שתף קטע נבחר
 

8 מיתוסים שמונעים ממכם להפוך לעצמאים

פוטרתם? לפעמים עדיף לשקול ברצינות לצאת לעצמאות במקום לחפש אחר המעסיק הבא. אבל איך מתגברים על מחשבות מטרידות כמו "אין לי השכלה מתאימה", "אין לי רעיון טוב", "אני לא מבין בזה כלום", ו"אין לי כסף"? החששות שועמדים בדרך לפתיחת עסק

אלפי מפוטרים בענף הסלולר, 800 מפוטרים מאופיס דיפו, מאות מפוטרים בחברות היי-טק ועוד ועוד - הכותרות המפחידות מהשנתיים האחרונות משמעותיות יותר מכל למי שחצה את גיל 40, שכן מפוטרים אלו עלולים להתקשות למצוא מקום עבודה חדש בתנאים שהורגלו אליהם. במצב כזה עדיף לשאול - האם באמת חייבים מעסיק כדי להצליח להתפרנס?

 

 

יש מקרים שבמקום לחפש את המעסיק הבא - כדאי לשקול ברצינות את האפשרות של יציאה לעצמאות. נכון, זה עולם לא מוכר עם שפה חדש עבור מי שהיה שכיר כל חייו והתרגל לעסוק רק בתחום המקצועי - בלי לדאוג להשגת לקוחות חדשים או לעבודה מול תזרים מזומנים. אבל זה גם לא בלתי אפשרי. בואו נפריך מספר מחשבות מטרידות שמעסיקות את מי ששוקל יציאה לעצמאות:

 

1. "אין לי את ההשכלה המתאימה" - לא כל בעל עסק חייב להיות אקדמאי, תואר הוא מזמן אינו ערובה להצלחה. נחישות, אמונה עצמית והתמדה חשובים לא פחות מידע.

 

2. "אין לי רעיון לעסק" - העסקים הכי טובים הגיעו מאנשים שהרגישו שמשהו חסר להם בחיי היום יום: אמא שלא מצאה מינשא לתינוק כפי שהיא רצתה ובעקבות זה פתחה עסק, אחר פתח שירות ל"הולכת" (בייביסיטר) כלבים, בחור צעיר שנמאס לו לחכות למוניות ברחוב ופתח אפליקציה בטלפון להזמנת מונית העוקבת אחר הגעתה, אדם שהמציא פתרון לברז מטפטף ואחר פתח מסעדה זולה לאוכל אתיופי ליד מגורי סטודנטים. הרעיונות נמצאים מול עינינו – אנחנו רק צריכים לפתוח את הראש ולחפש אותם.

 

3. "אני לא מבין שום דבר בניהול עסק" - לא נולדים עם ידע, רוכשים אותו בדרכים שונות. יש מרכזי יזמות בכל הארץ במחירים מסובסדים שם מקבלים את הכלים הבסיסיים להקמת עסק חדש. אפשר לשקול גם למידה עצמית באינטרנט רק צריך להקדיש זמן לשוטט בו ולחפש את המידע שמחפשים. לצערנו, זמן הוא מה שיש למפוטר בשפע וחשוב להשתמש בו בחוכמה.

 

4. "אין לי כסף לפתוח עסק" - לא כל עסק מצריך הון התחלתי גדול, אפשר להתחיל עסק מהבית ולא לרוץ להוציא סכומים מיותרים. אם צריך הלוואה, הבנק הוא לא הכתובת הראשונה. יש קרנות להלוואות וסיוע המיועדות לעסקים קטנים. יש קרנות לצעירים עד גיל 35 , לנשים יש עמותות ייעודיות רק להן המעניקות הדרכה, ליווי ואף גיוס כספים אם יש צורך בכך.

 

5. "אני חושש מהתגובה בבית לשינוי" - מחקרים רבים מצביעים על הקשר בין הצלחה ובין תמיכה מהבית. אספו את הילדים ואת בן או בת הזוג ושתפו אותם ברעיונות שלכם, נסו להלהיב אותם ולהראות להם שיש אפשרויות אחרות מאשר לעבוד כל החיים במקצוע אחד או בתחום אחד, מי יודע, אולי יהיו להם רעיונות עבורכם? ככל שתשתפו ותכינו מראש כך תיקטן ההתנגדות לשינוי ויפחת החשש מהלא נודע.

 

6. "אני לא מבין באינטרנט" - עולם האינטרנט והרשתות החברתיות הם עולם שחשוב להכיר אותו, אנשים מייצרים מוצרים בבית, מצלמים את המוצרים, מעלים את התמונות ומוכרים אותם דרך פייסבוק או Ebay לכל העולם. זה כבר קורה ובגדול. למה שזה לא יקרה גם לך?

 

7. "בשביל עסק צריך קשרים" - כל עצמאי חייב להפעיל את ה"נטוורקינג" שלו, שמשמעותו רשת ביטחון עסקית לעצמאים, המורכבת מקשרים והיכרויות שאסף העצמאי בחייו: מחברים ומשפחה ועד ספקים ואנשי קשר שפגשתם בתחנות שונות בחייכם. הקשרים ישמשו אתכם לקבלת משובים על הרעיונות שלכם, הפניות לאנשים שיוכלו לעזור לכם ויהיו מוכנים להקשיב ולסייע בעצה טובה ללא תמורה כספית.

 

8. "במקום העבודה היינו צוות, עכשיו אני מרגיש ממש לבד" - בשלב הבא כדאי להצטרף לקבוצת עסקים מקצועית העוסקת בנטוורקינג מובנה, בה יזמים, אנשי עסקים ובעלי עסקים נפגשים מדי שבוע למטרה משותפת - עזרה הדדית בפתיחת דלתות. במפגשים לומדים בעלי העסקים להכיר ולבטוח אחד בשני כדי לפתוח בפניהם את מערכת ההיכרויות האישיות למטרות עסקיות.

 

בין השאר לומדים להיות ממוקדים במטרה, מתרגלים שוב ושוב בסביבה חיובית ותומכת להציג את העסק בצורה מעניינת וממוקדת; מקבלים עצה טובה מבעלי ניסיון; מקיימים קבוצת חשיבה, מערכת תמיכה וסיעור מוחות; לומדים אחד מהשני כיצד מתמודדים עם בעיות שיווק, גבית כספים, בעיות משפטיות, עבודה מול ספקים ועבודה מול עובדים; יוצרים קשרים עם אנשים ועסקים שמעולם לא חשבו שיגיעו אליהם; יוצרים שיתופי פעולה מעניינים; בונים עסקים חדשים מתוך היכרויות; ובעיקר -עושים כסף.

 

הכותבת היא מנכ"ל ארגון הנטוורקינג הבינ"ל BNI ישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים