שתף קטע נבחר

 

העליון: בחירות חוזרות בבית-שמש ובנצרת

שלושה שופטים דחו את הערעור נגד קיום בחירות בבית שמש. המועד: 11 במרס. השופט על החשד לזיופים בבחירות בעיר: "התושבים נפלו קורבן למסכת מאורגנת של הפרת חוק". עוד נקבע: בחירות חוזרות גם בנצרת

תושבי שתי ערים ילכו שוב לקלפיות ב-11 במרס: בית המשפט העליון קבע היום (ג') כי בחירות חוזרות יערכו תוך 30 יום בבית שמש ובנצרת. בדיון בנוגע לבחירות בבית שמש, שבהן זכה המועמד החרדי משה אבוטבול ואחריהן עלה חשד לאי סדרים, התקבלה ההחלטה פה אחד על ידי שלושה שופטים. השופט עוזי פוגלמן קבע כי "קיימת אפשרות ממשית לכך שתופעה זו השפיעה על תוצאות הבחירות – הן לראשות העיר והן למועצת העיר". הוא הוסיף שתושבי בית שמש ומערכת הבחירות "נפלו קורבן למסכת מאורגנת, שיטתית ורחבת היקף של הפרת חוק".

 

 

אלי כהן, המועמד המזוהה עם הציבור החילוני בבית שמש - וזה שהפסיד בבחירות באוקטובר - יקיים אחר הצהריים מסיבת עיתונאים שבה יגיב על החלטת בית המשפט. בהודעה שהוציא קודם לכן מסר: "אני מברך את תושבי בית שמש ואת אזרחי מדינת ישראל, כי יש כאן דמוקרטיה המקדשת את נקיון הכפיים. פנינו לעתיד – להביא תקווה לבית שמש".

 

הדרך לבחירות חוזרות בנצרת ובבית שמש:

 

כבר ביום הבחירות בבית שמש מצאה המשטרה בדירה בעיר כ-160 תעודות זהות ועלה חשד שקבוצת פעילים ניסתה לנצל אותן ולהצביע במקום בעליהן. בעקבות זאת הורה בית המשפט המחוזי על בחירות חוזרות בעיר. בחודש שעבר פנו ראש העיר משה אבוטבול (באמצעות עורך הדין יעקב וינרוט) וממלא מקומו מאיר בלעיש (באמצעות עו"ד אילן בובמך), לבית המשפט העליון וערערו על ההחלטה. בערעור הם טענו שאין היגיון לערוך בחירות חוזרות, מאחר שהפער בין המועמדים לראשות העירייה עמד על 956 קולות, ואילו השימוש שנעשה לכאורה בתעודות זהות לשם זיוף קולות עומד על פחות מ-50.

 

אבל השופט פוגלמן קבע היום: "התמונה המצטיירת מפסק הדין (של המחוזי, א"מ) לגבי האופן שבו התנהלו הבחירות בעיר בית שמש היא מדאיגה ומטרידה". הוא ציין שהחומרה הרבה הגלומה במעשים אלו מחייבת את השלמת החקירה המשטרתית במהירות הראויה ונקיטת הצעדים המתחייבים מכך".

 

ארכיון. ראש עיריית בית שמש משה אבוטבול בבית המשפט (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ארכיון. ראש עיריית בית שמש משה אבוטבול בבית המשפט(צילום: אוהד צויגנברג)

הקרב על נצרת. ג'ראיסי (מימין) וסאלם (צילום: חסן שעלאן, אחיה ראב"ד) (צילום: חסן שעלאן, אחיה ראב
הקרב על נצרת. ג'ראיסי (מימין) וסאלם(צילום: חסן שעלאן, אחיה ראב"ד)

השופט אליקים רובינשטיין הוסיף: "אין עסקינן בנושא פשוט כל עיקר. ביטול בחירות הוא צעד חריג ביותר. אך הקושי אינו רק בתוצאה, אלא גם – כפי שציין חברי בסיפת חוות דעתו – בתמונה שנגלתה, ואינני בטוח שראינו את כולה אלא את חלקה בלבד".

 

גם נצרת חוזרת לקלפי

מוקדם יותר היום קיבל שופטי בית המשפט העליון את העתירה שהגיש עלי סלאם, המועמד

 שהפסיד בבחירות בנצרת. בפסק הדין נכתב כי "הבחירות לראשות עיריית נצרת שבו והגיעו לפתחנו לרקען של טענות חמורות לאי-סדרים בבחירות, והכול לרקעו של הפרש דק מן הדק במספר הקולות שקיבלו שני המועמדים המרכזיים בבחירות אלה, בבחינת "כל קול קובע".

 

בבחירות שהתקיימו באוקטובר האחרון ניצח סלאם, מוסלמי מרשימת נאסרתי, בהפרש של 22 קולות. המועמד המפסיד, רמאז ג'ראיסי הנוצרי, דרש לכלול בספירת הקולות חיילים ובעלי מוגבלויות שקולותיהם נפסלו ובשל כך הורה בית המשפט העליון על ספירה חוזרת של אחת הקלפיות. בתום הספירה עלה כי ג'ראיסי הוא המנצח.

 

עלי סלאם אמר ל-ynet:" הפעם אני אקבל יותר 85% כי תושבי נצרת רוצים שינוי. הרוב מאמנים שיש לי את כל היכולות להוביל את העיר מכל הקשיים".

 

בחד"ש אמרו כי "פסק הדין התקבל כי בחירת סאלם לראשות העיר לא היה חוקי. אנו מוכנים לבחירות ונוכח את הניצחון שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הפגנה בעד עריכת בחירות חוזרות בבית שמש
צילום: גיל יוחנן
מומלצים