לפיד: השכר שאושר בבנקים שערורייתי
שר האוצר יוצא נגד חבילות השכר שאושרו בלאומי והפועלים, וקורא לבדוק את קבלת ההחלטות שהובילה את קרנות הפנסיה וחברות הביטוח, שמחזיקות במניות בבנקים, לאשר את השכר. "לא יתכן שמערכת הבנקאות תסמן רף שסביבו יתיישרו בכירי המוסדיים. המסר שלי ברור: הגזמתם"
- למרות התנגדות המדינה, אושרו תנאי השכר בלאומי
- אושרו תנאי השכר של יו"ר ומנכ"ל הפועלים
- המדינה נגד לתכנית השכר בבנק לאומי
- עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
"השכר במערכת הבנקאית, כפי שאושר אתמול, שערורייתי", אמר השר לפיד. הוא קרא לבדוק את תהליך קבלת ההחלטות שהוביל את קרנות הפנסיה וחברות הביטוח, אשר מחזיקות גם הן במניות בבנקים, לאשר את חבילות השכר.
שר האוצר אמר את הדברים, לאחר שהתברר כי חבילת השכר של מנהלי בנק לאומי עברה למרות התנגדות המדינה, בעיקר בגלל תמיכתן של חברות הביטוח כלל, הפניקס, מנורה, הראל ומגדל. עוד תמכה בתוכנית קרן "עמיתים", שמרכזת את קרנות הפנסיה הוותיקות אשר הולאמו על ידי המדינה ב-2003.
נזכיר כי בעלי המניות של בנק לאומי אישרו אתמול את חבילת השכר לבכירי הבנק, שכוללת שכר של עד 130 אלף שקל בחודש לסמנכ"ל ועד 183 אלף שקל בחודש למנכ"לית הבנק. בנוסף, יהיו המנהלים זכאים למשכורת 13 ולמענק הצטרפות לבנק בגובה של 12 משכורות. יו"ר הבנק, דוד ברודט, יהיה זכאי לשכר של עד 165 אלף שקל בחודש.
עוד יהיו זכאים המנהלים בבנק לבונוסים, במקרה שהבנק ירשום בשנה מסוימת תשואה של למעלה מ-7.5% על ההון. במקרים של הצלחה יוצאת דופן, יהיו זכאים המנהלים לבונוס מוגדל של עד 200% משכרם.
גם מנהלי בנק הפועלים יקבלו בונוסים
מוקדם יותר באותו היום, אישרו גם בעלי המניות של בנק הפועלים את תוכנית השכר של בכירי הבנק. שכרם של המנכ"ל ציון קינן והיו"ר יאיר סרוסי נקבע לרמה שבין 160 ל-170 אלף שקל בחודש.
שכרם של חברי הנהלה אחרים נקבע לרמה של 65-92 אלף שקל בחודש. גם בבנק הפועלים נקבע כי מנהלים יקבלו בונוסים על תשואה על הון של למעלה מ-7.5% בשנה. היקף הבונוס בבנק הפועלים ינוע בין שני מיליון שקל ל-4.25 מיליון שקל.
"אני מניח שאותם מנהלים לא היו נוטשים את עבודתם, גם עם שכר נמוך בהרבה מהשכר שאושר להם", אמר שר האוצר על חבילות השכר שאושרו. הוא הזהיר כי עתה יעלה גם השכר בקרנות הפנסיה ובחברות הביטוח.
עוד הוסיף השר לפיד כי "לא ייתכן שמערכת הבנקאות תסמן רף, שסביבו ומעליו יתיישרו כעת בכירי המוסדיים. המסר שלי הוא ברור: הגזמתם. צריך להפסיק את חגיגות השכר של המנהלים השכירים במערכת הפיננסית, כי בסופו של דבר זה בא גם על חשבון ציבור החוסכים והמשקיעים".