אם אין לחם תאכלו עוגה
נפרדים מהתותים: אבי לוי מכין עוגת שכבות שכולה קצפת ותותי שדה. ויש גם טוויסט מפתיע של לחם דגנים
עוגת שכבות עם שמנת ותותים
המרכיבים לתבנית בגודל 20*20 ס"מ:
12 פרוסות לחם דגנים של מאפית ברמן
50 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל משובחת
1.5 כוסות חלב
8 חלמונים
1.5 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
50 גרם תותים טריים
1 כפית גרידת לימון
50 גרם שקדים
אופן ההכנה:
- מורחים את פרוסות הלחם בחמאה רכה. בקלחת קטנה מרתיחים את השמנת, הוניל והחלב ומצננים 10 דקות.
- מקציפים בעדינות את החלמונים והסוכר לקרם אוורירי. יוצקים בהדרגה את תערובת השמנת והחלב לתוך תערובת הביצים והסוכר תוך ערבוב נמרץ ומצננים.
- משמנים תבנית אפייה ומסדרים את פרוסות הלחם ב-3 שכבות. בין כל שכבה מפזרים תותים ושקדים.
- שופכים את הבלילה מעל פרוסות הלחם, ומהדקים את הפרוסות (לא יותר מדי).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות, ולאחר מכן מעבירים לגריל ל-10 דקות נוספות ליצירת צריבה עליונה ולהשחמה של פרוסות הלחם. מוזגים לצלחת ומקשטים בקצפת.
- המתכון באדיבות מאפית ברמן והשף אבי לוי
- מוצרים נוספים של מאפית ברמן ניתן למצוא באתר
מפנקת. עוגת שכבות עם שמנת ותותים
צילום: דן פרץ
אבי לוי
צילום: דן פרץ
מומלצים