גם בני סיידא טבעוני: 4 מתכונים מהטבע
המתכונאי האהוב בני סיידא מגיש: ספר שלם שכולו מתכונים טבעוניים. בתפריט - קיצ'רי טבעוני, תבשיל שעועית בבירה, אשורה טורקי וגם שטרודל כרוב הונגרי
בני סיידא מציג בספרו החדש אוכל טבעוני, ידידותי, ללא תחליפים ובלי התחכמויות מיותרות שאינו מיועד רק לטבעונים, אלא לכל מי שרוצה ליהנות מאוכל מגרה, ססגוני, בריא, והכי חשוב - טעים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- והעיר שושן צהלה ושמחה: מבדק אוזני ההמן
- הפנתיאון ההונגרי: 6 מתכוני דגל
- טעם הכפר: אוכל טוב בהרי ירושלים
שטרודל כרוב הונגרי
מלית בלתי שגרתית ופיקנטית וגרסה מרעננת לשטרודל המוכר. הכרוב מכיל נוגדי חמצון משוכללים במיוחד, ועשיר בוויטמין C ובאשלגן.
המרכיבים ל-8-6 מנות:
למלית:
1.5 ק"ג כרוב טרי
1 כף גדושה מלח
1/2 כוס שמן
4 בצלים, קצוצים דק
11/2 כפיות סוכר
2 כפיות פלפל שחור, גרוס
לבצק:
8 עלי פילו קפואים, מופשרים
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית: חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות, מעבירים לקערה, זורים מעל את המלח ומועכים. משהים 3 שעות. סוחטים היטב.
- מחממים במחבת כבדה את השמן ומטגנים את הבצל כ-12 דקות עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב, מתבלים בסוכר ופלפל שחור וממשיכים לטגן כ-20 דקות עד שהכרוב מזהיב. מצננים.
- מכינים את הגלילות: מחממים תנור ל-200 מעלות. פורשים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן. מכסים בעלה נוסף ומברישים בשמן - מכינים כך 4 עלי פילו.
- עורכים מחצית מהמלית ברצועה לאורך עלי הפילו. מגלגלים פעם אחת. מקפלים פנימה את השוליים משני הצדדים, ומגלגלים במהודק לגלילה. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשצד התפר כלפי מטה. באותו אופן מכינים גלילה נוספת.
- מורחים את הגלילות בשמן שנותר. בסכין חדה מסמנים בחלקו העליון של השטרודל חלוקה למנות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
קיצְ'רי ירקות ואורז מלא
מנה מהמטבח ההודי, שהיא חלק ממגש התאלי. המגש כולל כמה מאכלים צמחוניים של קטניות, ירקות וצָ'פָּטי - לחם הודי שמכינים תוך דקות.
המרכיבים ל-6 מנות:
3/4 כוס עדשים ירוקות
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
2 קישואים בקליפתם, חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
6 שיני שום, פרוסות
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
11/2 כוסות אורז בסמטי מלא
1 כפית כורכום
1 כפית קארי
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה, קצוצות
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים במים ל-3 שעות. מסננים, שוטפים ומעבירים לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהעדשים רכות. מסננים את העדשים ושומרים את מי הבישול.
- בסיר כבד מחממים את השמן. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים כ-15 דקות עד להזהבה. מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את העדשים ואת מי הבישול שלהן ומשלימים ל-3 כוסות מים. מביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה בינונית–נמוכה 30-40 דקות, עד שהאורז רך. מכבים ומשהים מכוסה 20 דקות. מערבבים ומגישים.
תבשיל צ'ילי ושעועית חומה בבירה
תבשיל צ'ילי צמחוני מהמטבח המקסיקני. מכינים את התבשיל יום קודם להגשה והטעם רק משתבח.
שימו לב: אם מכינים את התבשיל יום קודם, מחממים לפני ההגשה.
המרכיבים ל-5 מנות:
2 כוסות שעועית חומה או מנומרת (ברבוניה), מושרית למשך לילה
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים אדומים, קצוצים
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
8 שיני שום, פרוסות
3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
2 פלפלים חריפים, נקיים מגרעינים ופרוסים
4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
100 גרם רסק עגבניות
2 כוסות בירה לבנה
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפיות כמון
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
2 כפות אורגנו יבש
1 כף סוכר חום
להגשה:
4 בצלים ירוקים, קצוצים
אופן ההכנה:
- מעבירים למסננת את השעועית, שוטפים ומסננים שוב.
- מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את כל הירקות פרט לעגבניות ומטגנים 10 דקות.
- מוסיפים את השעועית, העגבניות, רסק העגבניות, הבירה והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעתיים וחצי; אם יש צורך, מוסיפים במהלך הבישול מעט מים רותחים - השעועית צריכה להיות נימוחה והרוטב סמיך. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם על אורז, ומקשטים בבצל ירוק.
אָשׁוּרֵה - חיטה מבושלת עם אגוזים ופירות מיובשים
מעדן מתוק מהמטבח היהודי ספרדי. נהוג להגישו בשמחות משפחתיות.
המרכיבים ל-5-6 מנות:
1 כוס חיטה, מושרית במים למשך שעה
11/2 כוסות פירות מיובשים, קצוצים (משמשים, צימוקים, תאנים, שזיפים)
11/4 כוסות מיני אגוזים, קצוצים גס (אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים)
1 כפית קינמון
לסירופ סוכר:
3/4 כוס סוכר חום דמררה
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כפית מי ורדים או מי זהר (מי פריחת הדרים)
אופן ההכנה:
- מסננים את החיטה ומעבירים לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי עד שהחיטה רכה.
- מכינים את הסירופ: במקביל שמים בסיר את הסוכר החום והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים (ללא מכסה) 5 דקות. מכבים, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים.
- מסננים את החיטה המבושלת, מעבירים לקערה ויוצקים עליה את הסירופ. משהים 10 דקות.
- מוסיפים את הפירות המיובשים, האגוזים והקינמון ומערבבים.
- מחלקים למנות, מפזרים מעל עוד קינמון ומגישים בטמפרטורת החדר.
- "אוכל טבעוני, טעים ומהיר" מאת בני סיידא. 209 עמודים. הוצאת מודן