שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, רויטרס, EPA, AFP

הגאונים של מצרים נשלחים לבי"ח למשוגעים

לחנין מנת משכל של 154 אך מורתה טענה בפני הוריה שייתכן שהיא לוקה במחלה נפשית. חנין לא לבד, כמוה יש מאות אלפי ילדים שלא לומדים באחד משני בתי הספר היחידים במדינה המכוונים לגאונים. האם השינוי קרב?

חנין אחמד עלי בת ה-9 ישבה בכיתה ולא התעניינה במה שהמורה לימדה, בתגובה התקשרה המורה להוריה ואמרה להם שייתכן שבתם סובלת ממחלה נפשית. אך במבחני IQ הסתבר כי חנין אינה חולה, אלא גאונה.

 

עוד כתבות בחלון למזרח התיכון:

רובים ושושנים. הבהלה לנשק בירדן

130 אלף בארות: הסעודים נופלים אל מותם

עיר הזבל: ביירות טובעת באשפה וסירחון

 

סיפורה של חנין וילדים גאונים נוספים הוא אחד הנושאים שמעסיקים את התקשורת המצרית בחודש האחרון. המבחנים שעברה חנין גילו כי יש לה מנת משכל של 154 ובכך היא הצטרפה לקבוצה מצומצמת של גאונים ברחבי העולם. "חנין היא ילדה רגילה לגמרי בבית. אבל היא לא מתעניינת במה שהמורה אומרת כי היא צופה הכל מראש. היא צריכה רמה גבוהה יותר של לימודים", הסבירה אמה. באחד הראיונות לתקשורת המצרית סיפרה הילדה כי המחנכת שלה אסרה עליה להיכנס למעבדה בבית ספר כדי לערוך ניסויים. "המורה הייתה אכזרית כלפיי", אמרה חנין.


יביא את השינוי? שר החינוך המצרי וחנין ()
יביא את השינוי? שר החינוך המצרי וחנין

בעקבות המקרה, נערך השבוע תחקיר ברשת "אל-ערבייה" הסעודית בנושא התכנית "הרחוב המצרי" העוסק בילדים גאונים ובמבחני IQ במצרים. בכתבה שפורסמה באתר הערוץ נכתב כי "משרד החינוך ביקש מאביה לראות מסמך רשמי המאשר כי חנין אכן גאונה. אך במפתיע, המוסד היחיד שיכול להעניק אישור כזה הוא בית חולים לחולי נפש".

 

עוד חדשות בעולם:

מתחת לרדאר: בריטים למען מילת נשים

דו"ח חמור: פשעי צ' קוריאה - כמו של הנאצים

האיחוד האירופי נכנע לקבב הרומני

 

מומחים מעריכים כי בכל מדינה שלושה עד חמישה אחוזים מהאוכלוסייה נחשבים לגאונים. לכן, במצרים, אחוזים אלה באים לידי ביטוי בכ-2.5 מיליון אזרחים. אולם הבעיה הגדולה בארץ הנילוס היא שמתוך 42 אלף בתי ספר ברחבי המדינה, רק שניים מיועדים לילדים בעלי IQ גבוה.

 

הפרומו לתחקיר הגאונים של "אל-ערבייה"

הפרומו לתחקיר הגאונים של "אל-ערבייה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הכתבה על חנין בעיתון "אל-אחבאר" ()
הכתבה על חנין בעיתון "אל-אחבאר"

 

על רקע המחסור בבתי ספר לגאונים, עמותות אזרחיות מנסות למלא את החלל באמצעות הקמת מועדון בשם "היוצר הקטן". אך הם מתקשים להגיע לכל הילדים בהיעדר תמיכה ממשלתית. פרשת חנין העלתה מחדש את הנושא על סדר היום וגם גורמים בכירים בשלטון המצרי החלו להתעניין בנושא. יועצו של נשיא מצרים הזמני לענייני לימוד, עיסאם חג'י, אמר כי "לא ייתכן שהילדים האלה, הזקוקים ליחס מיוחד, יסבלו".

 

שר החינוך המצרי מחמוד אבו א-נסר "ניצל" את ההד הציבורי ונפגש עם הילדה בתחילת

החודש שעבר. הוא הודיע כי יוקמו עוד שלוש כיתות לגאונים באחד מבתי הספר למצטיינים וכי יישלחו מומחים למחוזות במדינה כדי לגלות מקרים נוספים כמו של חנין. "אני רוצה להיות מדענית חלל... אבל שיטת הלימוד חסרת ערך", אמרה חנין לעיתון המצרי "אל-אחבאר". בעיתון נכתב כי "'אל-אחבאר' שוחח עם הילדה הגאונה שחוכמתה יוצאת הדופן הביאה אותה לבית חולים למשוגעים".

 

ברשת "אל-ערבייה" ציינו כי הבעיה במערכת החינוך המצרית היא ששיטות הלימוד מתבססות על שינון ולא נותנות הזדמנות ליצירתיות ולפיתוח יכולות מיוחדות לאותם הילדים. כתוצאה מכך, הילדים נוטים לאבד את היכולות שלהם וחמור מכך - אומרים ב"אל-ערבייה" - להפוך למתוסכלים ולנצל את גאונותם לפשיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים