שתף קטע נבחר
 
צילום: על השולחן

חרדל על הזמן: 10 מתכונים עם דיז'ון

הוא אורח רצוי בכל רוטב ומרקמו הקרמי ישבח כמעט כל מנה - מוויניגרט עוקצני, דרך רוטב סמיך לפסטה ולעוף ועד מרק ומאפים. 10 מתכונים קלים להכנה עם חרדל דיז'ון: לביבות תפוחי אדמה עם חרדל, נתחי עוף עם ברוקומיני ברוטב דיז'ון-דבש ועוד

לביבות תפוחי אדמה עם דיז’ון

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

2 כוסות פירה תפוחי אדמה

1 כוס תערובת גבינות קשות מגוררות, לפי הטעם

1 כף חרדל דיז'ון

1 כף שמן

1 כף חמאה

מלח ופלפל

 

להגשה:

שמנת חמוצה מתובלת בחרדל גרגרים - לפי הטעם

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים 2 כוסות פירה עם כוס תערובת הגבינות, חרדל דיז’ון, מלח ופלפל.
  2. מגלגלים את התערובת על משטח מקומח ליצירת גליל בעובי 4-5 ס”מ ופורסים ללביבות בעובי כ-2 ס”מ.
  3. מחממים מחבת עם כף שמן וכף חמאה, מטגנים את הלביבות על להבה בינונית-נמוכה 2 דקות מכל צד עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג.
  4. מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת בחרדל גרגרים לטבילה.

 

 

 (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

תפוחי אדמה מעוכים וצלויים בדיז’ון-דבש

 

המרכיבים:

1 שקית תפוחי אדמה קטנים

3 כפות שמן זית

3 כפות דיז'ון מתובל בדבש, או 1 כפית דבש 

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל או אופים בתנור 20 דקות לריכוך ראשוני.
  2. מועכים את תפוחי האדמה ויוצקים עליהם 3 כפות שמן זית, 3 כפות דיז’ון מתובל בדבש (או דיז’ון חלק ועוד כפית דבש), מלח ופלפל שחור גרוס.
  3. מערבבים לכיסוי אחיד ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות, או עד שהתפודים שחומים וריחניים.

 

תבשיל כרוב ביין ודיז’ון-עשבי תיבול

 

המרכיבים: 

4 נתחי חזה עוף משוטחים

1 חבילת ברוקומיני חלוטים

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ

3 כפות שמן

2 כוסות יין לבן

1 כרוב לבן, חתוך לרצועות

2 כפות חרדל דיז'ון מתובל בעשבי תיבול, או דיז’ון חלק וכף תערובת עשבי תיבול קצוצים - רוזמרין, טימין, בזיליקום או טרגון. 

מלח

1 בצל שאלוט קצוץ

3 גבעולי טימין

3 כפות חרדל דיז'ון מתובל בדבש, או דיז’ון חלק ועוד כפית דבש 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומאדים בצל קצוץ 3 דקות לריכוך. יוצקים כוס יין לבן ומאדים כ-5 דקות עד שמצטמצם בחצי.
  2. מוסיפים את רצועות הכרוב, מלח ו-2 כפות דיז’ון מתובל בעשבי תיבול. מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות לריכוך.
  3. מטגנים בצל שאלוט קצוץ ו-3 גבעולי טימין 3 דקות לריכוך. יוצקים כוס יין לבן ו-3 כפות חרדל דיז’ון מתובל בדבש. מערבבים ומבשלים חצי דקה עד שהתערובת מסמיכה מעט ונוצר רוטב.
  4. מוסיפים 4 נתחי חזה עוף משוטחים, מלח ופלפל שחור גרוס ומבשלים ברוטב עד שהם סופגים את טעמו ומלבינים.
  5. מוסיפים למחבת חבילת ברוקומיני חלוטים, מערבבים יחד ומגישים.

 

סלט רשאד עם שרי ואגוזים ברוטב דיז’ון

 

המרכיבים:  

 

לסלט:

צרור גדול של עלי רשאד

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

1 בצל סגול, פרוס דק

 

לרוטב:

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס שמן זית

1 כף חרדל דיז'ון

1 כף סוכר

 

להגשה:

1/2 כוס אגוזי מלך קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עם עלי הרשאד, העגבניות הצלויות והבצל הסגול.
  2. מפזרים מעל את אגוזי המלך הקלויים ומגישים.  

 

מקרוני צ’יז דיז’ון

 

המרכיבים לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 23*35:

500 גרם מקרוני

 

לרוטב בשאמל:

30 גרם חמאה

3 כפות קמח

2 כוסות חלב קר

1 כף גדושה חרדל דיז'ון

200 תערובת גבינות מגוררות (צ’דר, אמנטל, עמק)

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

3 כפות פירורי לחם

1 כף חרדל גרגרים

1 כף שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את המקרוני לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את רוטב הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים ליצירת רביכה. מוסיפים 2 כוסות חלב קר ומבשלים תוך כדי בחישה 4 דקות על להבה בינונית עד לקבלת רוטב בשאמל סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים כף גדושה של חרדל דיז’ון ואת תערובת הגבינות ומערבבים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.
  3. מערבבים את הבשאמל המתובל עם המקרוני המבושלים ומעבירים לתבנית פיירקס  משומנת.
  4. לציפוי: מערבבים את פירורי הלחם עם חרדל גרגרים וכף שמן ומפזרים מלמעלה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהמאפה זהוב ומוקרם.

 

עוף עם ברוקומיני ברוטב דיז’ון-דבש

 

המרכיבים: 

4 נתחי חזה עוף

250 גרם (1 חבילה) ברוקומיני חלוטים

 

לרוטב:

2 כפות חמאה או שמן

1 בצל שאלוט קצוץ

3 גבעולי טימין

1 כוס יין לבן

3 כפות חרדל דיז'ון, מתובל ב-1 כפית דבש

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם 2 כפות חמאה או שמן ומטגניםאת הבצל והטימין במשך 3 דקות לריכוך.
  2. יוצקים פנימה את היין ואת החרדל המתובל ומערבבים. מבשלים 1/2 דקה עד להסמכה ולהיווצרות רוטב.
  3. מוסיפים את נתחי חזה העוף לרוטב, ומבשלים עד שהם מקבלים גוון לבן וסופגים את הטעמים.
  4. מוסיפים למחבת את הברוקומיני נחלוטים, מערבבים יחד ומגישים.

 

 (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
 

טארטלטים במילוי גאודה ודיז’ון-עשבי תיבול

 

המרכיבים לתבנית:

12 פרוסות לחם

12 כפיות חמאה מומסת

100 גרם גבינת גאודה מגוררת

1 כף חרדל דיז'ון, מתובל בתערובת עשבי תיבול שאוהבים

4 כפות גבינת שמנת 5%

 

אופן ההכנה:

  1. קורצים מפרוסות הלחם עיגולים בקוטר 6 ס"מ, ומניחים בתבנית מיני-מאפינס משומנת. מזלפים על כל אחד מהעיגולים כפית חמאה מומסת ומהדקים.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את הגאודה המגוררת עם תערובת החרדל ועשבי התיבול ועם גבינת השמנת.
  3. מניחים 1-2 כפות מהמילוי על כל פרוסת לחם ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות עד הזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

  

ויניגרט דיז’ון קלאסי לסלט ירוק

את הרוטב ניתן לשמור עד שבוע במקרר.

 

המרכיבים:

1/2 כוס שמן זית עדין

1/4 כוס חומץ בן יין לבן או אדום - ניתן להמיר חלק מהחומץ בחומץ בלסמי

1 כ חרדל דיז'ון

1 כף דבש

מלח

1/2 שן שום כתושה - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בצנצנת שמן זית עדין עם חומץ בן יין לבן או אדום, חרדל דיז’ון, דבש ומלח או טורפים את החומרים בקערה.
  2. מוסיפים 1/2 שן שום כתושה ויוצקים על הסלט סמוך להגשה.

 

מרק קרם תפוחי אדמה, כרישה ודיז’ון

 

המרכיבים:

50 גרם חמאה

3 גבעולי כרישה

3 גבעולי טימין

4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

מלח ופלפל שחור גרוס

1.5-2 כפות חרדל דיז'ון

1/2 כוס שמנת מתוקה - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר גדול עם חמאה ומאדים בו את הכרישה והטימין 4 דקות עד לריכוך.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את תערובת הירקות בליטר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה 20 דקות על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  3. טוחנים את המרק במוט ריסוק ידני, מוסיפים את חרדל הדיז’ון, טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים. מוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה ומחזירים לרתיחה.

 

פרחי כרובית בתחמיץ דיז’ון ושמיר

 

המרכיבים:

1 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים

 

לתחמיץ:

1/4 כוס חומץ בן יין לבן או אדום

1/4 כוס מים

2 כפות חרדל דיז'ון

1 כף חרדל גרגרים

2 כפות סוכר

צרור שמיר קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את פרחי הכרובית בסיר עם מי מלח רותחים במשך 2 דקות.
  2. מסננים ומערבבים בקערה עם תחמיץ החרדל והשמיר.
  3. מניחים את המנה למשך 4 שעות לפחות (אפשר עד יומיים) לפני שמגישים כדי לתת לכרובית לספוג טעמים ולהמשיך להתרכך.

 

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
עוף עם ברוקומיני ברוטב דיז’ון-דבש
צילום: דניה ויינר
מומלצים