בשמלה אדומה ונעלי שטח: 5 טיולים לאוהבים
מחממים מנועים לקראת הוולנטיינז. כתבה ראשונה בסדרה. מנופי מכתש רמון ועד לחוף הים הכי יפה בארץ: חמש הצעות לאתרים רומנטיים וחינמיים ברחבי הארץ
אתר רומנטי בטבע חייב לכלול שני מרכיבים: הראשון - ניתן לבלות בו בשקט יחסית, ללא הפרעות, והשני - צפייה בנוף עוצר נשימה, או שמגיעים אליו במסלול יפה במיוחד. כל אחת מחמש ההמלצות הבאות עונות על שני הקריטריונים שעשויים לשנות את פני הוולנטיינז הנוכחי שלכם.
עוד טיולים בארץ בערוץ התיירות:
מקום על ראמה
10 מתחמי הספא הכי חמים בארץחיות וחיוכים: 5 גני חיות לבילוי עם המשפחה
1. עמדת התצפית על מכתש רמון מהר גמל
כשמגיעים למעלה, כל מה שנותר הוא לשבת ולהביט נכוחה. אין הרבה נופים בארץ ובעולם שיכולים להתחרות במראה המכתש המרהיב (רצוי עם ז'קט או מעיל, בגלל הרוחות העזות).
איך מגיעים? נוסעים על כביש 40 לכיוון באר שבע, בצומת גורל פונים שמאלה, לעוקף באר שבע, בצומת טללים שמאלה שוב, לכיוון מצפה רמון, עדיין על כביש 40. בכניסה לעיר, בכיכר, פונים ימינה וממשיכים ישר. בהמשך, אחרי כ-2 דקות של נסיעה, פונים שמאלה, על פי השילוט להר גמל, ממשיכים עוד כדקת נסיעה ומגיעים לכיכר נוספת, מקיפים אותה ועולים בדרך עפר קצרה עד למרגלות הר גמל. מחנים את הרכב ועולים ברגל למעלה, עלייה של 2-3 דקות.
2. המעיינות החמים בנחל קדם
הבריכות שקוטרן כמה מטרים בלבד וגובהן כמטר מאפיינות במיימהן השחורים, כתוצאה מהריכוז הגבוה של הגופרית המצוי בהם. קחו בחשבון שלא סתם קוראים להם מעיינות חמים, הם פשוט ר-ו-ת-ח-י-ם. כמובן שלא חמים מדי לטבילה, כי ניתן לעשות זאת, אבל בהחלט חמים מאוד. בימי השבוע מגיעים למקום בודדים – זוגות שרוצים להתבודד, מטיילים שעוברים שם על הדרך, סתם כאלה שרוצים קצת שקט מהמולת היום-יום, או קבוצות חברים שבאות לשם לישון בלילה. כשמגיעים למעיינות, כל מה שנשאר לעשות הוא להיכנס למים, לעצום את העיניים, לצוף וליהנות מהשקט ומהשלווה.
איך מגיעים: על כביש 90, אם נוסעים מצפון, עוברים את המחסום של מצוקי דרגות, ממשיכים בנסיעה רגועה כ – 4-6 דקות, עד שרואים מצד ימין של הכביש שלט "נחל קדם". לידו יש מגרש חנייה מאולתר, משאירים שם את הרכב. אם מגיעים מדרום, עוברים את עין גדי וממשיכים כמה דקות, עד שרואים את השלט "נחל קדם" מצד ימין. החנייה נמצאת מצידו השני של הכביש. עוברים בזהירות לצד המזרחי ומתחילים לרדת למטה ושמאלה, בשביל. אם באים בשעות היום, כבר מלמעלה רואים את המעיינות. אחרי כמה מאות מטרים פונים ימינה ויורדים עם השביל לכיוון המים. מכאן כבר אי אפשר לפספס את המעיינות.
3. חורבת בורגין בעמק האלה
בתום עלייה מאובקת ולא מאוד רומנטית של כמה מאוד מטרים, בואכם לתצפית, הביטו סביב: מזרחה, מערבה, צפונה ודרומה. בקודקוד לא יהיה אכפת לכם מכלום, כל הקשיים והצרות יתפוגגו באוויר הקריר.
איך מגיעים: נוסעים על כביש 38 מבית שמש דרומה. כ – 2-3 ק"מ אחרי צומת האלה, פונים שמאלה לכיוון צפרירים וגבעת ישעיהו ומיד אחר כך ימינה, לדרך עפר סלולה ומסודרת של קק"ל. ממשיכים לנסוע באיטיות ובנחת, על פי השילוט, לכיוון חורבת בורגין. השילוט אמנם הוא שילוט קטן מעץ, אך הוא ברור וקשה לטעות בדרך. בסוף הכביש מגיעים לשלט גדול של קק"ל, המבשר כי הגענו לחורבת בורגין. אפשר לעשות את המסלול הארוך יותר, שאורכו כ – 2 ק"מ והוא ייארך כ-3 שעות, ואפשר רק לעלות לתצפית: מחנים את הרכב והולכים ברגל, מצד ימין של השלט,
4. מעיין עין שריג בהרי ירושלים
עין שריג - מעיין קסום בהרי ירושלים, סמוך ליישוב אבן ספיר. בימי הקיץ החמים ניתן להגיע ישירות אל המעיין וליהנות מרחצה במימיו הקרירים. ניתן גם לשלב ביקור במעיין כחלק ממסלול הליכה בשביל המעיינות ביער עמינדב, שבו נמצא המעיין. יש מעיין עמוק, בגובה של כמטר פלוס, למבוגרים, ומעליו מעיין נמוך יותר, בגובה של כמה עשרות סנטימטרים,
איך מגיעים? נוסעים בכביש מספר 396 ומעט מערבית לבית חולים הדסה עין כרם פונים לכיוון היישוב אבן ספיר. נוסעים על כביש הגישה למושב אבן ספיר וכעבור כמה מאות מטרים מגיעים לעיקול חד בכביש שממנו יוצא שמאלה שביל עפר רחב. פונים שמאלה אל שביל העפר, לכיוון מגרש החנייה. מחנים את הרכב והולכים מהחניון עם השביל המסומן בסימון שבילים ירוק. לאחר הליכה של כמה מאות מטרים רואים משמאל קבוצת עצים בולטת, שם נמצא המעיין. תיהנו!
5. החוף והלגונה באכזיב
רצועת חוף ים תיכוני מלטפת בגליל המערבי, מצפון – ראש הנקרה, מדרום - עכו ונהריה. מדובר בחוף הים הצפוני ביותר בישראל ואולי היפה שבהם. החוף מזמין את השוהים בו לצפות במצוקים הלבנים של ראש הנקרה, לחוש באווירה הרומנטית שבאזור וליהנות לאורך השנה מרצועת החוף הנגישה והטבעית.
כדי להגיע ללגונה, מתחילים לצעוד דרומה, על הרכס שמוביל לחוף הים. בדרך נצפה בצמחים, בעקבות בעלי חיים ובפריחת החבצלת. לאחר הליכה קלה של כ- 20 דקות, נגיע לבריכת הלגונה. כל מה שנותר הוא לתפוס פינה שקטה, לשבת ולהביט באופק. מי שיגיע לחוף או ללגונה בשעת השקיעה, מצפה לו חווייה מיוחדת במינה.
דב גרינבלט, דובר החברה להגנת הטבע