם הגדוש ברובע קרויצברג בברלין. את ביקורו בגרמניה, שם חיים כ-3 מיליון טורקים, ניצל לטובת הבחירות לנשיאות

רג'פ טאיפ ארדואן ניצב מול אלפים מתומכיו, והם מריעים לו. הם מאירים את החשכה בטלפונים הסלולריים שלהם, והוא משלהב אותם בדבריו חוצבי הלהבות ובסגנונו הכריזמטי. אבל נאום הבחירות הזה של ארדואן שונה: יכולתם בקלות להאמין שהוא נערך באיסטנבול, באנקרה או באיזמיר, אבל במקום זאת הוא נערך הרחק מטורקיה - בברלין בירת גרמניה, מקום מגוריהם של כשלושה מיליון טורקים.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

ארדואן נאם אמש בפני כ-5,000 טורקים ובני טורקים באולם אמפודרום בברלין, וביקש מהם לתמוך במפלגת השלטון שלו לקראת הבחירות המתקרבות לרשויות המקומיות ולנשיאות. לפי הערכות, כמחצית מהטורקים החיים בגרמניה מחזיקים בדרכון טורקי, ולפי חוק שאושר בשנת 2012 - בבחירות הקרובות לרשויות המקומיות ולנשיאות מאוחר יותר השנה הם יוכלו להצביע לראשונה גם מעבר לים.

 

 (צילום: גטי אימג'בנק) (צילום: גטי אימג'בנק)
(צילום: גטי אימג'בנק)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ב"וול סטריט ג'ורנל" הסבירו כי לא במקרה בחר ארדואן להרחיק עד לברלין ולשאת שם נאום בחירות. לפי העיתון, טורקים החיים בחו"ל נוטים להיות שמרנים יותר בנטייתם ובאים לעתים קרובות מאזורים כפריים, ולכן הם יכולים להוות בסיס תמיכה חשוב למפלגת השלטון האיסלאמית של ארדואן.

 

רשת "דויטשה ולה" הגרמנית דיווחה כי ארדואן אמר לאלפי הטורקים שהתאספו באולם הגדול ברובע קרויצברג בברלין: "סוף סוף אתם יכולים להצביע גם כאן. אני רוצה שתהיו גאים לגור בגרמניה, אבל אני רוצה שתתגאו גם בדגל הטורקי. אתם בניה של מדינה גדולה". הם הריעו לו

ונופפו בדגלי טורקיה באקסטזה.

 

ארדואן ומפלגתו ניגשים למערכות הבחירות הקרובות בשעה שהם מתמודדים עם האתגר הגדול ביותר שניצב בפניהם מאז עלייתו של ארדואן לשלטון ב-2002. חקירת פרשת שחיתות גדולה שבה היו מעורבים בניהם של שלושה שרים בממשלת ארדואן ואולי גם בנו של ארדואן עצמו, גרמה להתפטרות שרים ולשינוי הרכב הממשלה, וגם להתחדשות ההפגנות נגד ארדואן מהקיץ שעבר.

 

ראש הממשלה הטורקי טוען מצדו כי מדובר בחקירה על בסיס שקרים וכי האחראי לה הוא בן בריתו לשעבר, המטיף האיסלאמי פתחוללה גולן, מנהיג תנועת מוסלמית בעלת השפעה רבה בטורקיה ובמשטרה שהסתכסך עמו. בעקבות החקורה ממשלה פיטרה או העבירה מתפקידם מאות שוטרים, כדי להחליש את כוחה של המשטרה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

"טורקיה תצלח את המכשולים, תסיר את המחסומים ותשתחרר מכבליה כדי לעלות ולצמוח לעבר שנת 2023", אמר ארדואן לאלפים בברלין,

"אל תסתכלו לעולם לאחור, אחיי ואחיותיי". הוא הבטיח להם כי בטענות לשחיתות אין שמץ של אמת.

 

שעות אחדות לפני כן נפגש ארדואן עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, כדי לדון איתה בקידום תהליך השילוב של טורקיה באיחוד האירופי, תהליך התקוע זה שנים. השיחות על צירופה של טורקיה לאיחוד החלו ב-2005, אולם הן כמעט ואינן מתקדמות, בעיקר בשל הסכסוך של טורקיה עם קפריסין, החברה באיחוד, וחוסר הרצון של חלק ממדינות הגוש לצרף לאיחוד מדינה מאוכלסת כל כך ומוסלמית ברובה.

 

מרקל מתנגדת זה שנים לצירוף טורקיה כחברה מלאה באיחוד, אולם מאז 2005 היא עמדה בראש קואליציות שונות שהיו מפולגות בנושא, וגם כיום תומכת ממשלתה בקיום שיחות עם טורקיה - גם אם לא יובילו לצירוף מלא לאיחוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
תומכי ארדואן מנופפים בדגלי טורקיה בברלין, אמש
צילום: AP
מומלצים