אין הסכמות: השביתה בהדסה נמשכת
הערב נפגשו נציגי הרופאים עם מנכ"ל בית החולים והנאמנים במטרה להגיע להבנות. סדרת דרישות שהציבו הרופאים טרם נענתה. גם פגישה שהתקיימה לאחר מכן עם נציגות האחיות, עובדי המינהל והמשק הסתיימה ללא הסכמה
השביתה בהדסה נמשכת אל סוף השבוע. הערב (יום ה') נועדו מנכ"ל בית החולים אביגדור קפלן, יו"ר ההסתדרות הרפואית ד"ר ליאוניד אידלמן והמנכ"ל והיועצת המשפטית של ההסתדרות הרופאית עו"ד לאה ופנר עם נציגי ועדי הרופאים והנאמנים עורכי הדין ליפא מאיר ואשר אקסלרוד. במהלך הפגישה נתבקשו הרופאים לשוב לעבודתם והנאמנים וההנהלה הציגו מתווה שמגדיר מה תכלול הקפאת ההליכים, אולם סדרת דרישות שהציבו הרופאים טרם נענתה ולכן השביתה נמשכת. גם פגישה עם נציגות האחיות ועובדי המשק והמינהלה הסתיימה ללא הסכמה.
- עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
את הרופאים ייצגו בישיבה יו"ר ועד מנהלי המחלקות בהדסה פרופסור דרור מבורך, יו"ר ועד הרופאים הבכירים ד"ר שגית ארבל-אלון יו"ר ועד העובדים הצעירים ד"ר מאיר מזרחי. בפגישה נאמר לרופאים כי הכוונה היא לשלם 90 אחוז משכרם בממוצע במהלך תקופת הקאת ההליכים, כאשר מרוויחי שכר גבוה יקבלו רק 85 אחוז משכרם ומרוויחי השכר הנמוך יקבלו 95 אחוז, כאשר מי שמרוויח פחות מ-10,000 שקל צפוי לקבל את שכרו המלא.
מנגד, נציגי הרופאים דרשו כי לפני סיום השביתה יתקיימו צעדים בוני אמון שיכללו הודעה כיצד בכוונת בית החולים להבטיח את הכיסוי הביטוחי של האחריות המקצועית של הרופאים, זכויותיהם הפנסיוניות וכספי הקרנות. לאחר שתתקבלנה תשובות על שאלות אלה תתקבל החלטה.
המשבר בהדסה - כתבות נוספות
- מור יוסף מתרץ: "הייתי מנהל מצטיין בהדסה"
- מנכ"ל הדסה הקודם קיבל בונוס על ניהול כושל
- נתניהו: הציבור ישלם את המחיר על כשלי הדסה
- שממת הדסה: "פרוזדורים ריקים, חשק לבכות"
- לא רק הדסה: מערכת הבריאות זקוקה לטיפול
לאחר מכן נועדו בבית ההסתדרות בתל אביב מנכ"ל בית החולים והנאמנים עם יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות אבי ניסקורן ויו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן, יו"ר ועד האחיות בהדסה צילה גרא ונציגים נוספים. עוד לפני הפגישה הבהירה כהן כי העובדים לא ינהלו משא ומתן כל עוד לא יקבלו 100 אחוז ממשכורת ינואר שעד כה שולמה רק מחציתה. גם פגישה זו הסתיימה מבלי הצהרה על הפסקת השביתה. "הייתה ישיבה מעניינת, אמר קפלן בתום הפגישה. "לא אוסיף דבר. נפרדנו ונראה אם אפשר יהיה להמשיך לדבר. אנחנו נחליט, יש לנו הרבה זמן לחזור ובינתיים השביתה במתכונת שבת ואנחנו מתקרבים לשבת".
ביום שלישי אישר בית המשפט המחוזי בירושלים את הקפאת ההליכים בהדסה, צעד שמעניק לבית החולים הגנה מפני נושים למשך 90 יום. בעקבות אישור ההפקאה החריפו העובדים את השביתה. האחיות ועובדי המינהל והמשק עברו ממתכונת שבת שבה פעלו עד אז למתכונת חירום. הרופאים בהדסה עובדים מאז פרוץ המשבר במתכונת שבת.
הבקשה להקפאת הליכים הוגשה בצל גירעון שוטף של 300 מיליון שקל וגירעון מצטבר של 1.3 מיליארד שקל. פרטי הבקשה חשפו תמונת מצב שגובלת באנרכיה ניהולית, נוהלי עבודה מופקרים וסעיפי תקציב רבים שמסבירים את הידרדרות המוסד הרפואי. בין היתר, תוארו ניתוחים פרטיים שנערכו על חשבון זמן רפואה ציבורית, עשרות מיליוני שקלים על שעות נוספות וכוננויות שאינן נדרשות ו-900 משכורות ניהול במוסד שבו רק 400 משרות ייעודיות.
אתמול, לאחר שתיקה ארוכה, מנכ"ל בית החולים הדסה לשעבר פרופ' שלמה מור יוסף התייחס לראשונה למשבר. בדברים שאמר בוועדת הכספים של הכנסת טען מור יוסף כי היה "מנהל מצטיין" בהדסה במשך 11 שנים. פרופסור מור יוסף, המשמש כיום מנכ"ל הביטוח הלאומי, אמר כי הביא את בית החולים, הנמצא בגרעונות עתק, להישגים.
לדבריו, מערכת הבריאות במדינת ישראל בנויה על גרעונות כשיטה. "בתקופתי התמודדתי עם גרעונות והייתי שותף לתוכנית הבראה, האחרונה בהן ב-2009, תוכנית שעיצבה את המערכת לתקופתי", אמר. "צולבים ותוקפים אותי ברמה האישית וסימנו אותי כמטרה במקום לראות את הבעיה הכללית האמיתית".
מור יוסף סיים את תפקידו כמנהל הדסה עם הסכם פרישה בשווי מיליוני שקלים. השבוע נחשף ב"ידיעות אחרונות" כי בשנים ששימש מנהל הוא גם זכה לבונוסים מיוחדים בשווי של כ-1.8 מיליון שקל "כהערכה עבור פעילותך כמנהל".