תלו את (מסע) הכומתה: הצנחנים ב"מלחמה"
סוף עידן: בחטיבה המובחרת של צה"ל החליטו לבטל את מסע הכומתה המיתולוגי, ולעבור למתכונת של "מסע מלחמה" לאורך 180 קילומטרים
שייפתח עליי שייפתח, אבל מעכשיו במתכונת שונה: מאות טירוני חטיבת הצנחנים קיבלו אמש (יום ג') בטקס מסורתי בגבעת התחמושת בירושלים את הכומתה האדומה ממפקדיהם, אלא שבניגוד לעבר - לאירוע המכונן של הלוחמים לא קדם מסע הכומתה המיתולוגי. בחטיבה המובחרת של צה"ל העדיפו לבטל את המסע המוכר שארך בשנים האחרונות 60 קילומטרים, וערכו במקומו "מסע מלחמה" ארוך על פני 180 קילומטרים ב-12 ימים.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
גורם בכיר בחטיבה הסביר כי ההחלטה התקבלה בעקבות השראה שקיבל מפקד הצנחנים, אלוף-משנה אליעזר טולדנו, ממאמר שפרסם ההיסטוריון מאיר פעיל, שלחם במלחמת השחרור ושירת כמפקד גדוד במבצע קדש. במאמר נטען כי הגישה של מסעות ארוכים ללא תכלית אינה נכונה.
המסע של טירוני הצנחנים שולב למעשה ב"שבוע המלחמה", שנחשב לשבוע מפרך בפרק ההכשרה של כל לוחם. כמות שעות השינה במסע עשויה להישאר חד-ספרתית וכוללת אימוני לחימה במתארים שונים.
"מסע המלחמה" היה אמור להתחיל בצניחה של מאות הטירונים, אך הוא נדחה לשבוע הבא בגלל תנאי מזג האוויר. בהמשך "כבשו" הטירונים את ה"כפר" הגדול בצאלים ומשם המשיכו בתנועה מבצעית צפונה
לכיוון בסיס האימונים החטיבתי בשומריה, תוך השתתפות בתרגילי לחימה.
לאחר שבת בשטח, המשיכו הצנחנים החדשים בתנועה תוך כדי היתקלות לחימה עם "חוליות טרור", תמרון ותפיסת שטחים שולטים בחבל לכיש ומשם לעמק האלה, הר סנסן, צור הדסה ודרך נחל סורק עד לגבעת התחמושת.
ביממה האחרונה של האימון הממושך, עלו הלוחמים 50 קילומטרים רצופים בעליות לירושלים. "הסיפור המרכזי הוא החיבור בין הלוחם, המפקד, אמצעי הלחימה והשטח", סיפר קצין בכיר בחטיבה ל-ynet. "מתוך מאות, פחות מעשרה התקשו בריאותית ונאלצו לפרוש באמצע. הלוחמים סחבו ציוד לחימה רב, ובו מקלעי הרימונים החדשים. האימון כלל גם פשיטות על מרחבי אויב בדומה למה שצפוי במתאר הצפוני".