שתף קטע נבחר
 

יפה בוורוד: 7 יינות רוזה מסעירים

אל תתנו לצבע לבלבל אתכם - רוזה יכול להיות קשוח, מלא גוף ולהחזיק על הכתפיים אפילו ארוחת סטייקים. ליבי שפרלינג עם 7 יינות רוזה מרגשים וגם: מסיבת יין ענקית פותחת את סוף השבוע בתל אביב

אחרי שנים ששכב מבויש בתחתית מדפי חנויות המשקאות, בעשור האחרון יצא יין הרוזה לתבוע את הכבוד שמגיע לו. אחרי ששוחררו ורודים וקיציים מתוצרת כחול-לבן, הגיע שלב חדש בהתפתחות הסצנה המקומית שכולה סומק מבחוץ ומורכבות מפתיעה מבפנים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

היו אלה יקבים כשאטו גולן, קסטל וכרם שבט שסיפקו את הסחורה והציגו ראשונים יינות ורודים ומלאי אופי שמסוגלים להחזיק על הכתפיים ערב שלם. לשוק יוצאים עכשיו עוד יינות שווים מהסוג הזה, שיפתחו לכם את הראש ויענגו את החיך.

 

אז רגע לפני שמתחמם, הנה יינות ורודים שמתאימים לעונה זו של השנה, מורכבים יותר שמתפתחים ומעניינים בפה. יינות אוכל מהסוג שבצרפת היו משייכים לקטגוריה המכובדת של רוזה 'גסטרונומי' ומצרפים אותם לארוחה עצמה, קידום מעמדת ה-"רק אפריטיף" של יולי-אוגוסט.

 

1. יקב רמת הגולן: גמלא השמורה סירה רוזה 2013

לסדרה הכי קומוניקטיבית ו-VFM של היקב נולד ורוד חדש שהופק מענבים מזן סירה וויונייה. הצבע אדמדם ומגרה, מהסוג שעושה חשק להתנפל עליו, אבל אל תטעו, לא מדובר ביין פראייר, הו לא. 

 

טעמנו ברנש מחוספס ומגוון, לא מתחנף ורב רבדים, עם סיומת מתובלת ומעוררת עניין. יופי של יין ונראה לנו כי ביקב מוכנים כבר להפקת רוזה מפואר של ממש גם בסדרות הגבוהות. נמשיך לעקוב. 69 שקלים. כשר.

 

(צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

2. יקב אלכסנדר: רוזה 2013

מהיקב המשובח הזה התרגלנו לקבל בעיקר אדומים כבדים, סמיכים ועשירים בטעם שלימדו אותנו סבלנות מהי. עכשיו, משהצטרף כיינן מלווה ליקב גם אבי פלדשטיין (העושה במלאכה יחד עם היינן והבעלים יורם שלום) נתחיל ככל הנראה לטעום גם יינות קצת אחרים.

 

הרוזה 2013 עדיין לא שוחרר לשוק ושיווקו יחל בתקופה הקרובה, אבל שווה להרים טלפון ליקב ולשריין לכם כמה בקבוקים, מכיוון שמדובר ברוזה מופלא ומיוחד מאין כמוהו. הוא הופק מענבי גרנאש, סירה ומורבדר ותסס בחביות ישנות, מה שהופך אותו ליין אוכל מקסים ורב מרקמים, שמשנה את טעמיו בכוס ללא הרף. אל תפספסו. מחיר טרם נקבע.

 

3. אלונה : רוזה 2013

כאן יוצרים יינות אדומים ומקסימים, גם זניים (קברנה סוביניון, מרלו, שירז, קברנה פרנק ו קריניאן אבל במיוחד בלנדים שובי לב, עסיסיים ומלאי עומק. למרבה ההפתעה, היין הזה כולו גרנאש.

 

כן, אותו ענב כאילו מתועב שעשו ממנו ערימות של יין דליל בשנות השמונים וקודם לכן שפתאום עשה מהפך. ואיזה מהפך - טעמנו רוזה פירותי ורענן, מדוייק מאוד ובעל גוף. האף מוצף ניחוחות אדומים ותבלינים. יחמיא לאוכל אסיאתי, למאכלי כבש ולטלה. 70 שקלים.

 

4. שאטו דאקיריה : Tavel rose

ענת סלע ורפאלה רונן, בעלות "גי'אקונדה", מייבאות יינות איכות שווים ומאתגרים מאזורי היין הלוהטים בעולם - בקרו באתר האינטרנט המושקע שלהן ותנו הצצה על ההיצע מסלובניה וקרואטיה, למשל ותיווכחו בעצמכם.

