סנדוויץ' הפתעות: כריך פרגית מרוקאי
לוקחים זיתים, לימונים ונתח עסיסי של פרגית, מבשלים בציר צהוב ויוצקים הכל ללחמניה מקמח מלא של מאפית "ברמן". אבי לוי ("המוציא") מגיש כריך מרוקאי מלא בכל טוב
פרגית מבושלת בזיתי קלמטה, לימונים וגרגירי חומוס
מתכון של אבי לוי. את הלימונים אפשר (ואפילו רצוי!) להחליף בלימון כבוש.
עוד מתכונים
בערוץ האוכל:
ז'רבו, דובוש והודי שחור: עוגות הונגריות
והעיר שושן צהלה ושמחה: מבדק אוזני ההמן
ועוד משהו: את הכורכום ניתן להחליף ב-6-7 חוטי זעפרן
המרכיבים:
500 גרם נתח פרגית, מנוקה וקצוץ לרצועות עבות
2 כוסות זיתי קלמטה מגולענים
2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים לילה שלם במים ומבושלים עד לריכוך
8 שיני שום, פרוסות דק
2 בצלים, קצוצים היטב
1/4 כוס שמן זית איכותי
3 לימונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס ציר עוף או מים רותחים
1 כפית אבקת כורכום
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית כמון
1 כף מלח גס או אטלנטי
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית קארי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2-3 עלי נענע
1/2 פלפל חריף, קצוץ גס - לא חובה
להגשה:
1-2 לחמניות מקמח מלא של מאפית ברמן
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים עוד מספר דקות ומתבלים בפלפל גרוס.
- מוסיפים גרגירי חומוס, זיתים ולימונים, סוגרים את הסיר ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית.
- מוסיפים את שאר התבלינים, ציר העוף ורצועות הפרגית. מפזרים מעל עשבי תיבול ופלפל חריף ומערבבים היטב. מבשלים עם מכסה סגור במשך 45 דקות על להבה נמוכה.
- הגשה: חוצים את הלחמניות ומוסיפים פנימה את התבשיל החמים.
- המתכון באדיבות מאפית ברמן והשף אבי לוי
- מוצרים נוספים של מאפית ברמן ניתן למצוא באתר