רה"מ: הציבור ישלם את המחיר על כשלי הדסה
הנהלת ביה"ח ביקשה הקפאת הליכים כדי לקבל הגנה מנושים. העובדים מתנגדים מחשש שלא יקבלו את משכורותיהם והפגינו מחוץ לדיון. נתניהו: "היה כשל גדול. משרדי הבריאות והאוצר יטפלו, הציבור ישלם"
הקריסה הכלכלית של בית החולים הדסה מגיעה לשלב המשפטי: בבית המשפט המחוזי בירושלים התקיים אחר הצהריים (ב') דיון בבקשת ההנהלה להקפאת הליכים. אם תתקבל הבקשה יהיה בית החולים מוגן מפני הנושים שלו למשך שלושה חודשים. מחוץ לבית המשפט הפגינו עובדי הדסה, שמתנגדים לבקשת ההנהלה מחשש שבעקבותיה יבוטלו החוזים הקיבוציים והם לא יוכלו לקבל את משכורותיהם. בינתיים, טוען ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "כשל ניהולי" הוביל לקריסה - ואומר כי הציבור ישלם את המחיר
- עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
ההסתדרות הרפואית, שמייצגת את העובדים, אמרה בבית המשפט שבקשת ההנהלה היא ניסיון לבצע מחטף: "למדנו על הבקשה להקפאת הליכים מהתקשורת. מטרתה היא לשבור את העבודה המאורגנת בהדסה".
עוד על קריסת הדסה:
- מנכ"ל משרד הבריאות תומך בהלאמת הדסה
- 400 אלף שקל לנאמן - ולרופאי הדסה אין כסף
- כשלי הדסה: 900 "מנהלים", 95% כוננויות מיותרות
ח"כ אילן גילאון טען בדיון שהכסף שתקצה המדינה להצלת בית החולים ישמש לרכישתו. חברי הכנסת שלי יחימוביץ', מיקי רוזנטל, חיים כץ ושולי מועלם הביעו תמיכה ברעיון הלאמת בית החולים.
"אזרחי המדינה לא יכולים להרשות לעצמם שביתה בהדסה. האוצר הוא האשם בניהול הכושל, בתקצוב החסר ובהסכמי השכר", אמר יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ.
הבקשה להקפאת הליכים הוגשה בצל גירעון שוטף של 300 מיליון שקל וגירעון מצטבר של 1.3 מיליארד שקל. פרטי הבקשה חשפו תמונת מצב שגובלת באנרכיה ניהולית, נוהלי עבודה מופקרים וסעיפי תקציב רבים שמסבירים בקלות את הידרדרותו של המוסד הרפואי. בין היתר, תוארו ניתוחים פרטיים שנערכו על חשבון זמן רפואה ציבורית, עשרות מיליוני שקלים על שעות נוספות וכוננויות שאינן נדרשות ו-900 משכורות ניהול במוסד שבו רק 400 משרות ייעודיות. מוקדם יותר היום, סיפרה נציגת מס הכנסה בדיון בנושא הקפאת ההליכים כי הנהלת בית החולים לא העבירה למדינה 70 מיליון שקל שניכתה ממשכורות העובדים.