שתף קטע נבחר

קליק: איך יראה הקשר עם יהדות העולם?

אירוע וירטואלי ראשון מסוגו מתקיים השבוע: מרתון דיונים מקוון ופתוח לציבור, במטרה לגבש תוכנית להעמקת הקשר בין יהודי ישראל ליהודי התפוצות. יישום ההחלטות צפוי לצאת לדרך כבר בשנת 2015. "אנו מיישרים קו עם תהליכים גלובליים של קבלת החלטות, ומבינים שהפתרונות אינם רק אצלנו", אומרים בסוכנות היהודית

מדינת ישראל מזמינה יהודים בכל העולם לעצב את אופי הקשר שלה עם יהדות התפוצות . השבוע מקיימים משרד ראש הממשלה, המשרד לענייני ירושלים והתפוצות והסוכנות היהודית מרתון דיונים מקוון בן 72 שעות, שיהיה פתוח לציבור, זאת לקראת גיבוש תוכנית אסטרטגית להבטחת שגשוגו של העם, חיזוק הזהות היהודית של הדור הצעיר והעמקת הקשר בין יהודי התפוצות לישראל.

 

<< עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

האירוע הווירטואלי נפתח ביום ראשון ויסתיים היום, והוא מופעל מירושלים על ידי "היוזמה המשותפת לממשלת ישראל ולעולם היהודי" המשותפת לשלושת הגופים. המטרה: להרחיב את מעגלי השיח שלו ולאפשר לכל אדם, קהילה או ארגון, לקחת חלק בדיונים ולהביע את עמדותיהם, ובכך להשפיע על עתיד העם. עשרות אנשי מקצוע ינתחו את ההצעות והתובנות שיתקבלו, ויבחנו את שילובן בהמלצות שיוגשו בקרוב לממשלה.

 

עוד חדשות בערוץ היהדות :

 

עד כה הצטרפו למרתון יהודים מאוסטרליה, פרו, מקסיקו, ברזיל, ארגנטינה, ארה"ב, קנדה, רוסיה, בריטניה, אוקראינה, אזרבייג'ן, דרום-אפריקה, גרמניה, צרפת ועוד.

 

"אנחנו מיישרים קו עם תהליכים גלובליים של קבלת החלטות, ומבינים שהפתרונות לא נמצאים רק אצלנו", הסבירו המארגנים. "המרתון נועד לתת במה ל'חוכמת ההמונים' בעם היהודי".

 

המטרה: לעצור את היחלשות הזיקה לישראל

"היוזמה המשותפת" היא ניסיון ראשון מסוגו של מדינת ישראל והקהילות היהודיות לבחון יחד את האתגרים הניצבים בפני העם היהודי, ולגבש תוכנית מקיפה וארוכת טווח לחיזוק הזהות היהודית של הדור הצעיר, ולהעמקת הקשר בין יהודי העולם לישראל.

 

שיתוף הפעולה נולד על רקע מגמות המצביעות על היחלשות הזיקה של צעירים מהעולם היהודי ומישראל

לזהות היהודית שלהם, והתרופפות הקשר עם ישראל. התוכנית המתגבשת כעת צפויה לבוא לאישור הממשלה במהלך השנה הקרובה, ולצאת לדרך כבר בשנת 2015 - במימון שני הצדדים.

 

לשם גיבושה נערכו עד כה ראיונות עומק עם עשרות מנהיגים מהעולם היהודי, ובירושלים התקיים כנס תכנון אסטרטגי בהשתתפות כ-120 הוגי דעות ונציגי הקהילות, הארגונים, הקרנות הפילנתרופיות, מכוני המחקר ומשרדי ממשלה.

 

בעקבות הכנס הוקמו קבוצות עבודה, שהתמקדו בשבעה אתגרים מרכזיים הניצבים בפני "היוזמה המשותפת", כמו חינוך וחיזוק בקשר והזהות עם מדינת ישראל והעם היהודי, "תיקון עולם" ועלייה צעירה ארצה. המרתון המקוון מעודד את משתתפיו להתייחס להמלצות שגיבשו אותן קבוצות, והדיון בו מתקיים בשיטת "מיקור המונים" (crowdsourcing).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני עקיבא סידני
יוזמה ראשונה מסוגה
צילום: בני עקיבא סידני
מומלצים