מצנזר: ארדואן מכריז מלחמה על האינטרנט
ראש ממשלת טורקיה נאבק בשחיתות בחסימת אתרים ש"יפרו פרטיות" ללא החלטת בית משפט. גם נתוני גולשים יועברו במידת הצורך לידי הממשלה
הפרלמנט בטורקיה אישר שורת צעדים שיאפשרו לרשויות התקשורת במדינה לחסום אתרי אינטרנט שיפרו פרטיות ללא אישור בית משפט. לפי החקיקה החדשה, המדינה תוכל לחסום את האתרים שהפרו את חוקי הפרטיות בהתראה של ארבע שעות.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
בנוסף ייאלצו ספקיות האינטרנט לשמור למשך שנתיים את נתוני הגלישה של כל גולש, והן יצטרכו להעביר את הנתונים לרשויות אם יידרשו. החוקים אושרו על רקע מלחמתו של ראש הממשלה רג'פ טאיפ ארדואן בשחיתות, והביקורת נגד הממשלה ברשתות החברתיות.
מרטין שולץ, נשיא הפרלמנט האירופי, אמר כי החקיקה היא נסיגה ב"סביבה החנוקה גם כך של החופש התקשורתי". כדי שייכנסו לתוקף צריכים החוקים החדשים את חתימתו של הנשיא, עבדוללה גול.
אומוט אוראן, מראשי מפלגת האופוזיציה CHP, אמר בפרלמנט: "זה נוגד את החוקה. איסורים כאלה היו קיימים בזמנים של הפיכות ולא הצליחו להסתיר שום שחיתות".
החופש האינטרנטי בטורקיה מוגבל גם ללא החוקים החדשים. במסגרת הפיקוח הנוקשה על האינטרנט בטורקיה נחסמו אלפי אתרים, מפורטלי חדשות שהשקפתם דומה לזו של המורדים הכורדים, ועד אתרי שידוכים להומוסקסואלים. לפי האתר הטורקי engelliweb.com, יותר מ-40 אלף אתרים נחסמו.
בשנת 2007 אושר חוק האוסר על העלבת מייסד טורקיה, אתאטורק, כמו התבטאויות המעודדות התאבדות, זנות, הימורים בלתי חוקיים, ניצול מיני של ילדים או סחר בסמים.
בחודש דצמבר התפטרו שלושה שרים בממשלתו של ארדואן לאחר שבניהם הואשמו במעורבות בפרשת השחיתות במדינה. הפרשה נחשפה כאשר משטרת איסטנבול החרימה קופסאות נעליים שנתפסו בביתו של מנהל בנק, שבהן הוטמנו 4.5 מיליון דולר במזומן. המנהל מקורב לראש הממשלה ארדואן, וברשתות החברתיות בטורקיה פורסמו הקלטות שמנסות להוכיח את מעורבתו של ארדואן בפרשה.