עובדי הדסה נטשו מחלקות. כך יקוצץ שכרם
האחיות ועובדי המנהל עזבו ל-3 שעות - ובמחלקות בוצעו רק פעולות להצלת חיים: "ההנהלה לקחה פיצויים וברחה". גם היולדות סובלות: עקב המחסור ברופאים, התור לאפידורל התארך. פורסמה טבלת קיצוץ השכר לעובדים, יקבלו מחר את המשכורת
עובדי בית החולים הדסה מחכים כבר יותר משבועיים לקבלת מלוא שכרם, והיום (א') הם החריפו עוד יותר את העיצומים. לאחר שעבדו במתכונת שבת, והמשיכו לפעול במה שכינו מתכונת חירום, נטשו עובדי בית החולים הקורס את המחלקות. בשעה 11:00 עזבו האחים והאחיות ועובדי המנהל והמשק בהדסה את המחלקות למשך שלוש שעות. בזמן זה בוצעו במחלקות פעולות להצלת חיים בלבד. מחר יקבלו העובדים את משכורתם, אך לפי ההפחתה שעליה בישר להם המנהל. עקב העובדה שקיבלו רק 90% משכרם בינואר, הודיעו העובדים כי ימשיכו לשבות.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
- בכמה יופחת השכר של עובדי הדסה? הטבלה המלאה
קרוב לאלף איש התכנסו בלובי של בניין האשפוז החדש וקראו: "אין משכורת, אין עבודה". כרמית לוי, שעובדת בהנהלת חשבונות בהדסה, אמרה: "כל ההנהלה ברחה בשנה האחרונה. הם ידעו מה קורה, לקחו פיצויים וברחו".
מנהל בית החולים, ד"ר אביגדור קפלן, שלח הבוקר מכתב לעובדים שבו הסביר על כספי הסיוע שהתקבלו מהממשלה ופירט את שיעור ההפחתה במשכורת העובדים. כך למשל, מי שמשתכר עד עשרת אלפים שקל צפוי לקבל את מלוא שכרו. חמישה אחוזים יקוצצו ממי שמשתכר עד 15 אלף שקל וכן הלאה. ממי שמרוויח מעל 90 אלף שקל בחודש יוקצצו 22.5 אחוז מהשכר.
כמו כן ציין ד"ר קפלן שיבוטלו הכוננויות המנהלתיות וכוננויות העל בסקטור מנהל ומשק.
העובדים מוחים על כך שעדיין לא קיבלו את מלוא השכר עבור חודש ינואר. בהודעה שפרסמו נאמר: "לא נותרה לנו ברירה. הנהלת הדסה ומשרד האוצר הפכו את העובדים המסורים לבני ערובה". יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן: "ההנהלה הלכה להקפאת הליכים כדי לשבור את העובדים אבל אנחנו רק נתחזק. אנחנו צריכים לתת יד לתוכנית ההבראה אבל מתוך כבוד. אסור שהעובדים יהפכו לקורבן".
התארך התור לאפידורל
החולים ממשיכים לסבול מהקריסה הכלכלית בהדסה וממחאת העובדים. רבים מהם מעדיפים כלל לא לבוא להדסה אלא לבית החולים שערי צדק. עקב המחסור ברופאים, התארך מאוד התור לאפידורל של יולדות שכן נאלצו להגיע לבית החולים המושבת חלקית.
אתמול אמרה יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן כי "העובדים הם לא הכספומט של ההנהלה". לדבריה, "כבר לקחו באופן חד-צדדי אלפי שקלים מכל העובדים. עוצרים דרגות, דמי הבראה, ותק, ועדיין לא החזירו להם את כל הכסף הזה. הם עובדים כל החודש, מגיע להם כל השכר".
בקשת הנהלת הדסה להקפאת הליכים אושרה במהלך השבוע שעבר בבית המשפט המחוזי בירושלים. אישורה העניק לבית החולים הגנה מפני נושים למשך 90 יום, אך עובדיו הביעו חשש כי היא תוביל גם לביטול החוזים הקיבוציים שעליהם הם חתומים - ולאי-תשלום משכורות.
הבקשה אושרה בצל גירעון שוטף של 300 מיליון שקל וגירעון מצטבר של 1.3 מיליארד שקל. פרטיה חשפו תמונת מצב שגובלת באנרכיה ניהולית, נוהלי עבודה מופקרים וסעיפי תקציב רבים שמסבירים את הידרדרות המוסד הרפואי. בין היתר, תוארו ניתוחים פרטיים שנערכו על חשבון זמן רפואה ציבורית, עשרות מיליוני שקלים על שעות נוספות וכוננויות שאינן נדרשות ו-900 משכורות ניהול במוסד שבו רק 400 משרות ייעודיות.
"חלק ממימון הפעילות הגירעונית נעשה בדרכים לא דרכים", אמר השופט שאישר את הבקשה, תוך ביקורת על הנהלות הדסה בעבר, שהצליחו לדחות את המשבר הכלכלי הגדול באמצעות שימוש בדרכים "עקלקלות", כדבריו. "המבקשת לא העבירה כספי ניכויים למס הכנסה שהיא ניכתה בפועל ממשכורות עובדיה. במשך תקופה ממושכת היא לא העבירה את כל ההפרשות משכר העובדים לקרנות הפנסיה, ונטלה מקרנות המחקר לשם תשלום פעילותה השוטפת. הותרת המצב על כנו אינה מתקבלת על הדעת", הדגיש.