"סירבתי לעבוד במסעדה של ציון ברוך"
למשפחה שלו יש מסעדה מרוקאית אבל הוא בכלל מתמחה בסושי - אחרי שעבר שלב "במשחקי השף", מידן סיבוני מספר איך למד להכין אוכל יפני דרך יוטיוב, ומגלה שסירב בעבר לכמה הצעות מפתות
הוא החל לבשל אוכל יפני לקראת הביקור של דודתו מצרפת, למד את רזי הכנת הסושי מיוטיוב, ולא יכול להכין לאשתו את האוכל שבו הוא מתמחה כי היא בהריון - מידן סיבוני, "סושי מן" אם תרצו, שעבר אתמול (א') את שלב מחנה האימונים של "משחקי השף", סיפר קצת על עצמו והשיב על שאלון ynet. בין היתר התגלה שהוא סירב לעבודה עם פרופיל גבוה: "סירבתי להצעה מציון ברוך לנהל את המסעדה שלו".
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
הטבחים מדברים:
לילי בן שלום: "לא אבשל חזיר גם אם אובמה יבקש"
אסף סרי: הטבח שהכין טוסט לאדי מרפי
שחר וולמר: "עזבתי את בית הספר בשביל להיות שף"
למה דווקא בישול?
"כי זה משפחתי. יש לנו מסעדה מרוקאית בירושלים, אמא שלי היא קונדיטורית, דוד שלי שף ומנהל קייטרינג לציבור החרדי. סושי כמובן אין שם (צוחק). זה בא לי מהבית".
ממי פחדת מהשופטים?
"מאסף גרניט. הוא מאוד קשוח, מאוד פדנט ובגלל זה אני מאוד מחובר אליו ואוהב אותו. אני לומד ממנו המון, הוא שף גדול. אמנם הייתי הולך לסטאז' ב'מחניודה', המסעדה של אסף, אבל לא הייתי מסכים לעבוד שם כי זה לא הסגנון שלי".
לאיזה שופט רצית להצטרף?
"ציפיתי מאוד שמושיק יבחר אותי אחרי שהוא אמר באודישנים 'הוא שלי'. הוא גם אמר לי שתהיה עליי תחרות קשה. בסוף אסף בחר אותי ואני מאוד שלם ושמח עם הבחירה הזו".
מה המתכון הכי טוב שלך?
"האורז של הסושי זה המתכון הכי טוב שלי. צריך להשתמש בסוג איכותי, הבישול שלו צריך להיות אל דנטה. האורז של סושי לא צריך להיות רך ודביק נורא כמו שחושבים".
מה לא תבשל בחיים?
"חיות מחמד".
למה הגעת לתוכנית?
"עד היום למדתי בכוחות עצמי - מאינטרנט, מעט מאוד ממסעדות ובעיקר מרצון להצליח. ניגשתי לתוכנית כי ידעתי שיש שם שפים תותחים אחד אחד, ולא משנה מי יבחר בי - יהיה לי כל כך הרבה ללמוד ממנו ואני בטוח שזה יקדם אותי. זאת זכות להיות בתוכנית אמיתית ולא כאלה שמציירים דגים על צלחות".
לאן תגיע בתוכנית?
"אני אעשה את המקסימום ולהגיע הכי רחוק. גם פותח מסעדה חדשה".