מסדר האסאדו: ארוחת אבירים בתל אביב
רפי אהרונוביץ' יצא לארוחת אבירים במסעדת עשר התל אביבית. אחרי וודקה בזוקה, הררי רוסטביף, אסאדו ובירה בלגית - הוא גילה גם כמה כיף זה לאכול קינוחי שוקולד. סיפור על זלילה ומתכון מעולה לתבשיל אורז עם כבדי עוף ופרגיות
לפני שבוע, ומתוקף תפקידי כיו"ר מסדר אבירי הזלילה שעליה נמנים קבוצת עלית מצומצמת של חבריי, שלחתי זימון בנוגע לערב הבשרים במסעדת "עשר" התל אביבית. ארוחת אבירים מתקיימת שם מדי פעם והיה זה אך מתבקש שאנו נבקר בה. אז שמנו את האוכפים על המכוניות ויצאנו בדהירה קלה אל הדרך - לרחוב קרליבך.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- מבשלים עם תפוזים: שלישיית מתכונים
- ארוחה בתבנית: 2 פשטידות טבעוניות ללא גלוטן
- כשהחיים נותנים לך לימונים: טארט לימון
כצפוי, הגענו ראשונים והתיישבנו בודדים ליד השולחן הארוך שבו מתקיימת הארוחה. מה שכן, הניחוחות באוויר הצליחו להביא את מפלס התיאבון שאצלי אף פעם לא נמוך לרמה גבוהה במיוחד. הם בישרו על הימצאו אוכל אמיתי במטבח, והעלו חשש שההמתנה תהיה לי קשה במיוחד, במיוחד אחרי הימים הבריאים והירוקים שעברו עלי. אבל ד.השמן כרגיל הקדים אותי והציע שאם לא יתחילו מייד נצא לאכול בינתיים משהו בפיתה, שאחרי נחזור הרבה יותר רגועים וסבלניים.
למזלו ולמזלי, המקום התמלא במהירות. אני התחלתי עם בירה בלגית, לף רדיוז עם 8% אלכוהול וטעם מצוין, שבזכותו המשכתי איתה לאורך כל הערב. בעיני היא הסתדרה מצוין עם השפע והמגוון של טעמי המנות. מאידך, שאר האבירים לצידי שתו יין אדום - דלתון שיראז ליתר דיוק - שסיפק את הסחורה.
המנות החלו לזרום. כפתיח הגיע לחם פריך בליווי גושי חמאה גדולים ולצידו מלפפונים כבושים מהסוג שכובשים לבד והיו מעולים. אחר כך המשכנו עם סלט תפוחי אדמה, פרוסות חציל וארטישוקים קלויים עם גבינה בסגנון פרמזן.
עוד בירה ויין כשעל הדרך בוצעים מהלחם ומוסיפים חמאה (משתדלים במשורה), אתנחתה קטנה וממשיכים עם עופות ממולאים וטובים, הגם שהמלית הייתה מעט מתקתקה מדי. הפתרון: לקחתי לחם, מרחתי במעט חמאה, פיזרתי מעל עוף מפורר וחתיכת מלפפון. היה מצוין.
עוד אתנחתה, עוד בירה ואחריה הגיעו פרוסות רוסטביף עם תפוחי אדמה צלויים. כאן כבר באו לידי ביטוי הניסיון ולא רק הקיבולת. בכוח עצרתי עצמי מלהכין עוד כריך ובצדק. בשלב הזה עלו על השולחן שלושת השוסים של הארוחה. הראשונה שהפתיעה וגנבה לטעמי את ההצגה היתה מנה של לבבות עוף עם פול ירוק, שקדים וערק, שילוב מעניין שהפך אפילו טעים יותר לאחר שהתקרר מעט (והוכנס לבנק הרעיונות הפרטי שלי של מנות לבישול ביתי).
השוס השני היה, באופן לא מפתיע, בשר חזיר שנהנה מצליה ארוכה, שופשף בתערובת תבלינים יבשים והיה מעולה, שמנמן ופריך ועשוי נכון מאוד. לקינוח הגיע אסאדו שלא הפתיע - הוא היה טעים כמו שאתה מצפה מאסאדו צלוי להיות. הסתכלתי עליו, הוא הסתכל עלי בחזרה - זו היתה אהבה ממבט ראשון - ולאט לאט הפרדתי מעצמותיו נתחים. נעצתי מזלג, קירבתי לאפי את הנתחים ושאפתי את מלוא הניחוחות. הכנסתי לפה, לעסתי ואט אט, כמו שטועמי היין מגלגלים בפיהם, התגלו אלף טעמים. מדהים.
זו הייתה ארוחה עם אוכל אמיתי ואווירה מעולה. נהנו וצחקנו מאד, גם בזכות צ'ייסרים של וודקה בניחוח בזוקה מייצור עצמי שהונחו לפנינו וראויה לייצור סדרתי. אחלה קינוח, חשבתי לעצמי ומתכונן ללכת.
אך בעוד אני נודד עם המחשבות, מלצרית ומלצר גלגלו לפתע על השולחן הארוך פס ארוך של נייר כסף וליד כל חבורה הונח חופן נדיב של תותים עם שליכטה של קצפת, גבעה של מוס שוקולד מריר וגנאש שוקולד. אחרי כל השנים שבהם ניסיתי להרגיל את עצמי לסיים ארוחה בקפה וטראפל שוקולד סמלי ושינון המנטרה שלכל הביסים אותו הטעם, אחרי כל השעות שבהם אתה מציץ מיוזע במד הקלוריות על ההליכון - הכל נשבר לרסיסים לטובת נבירה מושחתת ומענגת בהררי שוקולד. עייפים אך מפוצצים זחלו אבירנו לכיוון המכונית. .
אורז עם ירכי עוף (פרגיות) וכבד
המרכיבים ל-6 מנות:
500 גרם כבדי עוף מנוקים
600 גרם פרגיות עוף (לא לנקות לחלוטין משומן), שכל נתח מחולק ל-4
100 גרם סלמי מפולפל פרוס עבה וחתוך לקוביות
3-4 ראשי בצל ירוק, קצוצים גס
1 בצל, קצוץ גס
1/2 כוס אורז
1 כוס ציר עוף או ירקות
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה - רצוי חריפה
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- מתבלים את הפרגיות בפפריקה ופלפל שחור. מטגנים יחד עם הבצל במעט שמן עד לשקיפות ומוסיפים את הכבד והסלמי. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים אורז וכוס ציר עוף.
- מוסיפים עוד קצת פלפל, מלח ופפריקה ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
- משאירים מכוסה עוד חצי שעה ומגישים מעורבב עם הבצל הירוק.
- לאתר של רפי אהרונוביץ'
, מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר