קרמר קונה את קרמר: אימפרבה רוכשת את סקייפנס ב-60 מיליון דולר
שלמה קרמר ומיקי בודאי, שייסדו את אימפרבה, השקיעו גם בסקייפנס; חברת אבטחת המידע רוכשת גם את שארית המניות בחברה הבת אינקפסולה מידי המייסדים - ואת נכסיה של חברה אמריקאית
חברת אבטחת המידע אימפרבה (Imperva) שייסדו שלמה קרמר ומיקי בודאי מעולם לא ביצעה רכישה - אך היום (ו') היא יוצאת במסע רכש של שלוש חברות סטארט-אפ בתחום הסייבר.
שתיים מהנרכשות הן חברות סייבר בתחום הענן הנמצאות בשליטתם של מייסדי אימפרבה ובכירים בה: אינקפסולה (Incapsula) וסקייפנס (SkyFence). הרכישה הגדולה מבין השתיים היא זו של סקייפנס, שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי חדירות ופגיעות במידע ארגוני המצוי על הענן. לפי ההערכה, נרכשת החברה תמורת כ-60 מיליון דולר.
סקייפנס הוקמה ומנוהלת על ידי עופר הנדלר, לשעבר מנהל מרכז המו"פ של וובסנס, ומיכאל קנטרוביץ', וגייסה כ-3 מיליון דולר מקרן ההשקעות של שלושת בכירי אימפרבה: המנכ"ל והיו"ר שלמה קרמר (שמחזיק ב-5% ממניותיה), מיקי בודאי - ממייסדי החברה וטראסטיר שנמכרה לאחרונה ל-IBM תמורת 650 מיליון דולר, ועמיחי שולמן - סמנכ"ל הטכנולוגיות.
סקייפנס, חברה מרמת גן המעסיקה 15 עובדים, פיתחה טכנולוגיה העוסקת בזיהוי חדירה או פגיעה בנכסי מידע ארגוניים הנמצאים בענן ונצרכים באופן של תוכנה כשירות (SaaS), כגון מערכות מייל ארגוניות, ניהול שירות לקוחות או ניהול כספים הנצרכים על ידי הארגון באמצעות שירות ענן מרחוק.
כאמור, רכישה נוספת בתחום אבטחת מידע בענן עליה הודיעה אימפרבה הבוקר היא זו של אינקפסולה מרחובות, שנמצאה בבעלותה החלקית. החברה לא פירטה כמה מניות רכשה, אך הכריזה כי חתמה על הסכם עקרוני לרכישת שארית המניות מידיהם של המייסדים המנכ"ל גור שץ וסמנכ"ל השיווק מארק גפן. קרמר עצמו נחשב לאחד ממייסדי החברה.
אינקפסולה מעסיקה כ-50 עובדים ברחובות ופיתחה פיירוול המגן על שרתי ווב ארגוניים (Web application firewall), שרתים המפעילים יישומים ונצרכים בענן. הפתרון נחשב לייחודי בענף הסייבר היות והוא מספק הגנה שלא באמצעות חומרה הממוקמת על השרת אלא באמצעות שירות ענן, פתרון שיכול להיות זול ויעיל יותר עבור חברות קטנות ובינוניות. אימפרבה צופה, כי הרכישות של סקייפנס ושל אינקפסולה יושלמו ברבעון הראשון של השנה.
אינקפסולה זכורה כמי שלפני כשנה היתה אחת מחושפות מתקפת הסייבר של ארגון עז-א-דין אל-קסאם שבוצעה על בנקים בארה"ב. מקור המתקפה, שגרמה למבוכה בקרב הבנקים האמריקאים, התגלה כשרת מחשוב טורקי שהעביר הוראות התקפה לאתר מסחר אלקטרוני בריטי באמצעות וירוס שהושתל בו מבעוד מועד. המתקפה נחשבה למתקפת ענן מתוחכמת במיוחד מאחר שבמקום מתקפת האקרים שגרתית שבמסגרתה רותמים אלפי מחשבים אישיים צרי־פס לצורך מתקפה מרוכזת, במתקפה הזו נעשה שימוש מתוחכם במספר שרתים גדולים רחבי־פס שמפעילים יישומי ענן כבדים יחסית.
קרמר, המשמש הן כמנכ"ל החברה הרוכשת, והן כבעל מניות בחברות הנרכשות, אמר: "אסטרטגיות הרכישה במקרה של אינקפסולה וסקייפנס מאוד דומות. הקמנו את אינקפסולה לפני ארבע שנים, משום שזיהינו ששירותי ענן עומדים לשנות את תחום אבטחת המידע בסביבת האינטרנט. במקרה של סקייפנס, אנחנו מאמינים כי תוכנות SaaS לצרכים פנים ארגוניים ישנו את תחום אבטחת מרכזי הנתונים (Data Centers)".
נוסף על רכישת שתי החברות הישראליות, רוכשת אימפרבה את נכסי חברת Tomium האמריקאית העוסקת באבטחת מידע למחשבי מיינפריים.