שתף קטע נבחר

"אל תכלאו את אליס שלזינגר בשביל כסף"

משפטה של הג'ודוקא הדורשת שחרור מהאיגוד נפתח. עו"ד דרור המייצג את האיגוד: "יש לנו שורה של סיבות מדוע לא לשחרר אותה"

בבית משפט המחוזי בלוד, נפתח הבוקר (ה') אחד המשפטים המדוברים בספורט הישראלי, תביעתה של אליס שלזינגר לקבל שחרור מאיגוד הג'ודו.

 

ynet ספורט ברשתות החברתיות:

צפו: סל ניצחון מדהים בשנייה האחרונה

צפו: הקמע של סוצ'י לא מצליח להיכנס למכונית 

צפו: 10 המהלכים הכי יפים של אולסטאר 2014

 

בכתב התביעה, העלתה שלזינגר, באמצעות עורכי-הדין אמיר רוזנברג ולידיה מנדלבאום-פלקוב, טענות חמורות ביותר לכאורה, כנגד הנתבעים, ומצרפת תמלילי שיחות שלטענתה מלמדים על דרך ההתנהלות של היו"ר פונטי.

 

עורך דין אמיר רוזנברג, הג'ודוקא אליס שלזינגר ומאמנה, פאבל מוסין (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
עורך דין אמיר רוזנברג, הג'ודוקא אליס שלזינגר ומאמנה, פאבל מוסין(צילום: אורן אהרוני)

 

כל המעורבים בסאגה המתמשכת לרבות אליס שלזינגר, ומשה פונטי הגיעו לאולם הדיונים כשיחד איתם נכחו במקום גם מאמנה של שלזינגר, פאבל מוסין, משפחתה של שלזינגר, וגם ספורטאיות העבר, נופר אדלמן (שייט) ואנסטסיה גלושקוב (שחייה אמנותית) שהגיעו לתמוך. בכלל האולם היה מלא לחלוטין ו-20 אנשים נאלצו להישאר בחוץ מפאת חוסר מקום.

 

את הדיון מנהל השופט יעקב אברהם, כשאת האיגוד מייצג עו"ד רון דרור ואת שלזינגר, עו"ד אמיר רוזנברג. עו"ד דרור נשאל על ידי השופט מדוע לא לתת לה מכתב שחרור והסביר: "ברמה המהותית, ברגע שתהיה פניה של איגוד זר הנושא יעלה באיגוד. בתקנון ובמטרותיו לאיגוד יש מטרה לקדם את הענף וטוב שיש תחרותיות בריאה. יש את הקריטריון הישראלי שנקבע על ידי הוועד האולימפי ויש קריטריון בינלאומי, מי שיקבע בסופו של יום מי זו שתייצג את ישראל ה הוועד האולימפי ולא האיגוד.

 

דרור המשיך: "גם באותה שיחה שהוקלטה עם פונטי הוא אמר לה שהוא מתיייחס להיבט הספורטיבי ולא להיבט הנשי. המדינה משקיעה בה אלפי שקלים ואם היא מגיעה למסקנה שהיא לא יכולה להתחרות על הקריטריון ועדיף לה להתחרות במדינה שמציעה לה כסף, נהוג לתת תקופת צינון של שלוש שנים. אומרים שבמלחמה ואהבה אין כללים, אבל היא הולכת לתקשורת, למשרד הספורט ועושה מסע שלם, העיקר להיות באולימפיאדה. אם תהיה פנייה ממדינה זרה, נשקול את שחרורה".

 

פונטי נכנס לדיון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
פונטי נכנס לדיון(צילום: אורן אהרוני)

 

עו"ד רוזנברג הגיב לדברים: "האיגוד יודע שגורמים בחו"ל רק ממתינים לאישור לדבר עם אליס שלזינגר, אבל מעולם לא נשמעה דרישה של האיגוד מסוים לקבל כסף מאיגוד אחר עבור מעבר של ספורטאית ובגלל זה כולם התקפלו. שיתנו לה להשתחרר, במאי מתחילות תחרויות ניקוד. רק אל תעצרו אותה ותכלאו אותה בשביל הכסף, אפילו המדינה הסכימה לכך".

 

עו"ד דרור השיב: "הופעלו על השרה לחצים כאלה ואחרים, היא פנתה במכתב לד"ר אורי שפר (ראש מנהל הספורט, א.א.) והוא זה שכתב שמן הנכון וראוי לשחרר אותה. היא יכולה להמשיך להתחרות, אבל היא לא יכולה לכפות עלינו שחרור מהסגר. יש לנו שורה של סיבות מדוע לא לשחרר אותה, בין היתר בגלל העמדה העקרונית של האיגוד שרוצה לעודד ספורטאים להתחרות בחו"ל".

 

בסיום קבע השופט דיון נוסף ל-3.3 והורה על הצדדים לנסח תשובות לטענות השונות שעלו עד ליום חמישי הבא (27.2).

 

לאחר הדיון אמר עו"ד רוזנברג: "בית המשפט שאל את השאלה שכל אדם הגון היה שואל: למה לא לשחרר אותה, התשובות ששמענו היו איומות, בית המשפט הבין את חשיבות הדיון ולכן קבע דיון כל כך מהר. המצב הנפשי של אליס הוא לא סוד וכל מי שרואה מדבר על המצב שלה. כולם מבינים מה פונטי גורם לאליס. יש לנו תקווה שבית המשפט יתן את ההחלטה הנכונה".

 

עו"ד דרור אמר: "אני לא יכול להתבטא כנגד בית המשפט, אבל אין ספק שהיה אפשר לראות כי יש לשופט דעה מסוימת.

איזה מורשת היא תשאיר לעצמה אם היא תלך לייצג מדינה אחרת? מה שטוב לנו לאיגוד זה שהיא תחזור למזרן להתחרות כספורטאית. הוועד האולימפי יקבע את הקריטריונים והיא תהיה ספורטאית עד הסוף שתייצג את המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אולם בית המשפט
צילום: אורן אהרוני
מומלצים