שתף קטע נבחר

 

הצגות ופזמונים: הצד האמנותי של מורנייה

רשת הטלוויזיה של חיזבאללה הציגה את הפן הפיוטי בחיי קצין המבצעים של הארגון שחוסל לפני 6 שנים. האהבה לתיאטרון, ביום קליפים ומתן קולו בשיר

מחבל אכזר וחובב תיאטרון: בלבנון מציינים שש שנים לחיסולו המסתורי של קצין המבצעים בחיזבאללה עימאד מורנייה בסוריה. כמדי שנה, כלי התקשורת בארגונו של חסן נסראללה חושפים עוד פרטים על חייו של איש הצללים, אולם השנה בחרו ברשת "אל מנאר" של חיזבאללה לשפוך אור על אודות תחביביו של מורנייה ועל הצד האמנותי של הארכי-מחבל.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

הצגות ופזמונים: הצד האמנותי של מורנייה    ( )

הצגות ופזמונים: הצד האמנותי של מורנייה    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

באתר של "אל-מנאר" הקדישו אתמול (יום ג') כתבה שזכתה לכותרת "החאג' עימאד מורנייה - מפקד צבאי שאוהב גם אמנות". מכריו של מורנייה ואלו שחיו לצדו ידעו לספר על כך שתחביביו האמנותיים הלכו והשתדרגו עם השנים. בתחילת דרכו הוא היה צופה בהצגות תיאטרון שעסקו במציאות הלבנונית הקשה וגם להצגות שארגנו בחיזבאללה.

 

עם הצטרפותו ל"מסלול הלחימה" בחיזבאללה, עוד לפני שהפך לבכיר בארגון, נפגש מורנייה עם האמן הלבנוני זיאד אל-רחאבני, שעורר בתקופה האחרונה סערה לאחר שחשף כי אמו, הזמרת הלאומית פיירוז,

אוהבת מאוד את מזכ"ל חיזבאללה נסראללה. גם הזמר הלבנוני המפורסם מרסל חליפה זכה להערצתו של מורנייה. שיריו של חליפה שיקפו עבור מורנייה את הסוגיות השונות של האומה.  

 

מכריו של מורנייה אף סיפרו כי במסעו האחרון לסוריה הוא שמע שיר איראני של האמן מוחמד אל-אספהאני. השיר המדובר עוסק במצבו הנפשי של האדם לפני מות קדושים, כאילו מדובר בשיר פרידה. בשיר נאמר בין היתר: "אני רחוק מהעולם הזה".

 

לפי האתר של חיזבאללה, מורנייה לא רק הקשיב אלא גם לקח חלק פעיל בשירים שהוקלטו בלבנון. קולו אף נשמע בהקלטת השיר "התהילה להרוגי ספטמבר", שהוקלט לזכר הרוגי תקרית הירי ב-13 בספטמבר 93' במהלך השתתפותם בהפגנה נגד הסכם אוסלו.

 

מורנייה עקב באדיקות אחרי השירים שחיזבאללה הקליט ושידר באמצעי התקשורת שלו. הוא אף נהג לעשות שינויים בסצנות של הקליפים, ממש כמו במאי טלוויזיה מנוסה. אחד השירים עסק בסצנה של צעיר שרץ עם דגל של חיזבאללה. מורנייה התעקשה להחליפו בדגל לבנון. אחד הלוחמים סיפר כי מורנייה התעקש להסוות מספר של נושאות משגרי הקטיושות. בשל כך הוא נתן אולטימטום של 24 שעות להסוות היטב את כמות המשגרים. רק לאחר מכן הוא הורה על המשך הצילומים. מורנייה גם פעל לשידור קליפים של שירים פלסטיניים.

 

מורנייה גם עקב אחר סדרות קומיות ובייחוד בהשתתפות השחקן הסורי יאסר אל-עוזמה "מראיא". אחרי מלחמת לבנון השנייה הוא נפגש הקומיקאי הסורי דריד לחאם, שטען כי מורנייה אמר לו שיום יבוא והוא יכבוש את דרום ישראל.

 

עיתונאי צרפתי: עבודה של המוסד 

במקביל, העיתונאי הצרפתי רוז'ה אוק אמר היום לערוץ החדשות הבינלאומי "i24news" כי כי בתחילת שנות ה-2000 יצרו עמו קשר אנשי המוסד, שביקשו ממנו לסייע במציאת מספר הטלפון העדכני של מורנייה. אוק, שנחטף בשנות ה-80 בביירות והוחזק על ידי מורנייה, טען בראיון כי הוא יכול לומר בוודאות שהמוסד עומד מאחורי החיסול.

 

לדברי העיתונאי הצרפתי: "הייתי בקשרים טובים עם המוסד, השירות החשאי בישראל, כמו בביירות, ולפני 2002 לפני ההתנקשות של עימאד מורנייה בסוריה, השירות החשאי הישראלי בתל-אביב פגש אותי, אולי פעמיים, והם אמרו לי שהם רוצים למצוא את מספר הטלפון החדש של עימאד מורנייה. החלטתי למצוא את המספר העדכני של עימאד בדמשק. ניסיתי לבקש מחבר לבנוני למצוא את המספר החדש ואני יכול לגלות שמצאנו את הטלפון של מורנייה בדמשק ולכן, אני יכול לגלות היום שהממשל הישראלי החליט להרוג ולבצע התנקשות בעימאד מורנייה בדמשק".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הצד האמנותי. מורנייה
צילום: רויטרס
מומלצים