שתף קטע נבחר

19 שנות עבודה בשביל הבונוס של מור יוסף

אירית רוזנפלד היא אחות בהדסה ובעלה עובד במכון ההקרנות. מהמשכורות החלקיות הם נאלצים לפרנס את ארבעת ילדיהם: "פרופ' מור יוסף? אולי רופא מוצלח יותר מאשר מנהל". כך נראים תלושי שכר בבית החולים. במקביל, העובדים מאיימים להחריף את צעדי המחאה

225 משכורות, כמעט 19 שנות עבודה, דרושות לאחות ממוצעת בהדסה כדי להגיע ל-1.8 מיליון שקל - סכום הבונוס שניתן למנכ"ל לשעבר, פרופ' שלמה מור יוסף, שהוביל את בית החולים לגירעונות ענק. מדובר באירית רוזנפלד, אחות אקדמית בהדסה עם ותק של עשור במקצוע. בשיחה עם ynet היא טענה אתמול (יום ה') שפרופ' מור-יוסף דווקא מוערך בהדסה, ומוסיפה: "יכול להיות שהוא רופא יותר מוצלח מאשר מנהל. אבל לא רק הוא אשם, אלא כל מי שעמד בראש הדסה והוביל את בית החולים".

 

בינתיים השביתה בבית החולים הגדול בירושלים נמשכת, לאחר שפגישות שנערכו אמש בין נציגי הצדדים הסתיימו ללא הסכמות. גם היום בתי החולים של הדסה יעבדו במתכונות חירום בלבד. ההסתדרות והעובדים קוראים לתשלום מידי של משכורות העובדים כדי להימנע מהחרפה נוספת בתחילת השבוע הבא. יו"ר האחיות, אילנה כהן, אמרה: "אנחנו לא נכשלנו, קל לקחת את הכסף מהעובדים. תשלמו את כל השכר, נחזור לעבוד. אנחנו לא רוצים לשבות. יש שישי-שבת, שיחשבו, אבל לא נשב כשלא משלמים. הנהלות נכשלות ולוקחים כסף מהעובדים". היא אמרה כי במוצאי שבת ידונו האחיות בהחרפת הצעדים.

 

 

מנכ"ל הדסה אביגדור קפלן אמר כי בחודשים הקרובים העובדים יקבלו בכל חודש משכורת, כשחלק מהכסף יגיע עם מקדמה של החודש שאחרי. העובדים חוששים שלאחר מספר חודשים שבהם שכרם יושלם לתשעים אחוז בצורה שכזו, הם לא יקבלו את שארית הכסף. "ככה הוא גם לוקח את ה-10 אחוז ואז עוד 40 אחוז", אמר גורם בהסתדרות.

 

 

רוזנפלד מרוויחה בימים כתיקונם בין 7,000 ל-8,000 שקל נטו בחודש, וגם לסכום הזה היא מגיעה כי היא עובדת במשמרות הרווחיות בלבד - ערבים, לילות וסופי שבוע. אבל אלה לא ימים כתיקונם. בגלל הקריסה הכלכלית של בית החולים, היא לא מקבלת אפילו את שכרה המלא. משכורת ינואר שלה הייתה 4,595 שקל נטו בלבד.

 

 

4,595 שקלים בלבד. התלוש ()
4,595 שקלים בלבד. התלוש

בעלה של רוזנפלד עובד כטכנאי במכון ההקרנות בהדסה. לפי הנחיות הנהלת בית החולים, כדי לא לפגוע אנושות במשפחות ששני המפרנסים שלהן עובדים בהדסה, בעל השכר הנמוך מביניהם היה אמור לקבל במשכורת ינואר 90 אחוז מהשכר. אלא שרוזנפלד קיבלה פחות, ובני הזוג נאלצים לפרנס את ארבעת ילדיהם משאריות המשכורת שבית החולים מסוגל לשלם להם.

 

עוד על המשבר:

 

"החודש אנחנו אמורים להסתדר עם בערך משכורת אחת, ואנחנו בתחילת השנה, כשיש תשלומים מיוחדים כמו ביטוחים", היא אומרת. "זה קשה, אני ממש לא יכולה להסתדר עם הכסף הזה וזה מכעיס אותי. אבל אני לא מחפשת מקום אחר. זה הבית שלי".

 

האחיות ועובדי המינהל והמשק מוחים על כך שלא קיבלו את המחצית השנייה של משכורת ינואר עד היום. הנהלת הדסה הודיעה שתעביר את הכסף בהקדם האפשרי, אך תוכל לשלם רק כ-90 אחוז מהמשכורת, דבר שהוועדים הודיעו שלא מקובל עליהם. לדברי העובדים, הם יישבו למשא ומתן עם ההנהלה רק לאחר שהשכר ישולם במלואו.

 

רוזנפלד, השובתת במסגרת מחאת העובדים, עבדה שלשום במיון האמבולטורי שמרכז אליו את החולים הקלים יותר. אם ביומיום יש יותר מ-50 חולים במשמרת, שלשום הגיעו 18 בלבד. שניים בשעה. "זה עצוב לראות את המקום ריק, זה עושה רע", היא מסכמת. "אנחנו נעשה את העבודה שלנו בכל מקרה ונעשה אותה על הצד הטוב ביותר. גם במצב הנוכחי, אני לא מקשה על המטופלים. הרי אנחנו לא רק מחתימות כרטיס והולכות הביתה".

 

התלוש של עובדת העזר ()
התלוש של עובדת העזר

 

עובדת כוח עזר בהדסה, שמועסקת בבית החולים מאז עלתה לישראל לפני 23 שנים, נאלצת להסתפק בשלושת רבעי משרה. אלה שש שעות ביום שבהן היא מנקה, מגישה אוכל, "ועושה בעצם הכל", היא

 אומרת. "אני מרוויחה בעיקרון בערך 4,000 שקל נטו, ואם אני עושה משמרות אז אני מצליחה קצת לעלות. בחודש האחרון קיבלתי רק 2,300 שקל. אפשר להסתדר עם זה? יש לי בעל נכה ושלושה ילדים, ויש חשבונות טלפון, חשמל, גז, משכנתא, אבל אין משכורת. הבנק כבר קרא לי לשיחה. אני עצובה".

 

בעוד הפנסיה של פרופ' מור יוסף עומדת על 75 אלף שקל בחודש, היא תקבל רק 2,000 שקל. "כל המנהלים מרוויחים טוב ואנחנו סובלים", היא אומרת. "צריך לקחת מהם ולא מאנשים כמוני שמרוויחים שכר נמוך".


פורסם לראשונה 13/02/2014 23:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חיון
אירית רוזנפלד
צילום: אבי חיון
צילום: גיל יוחנן
המחאה בהדסה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים