יצאנו לדרך: טקס מרהיב פתח את סוצ'י 2014
40,000 צופים חזו במופע שהחל רשמית את משחקי החורף. המחליק ולדיסלב ביקנוב נשא את דגל ישראל. שראפובה נכנסה לאצטדיון עם הלפיד, אגדות עבר בהוקי ובהחלקה אמנותית הדליקו את אש המשחקים. באך: "רוסיה בנתה את הבמה להצגה הגדולה בתבל"
ארבע שנות המתנה, מאז המשחקים בוונקובר 2010, הגיעו לסיומן. אולימפיאדת החורף ה-22 נפתחה הערב (ו') בטקס חגיגי ומרהיב בסוצ'י. 40,000 צופים חזו במופע והחגיגה החלה באצטדיון האולימפי "פישט" כשהשעון המקומי הראה את הספרות הסמליות, 20:14.
ynet ספורט ברשתות החברתיות:
צפו: המורחק שהכרטיס האדום לא הספיק לו
צפו: מסי משחק קריקט והוקי, פדרר סומו
מנהיגים רבים בחרו להחרים את הטקס או לפחות לסרב בנימוס להזמנה של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. בין המנהיגים שלא נוכחים ב"פישט" נמצאים נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל וראש ממשלת בריטניה, דייויד קמרון. 65 מנהיגים אחרים כן בחרו לנכוח בטקס. עוד לפני תחילתו, נעצרו 4 פעילים של הקהילה הגאה בסנט פטרסבורג.
הערב נפתח בסרטון שהראה את אותיות הא'-ב' הרוסיות, שכל אחת מהן מציגה דמות או מושג הקשור למדינה. הכל הוצג על ידי ילדה מקומית בשם לובוב, שהמשיכה את הסיפור גם לתוך האצטדיון האולימפי במסע בכל מחוזות רוסיה, עם תפאורה מדהימה ובמת ענק.
עוד לפני כניסת נשיא רוסיה, פוטין, ויו"ר הוועד האולימפי הבינלאומי, תומאס באך, התרחשה תקלה ראשונה כאשר מתוך 5 פתיתי השלג הגדולים שהיו אמורים להפוך ל-5 הטבעות האולימפיות, רק 4 נפתחו והרסו את התוצאה הסופית.
3,000 ספורטאים ואלפי מלווים נוספים מ-87 מדינות צעדו בטקס המסורתי הנערך בהשפעת התרבות וההיסטוריה הרוסית.
לראשונה בתולדות המשחקים האולימפיים, מצעד המשלחות הקבוע שתמיד התחיל מאחת הכניסות הצדדיות, נערך הפעם מפתח תת-קרקעי במרכז המגרש. אל כל משלחת התלוותה נציגה שהציגה את שם המדינה. ברכיה כוסו כשהמשלחת האיראנית נכנסה לאצטדיון.
במצעד המשלחות הארוך, מעט לפני איראן ומיד אחרי אירלנד, עלתה המשלחת הצנועה של ישראל, המונה חמישה ספורטאים. את הדגל הניף המחליק, ולדיסלב ביקנוב, שהוביל יתר חברי המשלחת. בנוסף לביקנוב (שיהיה גם הראשון לעלות על הקרח ביום שני הקרוב בשלב המוקדמות ל-1,500 מטר) את ישראל ייצגו גם, שלושה ספורטאים בענף ההחלקה אמנותית: אלכסיי ביצ'נקו (סולו גברים), אנדראה דוידוביץ' ויבגני קרסנופולסקי (זוגות), וירג'יל ואן דהפוט יתחרה בסקי אלפיני במקצי הסלאלום וסלאלום ענק.
החלק האומנותי נפתח עם בובות ענק שהציגו את הקמעות של המשחקים ומיד לאחריהן שורה של מופעים ששילבו בין המבנים המפורסמים של רוסיה, ריקודים ולבוש מסורתי שהוצגו באמצעות צורה של לוויתן. בקטע הבא "קם לתחייה" הספר "מלחמה ושלום" של הסופר הרוסי לב טולסטוי, ששולב בקטע בלט מיוחד עם הרקדנים הטובים בעולם. אלה רקדו לצלילי המוזיקה של "מלחמה ושלום", כשמסביב עמודי ענק שדימו היכל ענק.
בהמשך הטקס הוצגה המהפכה הרוסית הראשונה שהתרחשה ב-1917. לאחר מכן המארגנים קפצו בזמן אל אמצע המאה ה-20 תוך הצגת הקידמה והשפעותיה על הערים הסובייטיות לצלילי רחשי העיר.
באך: "רוסיה בנתה את הבמה להצגה הגדולה בתבל"
בשלב הנאומים, דיבר ראשון דמיטרי צ'רנצ'נקו, יו"ר הוועד המארגנת של רוסיה, שבירך את הגעת כל המשלחות לסוצ'י, והוסיף: "יש לנו את הכבוד לארח את העולם כולו. אני מודה לנשיא פוטין שהביא את המשחקים לרוסיה. המשחקים האלה יהיה שלכם ורק שלכם. הם מאחדים את כולם - את התושבים שנתנו מעצמם להרים את הפרויקט האדיר הזה ואני מודה להם".
נשיא הוועד האולימפי, תומאס באך, פתח את דבריו ברוסית כשאמר "ערב טוב", והמשיך באנגלית. "אנחנו פותחים היום פרק חדש בהיסטוריה האולימפית. תודה לכולם על העבודה שעשיתם, גם ברגעים קשים, ועל הסבלנות וההבנה שלכם תושבי סוצ'י. אני בטוח שתיהנו מהשינוי של העיר בשנים הקרובות, ואני אני בטוח שרוסיה בנתה את הבמה להצגה הגדולה בתבל. החוק האולימפי קובע שלא משנה מי אתה ומאיפה באת, אפשר לחיות יחדיו בכפר האולימפי. ככה מביאים את הערכים האולימפיים לחיים. זה אפשרי לחיות בכבוד ובהרמוניה בלי שום אפליה, ולא משנה הסיבה".
נשיא רוסיה, ולדמיר פוטין, הכריז על פתיחת המשחקים ולאחר מכן הונף הדגל האולימפי, אותו הובילו שמונה גיבורי תרבות וספורט במדינה. אחד מרגע השיא בכל טקס פתיחה הוא רגע הדלקת אש המשחקים שתוצת ב-17 ימי התחרויות, כאשר השאלה מי ידליק אותו נשמרת תמיד בסוד. מי שנכנסה עם הלפיד לאצטדיון היא הטניסאית מריה שראפובה, שהעבירה אותו לקופצת המוט, ילנה איסינבייבה.
המתאבק אלכסנדר קרלינג קיבל ממנה את הלפיד והוא העביר אותו למתעמלת העבר האמנותית, אלינה קבייבה, חברתו של פוטין. בסופו של דבר אירינה רודנינה, אגדת החלקה אמנותית של המדינה, ושוער ההוקי בעבר, ולדיסלב טרטיאק, הם אלה שהדליקו את הלפיד עצמו והוציאו לדרך את האולימפיאדה.