שתף קטע נבחר
 

מאה אחוז רווח: ארוחה טעימה ושיתוף פעולה

השף ניב יעקובוביץ מגיש מתכון קל ומזין לקציצות, תפוחי אדמה ובטטה, כשהבונוס הגדול שלו הוא שהוא מאפשר לשתף את הילדים בלי חשש ולבלות איתם אחר הצהריים קסומים ויצירתיים

הורים רבים מכירים את זה, מצד אחד אנחנו רוצים להעביר עם הילדים אחר הצהריים בנעימים, בפעילות משותפת ובזמן איכות, מצד שני, שעון החורף נוקף, הערב מגיע וצריך לדאוג לארוחת הערב. הורים רבים נמנעים מלשתף את הילדים בבישול או אפייה - זה מלכלך, לוקח יותר זמן ולפעמים יוצא קצת מעוך, אבל, בוודאי יופתעו לגלות שיש המון מתכונים שמאפשרים לשלב את הילדים, לתת להם את תחושת האחריות של "הגדולים", לבלות איתם בכיף ובסופו של דבר לאכול ארוחה חמה ומזינה.

 

 

צ'יפס אותיות שמעלה חיוך, פירה וקציצות (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
צ'יפס אותיות שמעלה חיוך, פירה וקציצות(צילום: אבי חי)

 

השף ניב יעקובוביץ' מציע מתכון קליל ונפלא, שמשלב גם יצירתיות וגם טעם והכי חשוב מאפשר להורים ולילדים לשתף פעולה וליהנות מהזמן יחדיו. 

 

צילום: אבי חי

צילום: אבי חי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פירה תפוח אדמה

מצרכים:

6-7 יחידות של תפוח אדמה בינוני

1-2 כפות שמן זית

מלח

פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוח האדמה לקוביות גסות, מניחים בסיר ומכסים במים.

2. מבשלים עד לריכוך ומסננים, שומרים כוס מנוזל הבישול.

3. מניחים את תפוח האדמה בסיר ומועכים. מוסיפים את השמן זית ומתבלים במלח פלפל לבן ואת נוזל הבישול מוסיפים בהדרגה עד לקבלת מרקם חלק ונוח לעיצוב ומקשטים.

 

דואט של תפוח אדמה ובטטה

מצרכים:

3 יחידות של תפוח אדמה בינוני

1 בטטה בינונית

1-2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

1/4 כפית פפריקה מתוקה או תבלין פילדלפיה

 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי אדמה והבטטות וחותכים לאצבעות או לפרוסות דקות. יוצרים דוגמאות באמצעות שימוש בחותכנים של צורות או אותיות יוצרים שמות וחיות.

2. מניחים בקערה מוסיפים את השמן זית, הפפריקה המתוקה ומערבבים היטב.

3. מניחים את הצורות ואצבעות תפוחי האדמה בתבנית על נייר אפייה. מסדרים שכבה אחת ומתבלים במלח ופלפל ואופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.

 

  • כל הפעילות הכי מחממות מחכות לכם בעמוד חורף חם

 


פורסם לראשונה 13/02/2014 11:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי
יצירתי, מצחיק והכי חשוב - טעים
צילום: אבי חי
צילום: אבי חי
השם ניב יעקובוביץ'
צילום: אבי חי
מומלצים