נשיא הפרלמנט האירופי: "מופתע מהביקורת"
מרטין שולץ, שספג אש על דבריו בכנסת, מתגונן: "נשאתי נאום פרו-ישראלי, התגובה מדאיגה". הוא תקף חזרה: "מבקריי קיצונים, גם קרי אמר זאת"
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
נשיא הפרלמנט האירופי אמר במהלך נאומו, אותו נשא בשפה הגרמנית, כי צעיר פלסטיני סיפר לו ברמאללה על כך שישראלי זכאי להרבה יותר מים מאשר פלסטיני. לאחר מכן ציין שולץ כי ישראל מטילה מצור על עזה. בשלב הזה קם יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט ממקומו ואמר לחברי סיעתו: "אנחנו יוצאים מהמליאה".
עם זאת, שולץ הבהיר כי לא ניתן היה לצפות ממנו לנהוג אחרת. "בנאום בכנסת נדרשתי להציג את עמדת הפרלמנט האירופי", הוא הסביר. "כמובן אינני יכול לומר דברים שיירצו את כולם. הייתי צריך להציג גם את הדברים מעוררי המחלוקת". לטענתו, "האנשים שקטעו את נאומי משתייכים למפלגה של קיצונים שעונים בצורה הזו לכל מילה ביקורתית שמפריעה להם. גם מזכיר המדינה קרי תקף אותם באותו האופן".
הוא הזכיר גם כי בסוף נאומו הנוכחים במליאה מחאו כפיים בעמידה, "בהם נציגים של כמה מפלגות פוליטיות ונציגי הממשלה". המעשה יוצא הדופן של הבית היהודי אכן עורר תגובות חלוקות מצד חברי כנסת. ח"כ שלי יחימוביץ', למשל, הצהירה אחרי הנאום כי "התנהגות בנט והבית היהודי
בעת נאום שולץ מבישה ומזיקה. ההתנפלות עליו היא תרגיל פוליטי מיותר, שמזיק למעמדה של ישראל ופוגע בכלכלתה ובביטחונה".
מנגד, שרת התרבות, לימור לבנת, טענה כי דברי נשיא הפרלמנט האירופי היו "שקר גס", ואילו סגנית השר ציפי חוטובלי אמרה כי נאומו של שולץ "מוכיח שאינו מבין דבר וחצי דבר בעניין הסכסוך הישראלי פלסטיני". בנט עצמו כתב לאחר מכן בפייסבוק כי "לא נבליג על שקרים", והדגיש: "לא אקבל הטפת מוסר שקרית נגד עם ישראל בכנסת ישראל. בטח לא בגרמנית".
גם השר לענייני אזרחים ותיקים, אורי אורבך, שעלה לדוכן בהמשך הדיון במליאה, מתח ביקורת על ההחלטה לאפשר לפוליטיקאי האירופאי לנאום בשפת האם שלו: "חבל שנתנו לו לדבר בגרמנית וחבל שנתנו לו לשקר בגרמנית במליאה". שולץ, מצדו, הבהיר בראיון כי גם הוא לא ראה זאת כדבר מובן מאליו: "הודיתי בפתח נאומי, בשורה הראשונה של הנאום, על כך שאני רשאי לנאום בגרמנית".