 

הרוזה הזה שלהן, שמקורו בעמק הרון שבצרפת, הורכב משבעה זני ענבים אדומים ולבנים, ביניהם גרנאש, סירה, מורבדר, סאנסו ואחרים. הצבע כהה יפהפה, הגוף מלא נוכחות והסיומת - מינראלית ומענגת. יין אוכל מובהק שיתחבר יופי למטבח אסיאתי ולמטבח מקסיקני רבגוני. 90 שקלים. להשיג באתר ג'יאקונדה.

 

 (צילום: שאטו ד'אקירייה) (צילום: שאטו ד'אקירייה)
(צילום: שאטו ד'אקירייה)
 

 

5. אותליה: רוזס

רוזה איטלקי סמיך ורענן מאוד. הוורוד היפה הזה מופק משלושת זני הענבים האדומים המפורסמים של מחוז ונטו – קורבינה, מולינארה ורונדינלה. היקב שוכן בכפר פסקיירה דל גארדה, באזור וונטו אך קרוב מאוד לגבול עם לומברדיה, מה שמאפשר לו ליהנות מכרמים הנטועים בשני האזורים. יין כיפי ומהנה מאוד, שבולטת בו פרחוניות נעימה ובעיקר גוף קל. כיף גדול. 78 שקלים.

 

 (צילום: הכרם) (צילום: הכרם)
(צילום: הכרם)

 

6. יקב אסף: זינפנדל 2012

הפתעה מקסימה מגיעה מהיקב ההולך ומשתבח הזה. טעמנו רוזה פירותי בהתחלה, עם ניחוח פרחוני ונעים שמפתיע בפה ומעניק תחושה מתובלת, כמו שאנחנו אוהבים ליד האוכל שלנו. כשהיין התחמם מעט בכוס (מומלץ לא לשתות קר מאוד) הוא קיבל טעמים עמוקים ומרקם חמאתי ממש. בקיצור, אהבנו מאוד. 75 שקלים.

 

7. סוסון ים: רוזה

יקב הבוטיק מהרי ירושלים יוציא לקראת הקיץ רוזה ראשון, מזני קוט דה רון קונואז, סנסו וגראנש (75%, 20% ו-5% בהתאמה). את זגי הענבים בחרו כאן שלא לסחוט או להשרות עם היין והוא נוצר בתהליך דימום, שאחריו יושן 4 חודשים בחביות לא-חדשות.

 

התוצאה: יין מרתק, קליל מחד ומורכב ונוכח מאידך, הגרסה הנונשלנטית ליינות האדומים, הפירותיים והסמיכים שכה מאפיינים את קוט דה רון (גם האלכוהוליות – 14.2% - בהתאם ולא מביישת את המקור). הטעם נגיש ומזכיר בריחו פירות קיץ עם שמץ של פלפל שחור. 600 בקבוקים בלבד של הרוזה של "סוסון ים" (שעוד אין לו שם) ייצאו לשוק ויתומחרו בסביבות ה-80 שקלים. פרטים נוספים – ביקב (רועי ירושלמי).

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

רק היום: חגיגות ה-20 לרשת "דרך יין"

רשת חנויות דרך היין חוגגת 20 שנה ומשיקה בחמישי (20.3) סניף חדש וייחודי - מרכז יין של ממש. בסניף הענק תמצאו יינות מכל רחבי העולם, מסודרים לפי מוצאם הגאוגרפי, חדר מתיישנים מיוחדים מרחבי אזורי היין הנחשבים ודגש מיוחד על יינות המספקים תמורה מעולה למחיר.

 

 (צילום: אורי רונית)
(צילום: אורי רונית)

 

בחמישי הקרוב, החל מהשעה 20:00 בערב, יחגגו שם את השקת מתחם היין במסיבה גדולה, בה יוצעו לטעימה מבחר יינות ישראליים מיקבי רקנאטי, צרעה, כרמל, סוסון ים, טריו, רמות נפתלי, רמת הגולן, פלטר, טוליפ וכן יינות מהעולם, לצד טעימות וויסקי, פורט, רום ובירות מסביב לעולם.

 

בהמשך ייערכו טעימות חינמיות מדי שישי, כמיטב המסורת של דרך היין, סדנאות והרצאות לצד טעימות אורך, הכל עד לפתיחתו של בר יין ענק בצמוד למתחם, שצפוי להציע 50 יינות פתוחים לכוסות מדי ערב.

 

  • מסיבת היין הגדולה תיערך ביום חמישי, 20/3/14 החל מהשעה 20:00. דרך השלום 9 תל אביב. לפרטים: 072-2222022. במקום 50 מקומות חניה לרווחת האורחים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יכול להיות גם קשוח. רוזה
צילום: shutterstock
מומלצים