חרדל על הזמן: 10 מתכונים עם דיז'ון
הוא אורח רצוי בכל רוטב ומרקמו הקרמי ישבח כמעט כל מנה - מוויניגרט עוקצני, דרך רוטב סמיך לפסטה ולעוף ועד מרק ומאפים. 10 מתכונים קלים להכנה עם חרדל דיז'ון: לביבות תפוחי אדמה עם חרדל, נתחי עוף עם ברוקומיני ברוטב דיז'ון-דבש ועוד
לביבות תפוחי אדמה עם דיז’ון
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- קיץ לטיני: אוכלים טוב בבואנוס איירס
- היווניה הגדולה שמחה: 5 מתכוני טברנה
- משמחים לבב אנוש: יין חם, אייריש קופי ועוד
המרכיבים:
2 כוסות פירה תפוחי אדמה
1 כוס תערובת גבינות קשות מגוררות, לפי הטעם
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף שמן
1 כף חמאה
מלח ופלפל
להגשה:
שמנת חמוצה מתובלת בחרדל גרגרים - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים 2 כוסות פירה עם כוס תערובת הגבינות, חרדל דיז’ון, מלח ופלפל.
- מגלגלים את התערובת על משטח מקומח ליצירת גליל בעובי 4-5 ס”מ ופורסים ללביבות בעובי כ-2 ס”מ.
- מחממים מחבת עם כף שמן וכף חמאה, מטגנים את הלביבות על להבה בינונית-נמוכה 2 דקות מכל צד עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג.
- מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת בחרדל גרגרים לטבילה.
תפוחי אדמה מעוכים וצלויים בדיז’ון-דבש
המרכיבים:
1 שקית תפוחי אדמה קטנים
3 כפות שמן זית
3 כפות דיז'ון מתובל בדבש, או 1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל או אופים בתנור 20 דקות לריכוך ראשוני.
- מועכים את תפוחי האדמה ויוצקים עליהם 3 כפות שמן זית, 3 כפות דיז’ון מתובל בדבש (או דיז’ון חלק ועוד כפית דבש), מלח ופלפל שחור גרוס.
- מערבבים לכיסוי אחיד ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות, או עד שהתפודים שחומים וריחניים.
תבשיל כרוב ביין ודיז’ון-עשבי תיבול
המרכיבים:
4 נתחי חזה עוף משוטחים
1 חבילת ברוקומיני חלוטים
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן
2 כוסות יין לבן
1 כרוב לבן, חתוך לרצועות
2 כפות חרדל דיז'ון מתובל בעשבי תיבול, או דיז’ון חלק וכף תערובת עשבי תיבול קצוצים - רוזמרין, טימין, בזיליקום או טרגון.
מלח
1 בצל שאלוט קצוץ
3 גבעולי טימין
3 כפות חרדל דיז'ון מתובל בדבש, או דיז’ון חלק ועוד כפית דבש
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומאדים בצל קצוץ 3 דקות לריכוך. יוצקים כוס יין לבן ומאדים כ-5 דקות עד שמצטמצם בחצי.
- מוסיפים את רצועות הכרוב, מלח ו-2 כפות דיז’ון מתובל בעשבי תיבול. מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות לריכוך.
- מטגנים בצל שאלוט קצוץ ו-3 גבעולי טימין 3 דקות לריכוך. יוצקים כוס יין לבן ו-3 כפות חרדל דיז’ון מתובל בדבש. מערבבים ומבשלים חצי דקה עד שהתערובת מסמיכה מעט ונוצר רוטב.
- מוסיפים 4 נתחי חזה עוף משוטחים, מלח ופלפל שחור גרוס ומבשלים ברוטב עד שהם סופגים את טעמו ומלבינים.
- מוסיפים למחבת חבילת ברוקומיני חלוטים, מערבבים יחד ומגישים.
סלט רשאד עם שרי ואגוזים ברוטב דיז’ון
המרכיבים:
לסלט:
צרור גדול של עלי רשאד
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול, פרוס דק
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס שמן זית
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף סוכר
להגשה:
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עם עלי הרשאד, העגבניות הצלויות והבצל הסגול.
- מפזרים מעל את אגוזי המלך הקלויים ומגישים.
מקרוני צ’יז דיז’ון
המרכיבים לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 23*35:
500 גרם מקרוני
לרוטב בשאמל:
30 גרם חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב קר
1 כף גדושה חרדל דיז'ון
200 תערובת גבינות מגוררות (צ’דר, אמנטל, עמק)
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
3 כפות פירורי לחם
1 כף חרדל גרגרים
1 כף שמן
אופן ההכנה:
- מבשלים את המקרוני לפי הוראות היצרן.
- מכינים את רוטב הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים ליצירת רביכה. מוסיפים 2 כוסות חלב קר ומבשלים תוך כדי בחישה 4 דקות על להבה בינונית עד לקבלת רוטב בשאמל סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים כף גדושה של חרדל דיז’ון ואת תערובת הגבינות ומערבבים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.
- מערבבים את הבשאמל המתובל עם המקרוני המבושלים ומעבירים לתבנית פיירקס משומנת.
- לציפוי: מערבבים את פירורי הלחם עם חרדל גרגרים וכף שמן ומפזרים מלמעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהמאפה זהוב ומוקרם.
עוף עם ברוקומיני ברוטב דיז’ון-דבש
המרכיבים:
4 נתחי חזה עוף
250 גרם (1 חבילה) ברוקומיני חלוטים
לרוטב:
2 כפות חמאה או שמן
1 בצל שאלוט קצוץ
3 גבעולי טימין
1 כוס יין לבן
3 כפות חרדל דיז'ון, מתובל ב-1 כפית דבש
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם 2 כפות חמאה או שמן ומטגניםאת הבצל והטימין במשך 3 דקות לריכוך.
- יוצקים פנימה את היין ואת החרדל המתובל ומערבבים. מבשלים 1/2 דקה עד להסמכה ולהיווצרות רוטב.
- מוסיפים את נתחי חזה העוף לרוטב, ומבשלים עד שהם מקבלים גוון לבן וסופגים את הטעמים.
- מוסיפים למחבת את הברוקומיני נחלוטים, מערבבים יחד ומגישים.
טארטלטים במילוי גאודה ודיז’ון-עשבי תיבול
המרכיבים לתבנית:
12 פרוסות לחם
12 כפיות חמאה מומסת
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
1 כף חרדל דיז'ון, מתובל בתערובת עשבי תיבול שאוהבים
4 כפות גבינת שמנת 5%
אופן ההכנה:
- קורצים מפרוסות הלחם עיגולים בקוטר 6 ס"מ, ומניחים בתבנית מיני-מאפינס משומנת. מזלפים על כל אחד מהעיגולים כפית חמאה מומסת ומהדקים.
- מכינים את המילוי: מערבבים את הגאודה המגוררת עם תערובת החרדל ועשבי התיבול ועם גבינת השמנת.
- מניחים 1-2 כפות מהמילוי על כל פרוסת לחם ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות עד הזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
ויניגרט דיז’ון קלאסי לסלט ירוק
את הרוטב ניתן לשמור עד שבוע במקרר.
המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית עדין
1/4 כוס חומץ בן יין לבן או אדום - ניתן להמיר חלק מהחומץ בחומץ בלסמי
1 כ חרדל דיז'ון
1 כף דבש
מלח
1/2 שן שום כתושה - לא חובה
אופן ההכנה:
- מערבבים בצנצנת שמן זית עדין עם חומץ בן יין לבן או אדום, חרדל דיז’ון, דבש ומלח או טורפים את החומרים בקערה.
- מוסיפים 1/2 שן שום כתושה ויוצקים על הסלט סמוך להגשה.
מרק קרם תפוחי אדמה, כרישה ודיז’ון
המרכיבים:
50 גרם חמאה
3 גבעולי כרישה
3 גבעולי טימין
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
1.5-2 כפות חרדל דיז'ון
1/2 כוס שמנת מתוקה - לא חובה
אופן ההכנה:
- מחממים סיר גדול עם חמאה ומאדים בו את הכרישה והטימין 4 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את תערובת הירקות בליטר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה 20 דקות על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- טוחנים את המרק במוט ריסוק ידני, מוסיפים את חרדל הדיז’ון, טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים. מוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה ומחזירים לרתיחה.
פרחי כרובית בתחמיץ דיז’ון ושמיר
המרכיבים:
1 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
לתחמיץ:
1/4 כוס חומץ בן יין לבן או אדום
1/4 כוס מים
2 כפות חרדל דיז'ון
1 כף חרדל גרגרים
2 כפות סוכר
צרור שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
- חולטים את פרחי הכרובית בסיר עם מי מלח רותחים במשך 2 דקות.
- מסננים ומערבבים בקערה עם תחמיץ החרדל והשמיר.
- מניחים את המנה למשך 4 שעות לפחות (אפשר עד יומיים) לפני שמגישים כדי לתת לכרובית לספוג טעמים ולהמשיך להתרכך.
המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון