פסק הלכה: לרופאי הדסה אסור לשבות
בנייר עמדה חריף, יוצאים רבני כת"ר נגד שביתת רופאי ועובדי בית החולים "הדסה", ומאשימים אותם בגרימת "סיכון ונזקים לחיי אדם". ומה על החובה לשלם שכר? "כל עוד שלמעסיק אין מהיכן לשלם שכר - גם ההלכה פטרה אותו מאיסור הלנת שכר"
שביתת רופאי ועובדי בית החולים "הדסה" מנוגדת להלכה, והם נושאים באחריות לנזקים שייגרמו בגללה לחיי אדם – כך קובעת חוות דעת שפרסמו רבנים על רקע המשבר במוסד הרפואי. לדבריהם, מאבק העובדים בהנהלה צריך להתנהל בזירה המשפטית, ועליהם לשוב לפעילות - גם תמורת שכר חלקי.
<< עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
בנייר עמדה של מכון כת"ר (כלכלה על פי התורה), נכתב: "שביתה זו הינה שביתה פראית ומנוגדת להלכה. אם העובדים אינם מרוצים מפסיקת בית המשפט (בדבר הקפאת ההליכים, ק"נ), הם יכולים לערער על כך, או לפעול בכל הליך משפטי אחר, אך שביתה שנועדה להפעיל לחץ על בית החולים על מנת שיגמיש את עמדותיו ויחתום על הסכמים טובים יותר עבור העובדים - איננה מותרת".
עוד חדשות בערוץ היהדות :
ראש המכון, הרב שלמה אישון, הסביר כי ההלכה מצמצמת את זכות השביתה למספר מוגבל של עילות, ובמקרה שלפנינו, היות שהיא גורמת לנזקים קשים בתחום חיוני הנוגע לחיי אדם - היא מותרת רק במקרה שבו אין לאדם כל דרך חוקית והלכתית אחרת להשיג את המגיע לו על פי דין.
"במקרה שלפנינו, פנה המעסיק לבית המשפט והוא דווקא מוכן לקבל את פסיקתו, ולמרות זאת, העובדים ממשיכים בשביתתם ואף מחריפים אותה", כתב אישון. "העובדה שהעובדים עדיין לא קבלו את מלוא שכרם גם היא איננה מצדיקה את שביתתם, משום שכל עוד ברור שלמעסיק אין מהיכן לשלם את שכר עובדיו - גם ההלכה פטרה אותו מאיסור הלנת שכר".
"אחראים לסיכון חיי אדם"
חוקרי כת"ר מתייחסים גם לפסק הלכה של הרב הראשי לשעבר, שלמה גורן, המטיל את האחריות לקיומם של
שירותים חיוניים במקרה של שביתת רופאים, על הממשלה ולא על השובתים. את מסקנתם ההפוכה הם מסבירים בכך שבמקרה שלפנינו בית המשפט פסק את דברו – ויש לציית לו.
"גם אם הפסיקה איננה מוצאת חן בעיני הצדדים, הצד שאינו מוכן לקבל את פסיקת בית המשפט - דהיינו העובדים - הוא שאחראי להמשך הסבל והסיכון לחיי אדם", כתבו. "עליו להפסיק את השביתה, ולחזור לשולחן המשא ומתן מתוך הבנה כי עליו לחתום על הסכמי שכר סבירים שבהם בית החולים מסוגל לעמוד".