שתף קטע נבחר

דום שתיקה: נתניהו וגנץ השמיעו אמירות כלליות בלבד בנושא סערת השוויון בנטל

בנאומם בטקס סיום קורס קצינים, נמנעו ראש הממשלה והרמטכ"ל מלהשמיע דעות נוקבות בנושא השוויון בנטל שמסעיר את הציבור. "אני רוצה לראות ייצוג שוויוני יותר של כל חלקי החברה שלנו", אמר נתניהו. הרמטכ"ל גנץ: "אני קורא לכל בני גילכם מכל החברה הישראלית, בואו תנו חלקכם בשירות העם והארץ"

מי שציפה לאמירה נוקבת בסיום קורס קצינים מצד ראש הממשלה והרמטכ"ל על סערת השוויון בנטל – התאכזב. בנימין נתניהו ורב אלוף בני גנץ, שנאמו היום (ג') בבה"ד 1 בטקס חשיפת דרגות לקצינים הטריים במחזור 38, בחרו באמירות מגומגמת בלבד. "אתם, קצינות וקציני צה"ל, באים מכל חלקי הארץ וגם מכל חלקי העם", אמר ראש הממשלה. "גברים ונשים, חילונים ודתיים, ותיקים ועולים, ויהודים ולא-יהודים. אני רוצה לראות על מגרש המסדרים הזה ייצוג שוויוני יותר של כל חלקי החברה שלנו. זה נכון – וזה צודק לכולם, ואנחנו פועלים בכיוון זה בימים אלה".

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

עוד על סערת הגיוס:

 

נתניהו הזכיר גם את איראן ואמר: "רק היום איראן חגגה 35 שנים למהפכה האסלאמית, וה'חגיגה' הצטיינה בקריאה החוזרת ונשנית להשמדתה של מדינת ישראל, השאיפה להכרית את העם היהודי ומדינתו. השאיפה הזו לא עברה מן העולם עם כינון המדינה. מה שהשתנה זו היכולת שלנו להתנגד ולסכל את מטרתה. משה דיין כתב את המילים הבאות: 'זו ברירת חיינו, להיות נכונים וחמושים, חזקים ונוקשים, או שתישמט מידינו החרב ונכרתו חיינו'".

 

גנץ הזכיר בנאומו את הוויכוח הציבורי המתנהל ומוגדר דיון על השוויון בנטל. הוא הדגיש: "אנחנו לא קוראים לזה 'שוויון בנטל' אלא הזכות לשרת. אתם עמוד האש לפני המחנה ובעקבותיכם אני קורא לכל בני גילכם מכל החברה הישראלית: בואו תנו חלקכם בשירות העם והארץ". 

 (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
(צילום: חיים צח, לע"מ)

הסערה הציבורית סביב הגיוס

הטקס נערך בצל הוויכוח הפומבי סביב ניסוח חוק הגיוס, הדיווחים על קיצור תקופת השירות לחיילים והבדלי הגרסאות במערכת הפוליטית. לפי המתווה המתגבש, בעוד רוב הצעירים בני ה-18 יתגייסו לשירות צבאי מלא, בני ישיבות ההסדר ימשיכו ליהנות ממסלול שירות מקוצר שיאפשר להם גם ללמוד. דיונים ארוכים בשאלה הסתיימו בהמלצת הוועדה להאריך את שירותם הצבאי מ-16 ל-17 חודשים בלבד. היתר ישרתו על פי החוק החדש 32 חודשים.

 

גם הישיבות הגבוהות הציוניות ייהנו מהטבות שהרוב לא נהנה מהן: דחיית שירות עד גיל 23 ורק לאחר מכן גיוס לשירות מלא. הביקורת שהתעוררה על מתן דחייה ארוכה כל כך התמקדה בעובדה שצעירים בגיל זה לרוב עסוקים כבר בהקמת משפחה ולכן צה"ל יפיק פחות תועלת משירותם. בנוסף, 300 הישיבות הגבוהות הציוניות יוכלו לקבל דחיית שירות עד גיל 26.

 

פילוח נתוני צה"ל לשנת 2013 העיד על עלייה באחוז הקצינות המשרתות בכל הדרגות. עם זאת, עדיין מכהנת בצבא רק אישה אחת בדרגת אלוף - ראש אכ"א אורנה ברביבאי, וככל שעולים בסולם הדרגות מתמעט מספרן של הנשים. מהנתונים עולה כי 36% מהקצונה הזוטרה בצה"ל, בדרגות סגן משנה או סגן, היו נשים - 3% יותר מהגברים. כ-26% מהקצינים בדרגות סרן הם נשים (עלייה של 6% לעומת 2001) ונתון דומה, 24.4%, נרשם בגזרת דרגת רב סרן (עלייה של 4% בעשור).

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 11/02/2014 14:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח, לע"מ
ראש הממשלה והרמטכ"ל, היום
צילום: חיים צח, לע"מ
מומלצים