שתף קטע נבחר

באים לים?

למרות שחופי הרחצה נחשבים לאחד ממקומות הבילוי האהובים ביותר על הישראלים, אנחנו לא תמיד שומרים עליהם נקיים. לקראת אירועי ניקיון החופים הרבים שיתקיימו ביום מעשים טובים, חושף ארגון האקולוגיה הימית “אקואושן” עוד סיבות מעניינות לחשיבות השמירה על החוף

אם תשאלו את חבריכם מהי דרך הבילוי האהובה ביותר על הישראלים בקיץ, סביר להניח שרובם יענו שבילוי בחופי הרחצה. אבל אם העובדה הזו אכן נכונה, איך היא מסתדרת עם ערימות האשפה העצומות שמותירים המבקרים בחופים לאחר ביקור בים?

 

מי שביקר בחוף בקיץ האחרון וודאי יודע, שחלק מהחופים עמוסים במיוחד בקיץ ולאו דווקא בגלל כמויות של בני אדם, אלא יותר בגלל ערימות הפסולת שאנו מייצרים ומותירים אחרינו. בכדי להבין את ההשלכות של חופים מזוהמים ומהן הסיבות שבגללן חשוב לנו לשמור על חוף נקי, ריכזנו יחד עם ארגון "אקואושן" שיקח חלק בפעילויות ניקיון החופים במסגרת יום מעשים טובים, כמה מההשלכות המרכזיות שנגרמות כתוצאה מחוסר אכפתיות בשמירה על חוף נקי.

 


 

מפגע אסתטי ותברואתי

לאף אחד לא נעים לשבת בתוך פסולת. בטח שלא פסולת מסוכנת כמו שברי זכוכית, פסולת רפואית וכו'. גם זבל לא מסוכן ותמים למראה, כמו פחית שנשכחה, עלול להיות מסוכן בעקבות חלודה חשופה. בנוסף, לעתים טומן בחובו החול הרך "הפתעות" לא נעימות, עימן גם שירותי ניקיון החופים אינם מסוגלים להתמודד. בדלי הסיגריות נחשבים לקשים במיוחד לניקוי, מכיוון שהם נבלעים בחול במהירות. חשוב להדגיש ולהבהיר: בדלי סיגריות הם פסולת מזיקה ככל פסולת אחרת ועלינו להקפיד לאסוף אותם.

 

מלכודות מוות לשוכנים בים

הזבל נסחף עם הרוח ומגיע אל הים, שם בולעים אותו בעלי חיים כמו דגים, צבים, דולפינים, עופות וכו' ומתים במוות איטי ומייסר. חיפוש פשוט באינטרנט יכול להעלות אינספור תמונות וסרטונים קשים על מינים של חיות שלהבדיל מאיתנו, אינם יכולים או מסוגלים להתמודד עם המפגעים הסביבתיים שאנו מותרים אחרינו. זכרו שגם שקית תמימה למראה יכולה בקלות להפוך למלכודת חנק עבור השוכנים דרך קבע בסביבה הימית.

 

גם שקית תמימה יכולה להפוך למלכודת חנק עבור השוכנים בסביבה הימית (צילום: באדיבות אקואושן) (צילום: באדיבות אקואושן)
גם שקית תמימה יכולה להפוך למלכודת חנק עבור השוכנים בסביבה הימית(צילום: באדיבות אקואושן)

 

זבל בתפריט המזון שלנו

הפסולת, שמורכבת ברובה מפלסטיק על סוגיו השונים, מתפרקת כתוצאה מפגיעת קרני השמש וממגע עם מי הים, לחתיכות קטנטנות הקרויות מיקרופלסטיק. מיקרופלסטיק סופח מזהמים ורעלים בריכוזים גבוהים מאוד, גדולים בהרבה ביחס לריכוזם במים. מיקרופלסטיק דומה מאוד למזון שדגים נוהגים לאכול (כמו פלנקטון וביצי דגים) ולכן נאכל על ידם ומגיע בסוף אל הצלחת שלנו, כשאנו אוכלים מזון מן הים. בדיוק כמו שלימדו אותנו לא להאכיל את החיות בספארי, הימנעו מלהאכיל את החיים בים בשאריות רעילות שלבסוף מגיעות אלינו.

 

 

פגיעה כלכלית

אנשים ותיירים לא אוהבים ללכת לחופים מלוכלכים. גם עסקים שנמצאים בסביבת החוף נפגעים כשהחוף מזוהם, היות שחופים נקיים תמיד יהיו אטרקטיביים יותר. מעקב אחר חופי "דגל כחול" שמצטיינים באיכותם בעולם (וכעת גם בישראל), מוכחים זאת: היקף התיירות והעסקים שקשורים אליהם, גדול ומפותח ביחס לחופים מקבילים, שלא אוחזים בתו הנחשק.

 

  • ארגון "אקואושן" לחינוך ואקולוגיה ימית מרכז את תוכנית הדגל הכחול למצוינות חופים בישראל. במהלך יום מעשים טובים יערוך הארגון פעילות חינוכית בבית ספר להעלאת מודעות לשמירה על הסביבה החופית.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות אקואושן
בואו לעשות טוב בחוף
צילום: באדיבות אקואושן
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים