דו"ח או"ם חריף: הוותיקן חיפה על אונס ילדים
דו"ח קשה של ועדת זכויות האדם מאשים את הכס הקדוש כי העדיף באופן שיטתי להגן על שם הכנסייה ועל כמרים שהתעללו מינית במקום לסייע לילדים
דו"ח חמור שמפרסמת היום (ד') ועדת זכויות האדם של האו"ם מגנה את הוותיקן וטוען כי הוא אימץ "באופן שיטתי" מדיניות המאפשרת לכמרים לאנוס ולהטריד מינית עשרות אלפי ילדים במשך עשרות שנים. בדו"ח, החריף באופן יוצא דופן, קראה מועצת זכויות האדם לוותיקן לפתוח את מסמכיו בנוגע לפדופיליה ולבישופים שהסתירו את פשעיהם.
עוד חדשות מהעולם :
- אחרי 70 שנה: הגולות של אנה פרנק נחשפות
- המדינה ה-17: סקוטלנד אישרה נישואי גייז
- מה עשתה מושבעת בת 10 בדיון על מיידוף?
- 18 שנה אחרי שנחטף: חזר והתאחד עם אביו
בדו"ח החריף גם מתחה מועצת זכויות האדם ביקורת קשה על גישתו של הכס הקדוש כלפי הומוסקסואלים, מניעת הריון וביצוע הפלות, ואמרה כי הוא צריך לשנות את החוקים שלו הנגזרים מכתבי הקודש כך שיבטיחו את זכויותיהם של ילדים.
הוועדה תוקפת את הוותיקן על "קוד שתיקה" שאימץ כדי להשתיק את קורבנותיו, ואומרת כי הכס הקדוש "הציב באופן שיטתי את ההגנה על שמה של הכנסייה ועל התוקפים בעדיפות גבוהה יותר מאשר ההגנה על הילדים שהיו קורבנות". היא קראה לכס הקדוש להעביר פיצוי לקורבנות ולמצות את הדין לא רק עם המתעללים בהם אלא גם עם אלה שחיפו עליהם וכיסו על פשעיהם.
"הוועדה מודאגת מאוד מכך שהכס הקדוש לא הכיר בהיקף הפשעים שבוצעו, לא נקט את האמצעים הדרושים כדי לטפל במקרים של ניצול מיני של ילדים ולהגן על הילדים, ואימץ מדיניות ומנהגים שהובילו להמשך ההתעללות ולחסינות של המבצעים", נכתב בדו"ח.
המועצה קראה לוועדה לענייני התעללות מינית שהקים האפיפיור פרנסיסקוס הראשון בדצמבר לערוך חקירה עצמאית של כל המקרים של ניצול
מיני על-ידי כמרים ושל האופן שבו ההיררכיה הקתולית הגיבה עליהם. היא גם קראה לוועדה לקבוע כללים ברורים הנוגעים לחובת הדיווח על התעללות למשטרה ולתמוך בחוקים המאפשרים לקורבנות לדווח על פשעים גם אחרי שהתיישנו כבר מבחינה משפטית.
אף בישוף קתולי לא נענש מעולם על כך שחיפה על כומר שהתעלל מינית, ורק ב-2010 הנחה הכס הקדוש את הבישופים לדווח על מי שמתעלל מינית למשטרה. בכירים בוותיקן הודו שנושא ההעמדה לדין של בישופים מהווה בעיה גדולה, ורמזו שתחת כהונתו של האפיפיור הטרי פרנסיסקוס, שמונה לתפקיד אשתקד, הדברים עשויים להשתנות. המלצות מועצת זכויות האדם אינן מחייבות ולמועצה אין סמכויות אכיפה.