שתף קטע נבחר

 

הנהלת הדסה לעובדים: "הפסיקו את השביתה, תחסכו מאיתנו את הצורך לבקש צו לשם כך"

אחרי ההחלטה להקפיא הליכים, קורא המנכ"ל לעובדי בתי החולים: "תהיו חכמים, אני מושיט לכם יד". יו"ר ועד העובדים עונה: "לא מפחדים מההנהלה, ונמשיך להיאבק נגדה". הרופאים פסימיים: "נאמן יכול להחליט מה טוב לבית החולים?"

לאחר החלטת בית המשפט המחוזי על הקפאת הליכים בבתי החולים הדסה , מזהירה ההנהלה את העובדים לא להמשיך בשביתה. מנכ"ל בתי החולים אביגדור קפלן אמר היום (ג') ל-ynet: "אני מושיט יד לעובדים וקורא להם להיות חכמים. רצוי מאד שהעובדים יחזרו כמה שיותר מהר. פניתי לוועד הרופאים בבקשה שיחזרו לעבודה סדירה ואני מקווה שהם ייענו לה ויחסכו את הצורך לבקש צו לשם כך".

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

על רקע הקריסה הכלכלית של הדסה שובתים הרופאים בבתי החולים כבר מיום שלישי. אליהם הצטרפו אתמול גם האחיות ועובדי המינהל והמשק. בית החולים פועל במתכונת שבת ומעניק שירותים רפואיים דחופים בלבד: חדרי לידה, טיפול נמרץ, טיפולים אונקולוגיים, טיפולי דיאליזה דחופים, פגיות וחדר המיון.

 

הדסה לאן? השתשלשות אירועי היום    ( צילום: מוטי קמחי וגיל יוחנן)

הדסה לאן? השתשלשות אירועי היום    ( צילום: מוטי קמחי וגיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אישור הבקשה להקפאת הליכים יעניק לבית החולים הגנה מפני נושים למשך 90 יום, אך עובדיו הביעו חשש כי היא תוביל גם לביטול החוזים הקיבוציים שעליהם הם חתומים - ולאי-תשלום משכורות. בזמן זה, ינוהל בית החולים באמצעות מענק של 50 מיליון שקל מטעם ארגון נשות הדסה, ו-50 מיליון נוספים שתעביר המדינה.

 

יו"ר ועד מנהלי המחלקות בהדסה, פרופ' דרור מבורך: "התאכזבנו מהחלטת בית המשפט אבל אנחנו מכבדים אותה. עדיין לא קיבלנו את המשכורת. מדובר בהלנת שכר ובמצב הזה לא ננהל משא ומתן. אנחנו מחכים".

 

במהלך תקופת ההקפאה, לא יקבלו העובדים שכר מלא. מרוויחי "משכורת גבוהה" ירוויחו 85% ממשכורתם ואלו שמרוויחים "מעט" יקבלו 95%, לשון הודעת בית החולים. המנכ"ל קפלן אמר כבר בבוקר ש"נשתדל לשלם את מלוא המשכורת למי שמרוויח פחות מ-10 אלף שקל". בית החולים יפטר 15 עובדים בכל אחד משלושת החודשים הקרובים ויצמצם בתקופה זו גם את ההפרשות הסוציאליות לעובדים. 

 

בוועד האחיות כבר הודיעו שלא יתפשרו על פחות ממאה אחוז מהמשכורת, ואילו ד"ר מאיר מזרחי, יו"ר ועד הרופאים הצעירים בהדסה, הבהיר כי מאבקם הוא לא על השכר אלא על עתיד הרפואה בירושלים. הערב מתקיים דיון בלשכתו של יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, בהשתתפות נציגי העובדים, שבה יוחלט כיצד לנהוג נוכח הקפאת ההליכים.

