סוף ל'כיבוש': המוחים בקייב פינו מבני ציבור
במשך 3 חודשים התבצרו מתנגדי ממשלה באוקראינה בבניין עיריית קייב ובמבנים נוספים. הם התפנו אחרי שהרשויות שחררו ממעצר 234 מפגינים
עוד חדשות בעולם :
הודפס בסנט, יימכר במיליונים: סיפורו של בול
עיראק: "שונא האמריקנים" פורש מפוליטיקה
חובק עולם: יצרו סוס בשלג מטביעות רגליים
שלג כבד ביפן: 12 נהרגו, מאות טיסות בוטלו
בחודש שעבר ביקשה ממשלת אוקראינה לפייס את האופוזיציה וחוקקה חוקים חדשים בפרלמנט שאפשרו את שחרורם בסוף השבוע האחרון של מאות המפגינים העצורים. הרשויות הבטיחו להסיר את כל האישומים נגד המפגינים אם יפנו עד מחר את כל בנייני הממשלה שהשתלטו עליהם מאז 1 בדצמבר. לאחר פינוי כל המבנים הציבוריים, בהם בניין עיריית קייב, אמרו מנהיגי המחאה שהם קיימו את התנאי של הממשלה ולכן הם חסינים מתביעה.
דיוויד סטרן, כתב רשת החדשות הבריטית BBC בקייב, אמר שהמפגינים גם פירקו בריקדות רבות שהציבו במרכז קייב.
הפגנות המחאה באוקראינה החלו בחודש נובמבר בשל סירובו של הנשיא ויקטור ינוקוביץ' לחתום על הסכם סחר חשוב ביותר עם האיחוד האירופי והעדפתו לקיים קשרים הדוקים יותר עם רוסיה,
ששלטה באוקראינה במשך מאות שנים עד נפילת ברית המועצות ב-1991. עשרות אלפי אנשי אופוזיציה התומכים בהתקרבות לאירופה הקימו מחנה אוהלים קבוע בכיכר העצמאות וקראו לנשיא וממשלתו להתפטר. אף שמספר המפגינים פחת מאז, מאות בני אדם המשיכו לחנות שם עד סוף השבוע.
שר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב אמר שלשום כי אוקראינה צריכה למצוא בעצמה דרך לפתור את המשבר הפוליטי במדינה. במסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ הגרמני פרנק ולטר שטיינמאייר לברוב הוסיף כי שאר המדינות צריכות לפעול לפי עיקרון זה ולא להתערב.
ולטר שטיינמאייר אמר מוקדם יותר בראיון לכלי תקשורת ברוסיה כי "על כולנו לסייע ולעודד דיאלוג בין הצדדים באוקראינה, וגם רוסיה יכולה לתרום לפתרון".