צפו: האישה שמשהקת כבר 11 שנה
תושבת בריטניה סובלת כבר 11 שנה מהתקפי שיהוק ממושכים מדי יום, המשבשים את חייה. "אני מיואשת", היא אומרת. "ניסיתי כל שיטה אפשרית. לועגים לי במקום העבודה - והרופאים מסתפקים בלהציע שאשתה מים"
שיהוק בלי הפסקה: תושבת בריטניה נמצאת בייאוש עמוק, לאחר יותר מעשור של שיהוקים בלתי פוסקים. גם רופאיה הרימו ידיים, בעוד היא סובלת מפגיעה קשה באיכות החיים.
אמנדה קורבי בת ה-46 סובלת מהתקפי שיהוקים כחמש פעמים ביום, כל יום. ההתקף נמשך כעשר דקות בכל פעם, ובמהלכו היא משהקת בכל שתי שניות. התופעה החלה אצל קורבי בשנת 2003, ועד כה היא שיהקה כשלושה מיליון פעמים.
עוד חדשות בריאות:
- תיעוד מרגש מול המצלמה: 4 ילדים נלחמים בסרטן
- מחקר מצא: 20 השירים הטובים ביותר לכושר
- ארון תרופות טבעי: 7 צמחי מרפא שצריך בבית
שיהוקים נובעים מהתכווצות פתאומית ובלתי נשלטת של הסרעפת, אותו שריר גדול המצוי מתחת לריאות. התכווצות זו של הסרעפת גורמת להתכווצות הריאות ולפליטה מהירה של אוויר - דבר היוצר את הקול האופייני.
"אני מיואשת. ניסיתי כל שיטה אפשרית", סיפרה קורבי ל"דיילי מייל", "החל משתיית מים ועד לפצוע את עצמי, אבל דבר לא עוזר. היפנוזה הצליחה להביא הפוגה של שלושה חודשים, אבל הכל חזר ולאף אחד אין הצעה חלופית.
"השיהוקים נוטים להופיע כשאני בעבודה, ואני מרגישה כשהם עומדים להתחיל. הרופאים לא יודעים מה לומר לי ומציעים שאשתה מים. אני לא מוצאת סיבה לחזור לקבל עצה רפואית".
קורבי, המועסקת באולם בינגו, טוענת שההפרעה הביאה את עמיתיה לעבודה ואת הלקוחות ללגלג עליה. "בהתחלה חשבתי שזה משהו שאכלתי, אבל ההפרעה נמשכה וגם הם המשיכו בלגלוג במשך שבועות, חודשים ושנים, עד היום".
אחת ההצעות שהובאו לידיעתה היא מתקן חדש מפלסטיק אשר ישנו חור באמצעיתו. המשתמש נושך את הפלסטיק ובה בעת שותה מים דרך החור. כתוצאה מכך מפסיקים השיהוקים, ככל הנראה בשל המתיחה של שרירי הצוואר.
את המתקן פיתח צ'אק ריי, לאחר שסבל בעצמו מהתקפי שיהוקים. הוא ניסה לשתות כוס מים כשהוא אוחז בפיו בעט, מה שהוביל להפוגה בתסמינים. עד כה נמכרו יותר מעשרת אלפים "מקלוני שיהוק" בעלות של 13 ליש"ט לאריזה הכוללת שלושה מקלונים.
שיא העולם בשיהוק שייך לאמריקני צ'רלס אוזבורן, שמת בשנת 1991. הוא סבל משיהוק לא פחות מ-68 שנים, אשר החלו לאחר שחזיר נפל עליו.
עד היום לא נמצאה תרופה שתפסיק לחלוטין התקפי שיהוק. התופעה עלולה להיגרם כתוצאה מבעיות רפואיות אחרות כמו רפלוקס קיבה, אולם אצל אדם שאינו סובל מבעיות כאלה קשה לעמוד על הסיבה המדויקת.
באלה הסובלים מהתקפי שיהוק ממושכים ניתן לטפל באמצעות חומרים מרגיעים ומרדימים ובהם הלופרידול וקטאמין, בתרופות נוגדות פרכוסים כמו פניטואין, קרבמאזפין או חומצה וולפרואית, בתרופות נוירולוגיות אחרות כמו גבאפנטין או בתרופה פראמין.
במקרים קשים ניתן לבצע ניתוח של צריבת העצב המעצבב את הסרעפת. עם זאת, מדובר בניתוח דרסטי, בעל שיעורי סיבוכים ותמותה גבוהים מאוד.