 

קפלן: "זו הולכת להיות תקופה לא קלה, אבל העובדים צריכים להבין שאין תחליף למשא ומתן. צריך לדבר, ואנחנו מוכנים לכך ומצפים שהצד השני יגיע לדיונים עם כוונות כנות ואמיתיות".

 

לדבריו, עם ועד האחיות בלאו מתקרבים להסכמה מלאה על הסכם הבראה, ועם הרופאים ההנהלה קרובה להסדר, בעוד שעם ועד עובדי המינהל והמשק עדיין קיימים פערים. במסגרת הסכם ההבראה עם המדינה אמורה ההנהלה לפטר 550 עובדים, מהם 500 עובדי מינהל ומשק, 20 אחיות ו-30 רופאים. 300 מתוכם כבר עזבו, ואילו לגבי 120 מבין 250 הנותרים מתקיים דיון בבית הדין לעבודה.

 

שביתת הזדהות עם אנשי הדסה    ( צילום: מוטי קמחי)

שביתת הזדהות עם אנשי הדסה    ( צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

אתמול קראו ח"כים בוועדת הבריאות להלאים את בית החולים, אבל קפלן מבטל אותם: "אלה דיבורים בעלמא. אין להם אחיזה במציאות. המדינה לא רוצה לנהל את בית החולים ואני לא בטוח שהיא מנהלת את בתי החולים של עצמה יותר טוב. גם ח"כ ליצמן אמר את זה היום בדיון בוועדת הכספים. אם עושים רגולציה טובה, לא צריך להלאים".

 

עוד בחדשות:

ח"כים תקפו: "יש עננה כבדה מעל המשטרה"

מל"ט העתיד של ישראל: חזק ומהיר יותר

30 למות אריאל שרון: "השרה רוגע על כולם"

 

הרופאים: אנחנו בעלי הבית

"נשב וננסה להבין את המשמעויות ונפעל על פי ההחלטה שיהיה ברור שאף עובד לא ייפגע", כך אמר יו"ר ועד העובדים בהדסה אמנון ברוכיאן. ברוכיאן מבהיר כי העובדים לא ייתנו להנהלת הדסה להמשיך להתנהל כך. "לא ניתן שייפגעו בעובדים שמרוויחים 6,000-5,000 שקלים בחודש ולא ניתן להנהלה לפטר עובדים. אנחנו לא מפחדים משום דבר", הסביר יו"ר הוועד והוסיף: "עדיין אין קשר עם ההנהלה. הן באות והולכות, אבל אנחנו בעלי הבית".

 

היום הגיע יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, לדיון בוועדת הכספים בכנסת ושטח את הקשיים: "מערכת הבריאות מתוקצבת בחוסר וכולה בגירעון. קופות החולים מסיימות בגירעון ענק, בתי החולים הממשלתיים מקבלים כסף ומחזיקים מעמד והדסה הוא סיפור עצוב ומוקצן המתרחש על רקע כלכלי לא בריא במערכת הבריאות". 

מפגינים בהדסה (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
מפגינים בהדסה(צילום: גיל יוחנן )

וגם בבית החולים בילינסון בפתח תקווה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
וגם בבית החולים בילינסון בפתח תקווה(צילום: מוטי קמחי)

לדבריו, ישנו עליהום על עובדי הדסה והוא לא מוצדק ומזעזע לטענתו. "אף אחד לא ידע", שאל אידלמן. "הרי הם קיבלו אישור ניהול תקין כל שנה מחדש. הרופאים כבר היו מוכנה להסכם הבראה של הדסה כבר לפני שנה. באוגוסט 2013 כמעט הגענו להסכם, אבל אז האוצר קיבל תיאבון".

 

אידלמן סיפר על תחושה קשה בסביבת העבודה בבית החולים הגדול בבירת ישראל. "רופאים מודיעים על עזיבה, הצוות הסיעודי מודיע על עזיבה. צריך לגמור עם הביזיון הזה. הרופאים מוכנים לתרום, אבל לא בתמורה שהכול יהיה על כתפיהם".

 

רופא מתמחה: "מה נתניהו עשה כשר בריאות בדיוק?"

גם הרופאים קיבלו בחששות כבדים את הקפאת ההליכים בבית החולים הסובל מגירעון של יותר ממיליארד שקל. "זה צעד רע מאוד וההשלכות הן שמי שיחליט אילו מחלקות יתפקדו ואילו לא, זה נאמן של בית משפט שלא מכיר את בית החולים וצרכיו", טענה ד"ר מושירה אבו-דיא המשמשת כרופאה בכירה בחדר הלידה. "ההחלטה תפגע גם בנו אישית כי ההסכמים הקיבוציים שהוועדים שלנו חתמו עליהם לא יכובדו".

 

ד"ר מתן אלעמי שנמצא בשלב ההתמחות שלח אצבע מאשימה לעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו שאמר אתמול בישיבת סיעת הליכוד-ביתנו כי היה כשל ניהולי גדול בהדסה. "הוא כיהן כשר הבריאות בפועל בשנים אחרונות אז אין לי על מי להתלונן חוץ ממנו", הוא האשים.

 

אלעמי מספר כי הוא עובד 200 שעות חודשיות, בהן 8-7 תורניות של 24 שעות שהן יותר מההסכמים שנקבעו בעבר עם הרופאים. "למה שנקבל חצי מהשכר עכשיו על התורניות האלה?", שאל. "אני מייצג את הציבור העובד ואין לי שום קשר לשירותי רפואה פרטיים (שר"פ). זו שליחות, אבל אי אפשר לסגור את שכר הדירה רק אם תחושת השליחות".

 

המתמחה הצעיר מבקש להפסיק להשליך על השר"פ ולהסית את הדיון במשבר בהדסה סביב הצגת רופאים כמושחתים. "זו הונאה", הוא תקף. "הרוב המכריע כאן מרוויח כמו יתר הרופאים בארץ. רק מיעוט מרוויח הרבה".

 

ד"ר דבורה באומן, רופאה בכירה בבית החולים, הגיעה אליו רק לפני מספר חודשים לאחר שעבדה שנים ארוכות בבית החולים "ביקור חולים" בבירה עד לסגירתו. באומן לא חוששת שהדסה תקרוס, אך היא צופה פגיעה קשה. "אני מעריכה שמדובר בשיעור של 40%-30% שיביא לפגיעה קשה בעתיד בית החולים ובפעילותו המיוחדת של מעבר לטיפול שוטף בחולים. הפגיעה כבר התחילה ותמשיך בדמות נטישת מתמחים צעירים".

 

באומן, בעלת ותק של 25 שנה במקצוע, עדיין עושה תורנויות ארוכות. "התגמול הוא קטן בהשוואה לכל מקבילה מקצועית אחרת במשק עם ניסיון דומה לשלי. רופאי הדסה מאוד מחוזרים ולמה להם לעבוד במקום של מכבד הסכמים ולא משלם להם את מלוא השכר".

 

גם מטופלים במקום הביעו חשש. תמי בן יאיר, שאמה מאושפזת יותר משבוע בבית החולים, סיפרה: "אימא שלי לא נחשבת למקרה דחוף ולכן הטיפול בה פחות אינטנסיבי. אין לנו מגע עם רופאים כדי לדעת מה מצבה הנוכחי", היא סיפרה.

 

"בבית החולים מעוניינים לשחרר אותה למרות שהיא עדיין לא מרגישה טוב וגם הציעו לנו להעביר אותה לבית חולים אחר. היום אנחנו לא יודעים איזה תרופות נותנים לה, אם יש לה חום ומה לחץ הדם שלה. זה מצב עגום. קשה לחשוב על ירושלים בלי הדסה. כמו שיש אי וודאות בבית החולים לנו יש אי וודאות מוחלטת לגבי החולים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ההפגנה הבוקר בהדסה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים