קורע לב: קוריאנים התאחדו אחרי 60 שנה
עשרות קרובים קוריאנים מהצפון והדרום שלא התראו מאז המלחמה, הופגשו ופרצו בבכי זה על צווארו של זה. אב גילה שיש לו בן, אישה ייבבה מול אחותה הסובלת מאלצהיימר: "את לא מזהה אותי?". בעוד 3 ימים הם ייפרדו לנצח
כל כך הרבה עוני ועצב מביאה צפון קוריאה לאזרחיה, אבל לרגע קט ונדיר היא סיפקה היום (ה') גם כמה שעות של אושר לעשרות מהם, שהתאחדו עם בני משפחותיהם מדרום קוריאה אחרי 60 שנה שבהן לא התראו. אחים ואחיות, אמהות ובנות, קרובי משפחה שהזדקנו וגבם הלך והתכופף, אך זכו - רבים מהם בישורת האחרונה של חייהם - לרגע אחד של חסד, למבט אחד נוסף ביקירים שאת ריחם הם בקושי זוכרים, שאת חיבוקם החם לא חשו זה יותר מיובל שנים.
עוד חדשות מהעולם :
היה היה רודן: ספרי הילדים של קים ג'ונג איל
כ-80 דרום קוריאנים נסעו בדרכים המושלגות עם בני משפחותיהם להר היהלום בצפון קוריאה, שם חיכו להם כ-180 צפון קוריאנים, קרובי משפחתם האהובים. איחוד המשפחות הזה, הראשון מאז 2010, בא בשעה של רגיעה יחסית ונדירה ביחסים בין דרום קוריאה לצפון קוריאה. האושר הרגעי שלהם מהול כבר עכשיו בעצב: בתוך כמה ימים הם ייפרדו שוב, וסביר להניח שלא יראו עוד איש את רעהו לעולם.
הטלוויזיה בדרום קוריאה שידרה תמונות של קרובי משפחה משוחחים ומתחבקים, בוכים זה על זרועותיו של זה ומחליפים תמונות של בני משפחה אחרים שלא יכלו להגיע למפגש או שהלכו לעולמם. שני גברים בחליפות ועניבות נראו מוחים זה את דמעותיו של זה, מצמידים את מצחיהם.
הייתה זו כאמור הפעם הראשונה זה יותר משלוש שנים שמתקיימים איחודי משפחות בין צפון קוריאה לדרום קוריאה. זו הוכחה חיה לכך שלמרות 60 שנים של איבה בין המדינות, חוסר הבנות ואיומי מלחמה, הגבול המזוין ביותר בעולם מחלק בסופו של דבר את בניו של עם אחד - העם הקוריאני.
מפגש איחוד המשפחות היה מאוחר מדי עבור סאו יאונג סוק, קשישה בת 90, שמתה בדרום קוריאה לפני 15 שנה. בתה קים יונג ג'ה, בת 68, הגישה תוך שהיא מתייפחת תמונה שלה לאחותה שאותה לא ראתה במשך העשורים האחרונים לחייה. האחות קים יונג סיל הצמידה את התמונה ללבה ואמרה "זו התמונה של אמא".
עבור משפחות אחרות, הזקנה והמחלות לא מנעו את האיחוד, אבל הפכו אותו למתוק-מריר. "אחותי, מדוע את לא יכולה לשמוע אותי?", שאלה רי יונג סיל, בת 84 מצפון קוריאה, את אחותה בת ה-87 לי יונג סיל, שמתקשה לזהות אנשים בשל מחלת האלצהיימר. דמעות הציפו את עיניה של רי כשבתה של לי החלה לבכות, ואמרה לאמה: "אמא, זאת הדודה שלי. זאת הדודה שלי. היא אחותך".
ההבדל בשם המשפחה של השתיים נעוץ בחלוקתו של האי לשתי מדינות, צפון ודרום: למעשה מדובר באותו שם משפחה, אולם כל אחת משתי המדינות משתמשת בכללי איות אחרים, הן בקוריאנית והן באנגלית.
רי צ'ול הול, בן 77 מצפון קוריאה, השתמש בנייר כדי לתקשר עם אחיו בן ה-81 מדרום קוריאה, לי מיונג הו, ששמיעתו לקויה. "אמא נהגה לספר לי שתחזור הביתה ותקנה לי זוג נעלי גומי", כתב לו רי על נייר שהעביר לאחיו.
הקוריאנים שהתאחדו היום הם הבודדים שהם בני מזל, יחסית. מיליוני קוריאנים הופרדו מיקיריהם בעקבות מלחמת קוריאה העקובה מדם שהסתיימה ב-1953. בתקופות קודמות של רגיעה בין צפון קוריאה לדרומה כ-22 אלף קוריאנים זכו למפגשי איחוד קצרים - 18 אלף פנים אל פנים והשאר דרך וידאו. לדברי סיאול, אף אחד מהם לא קיבל הזדמנות למפגש נוסף.
מפגש איחוד המשפחות אורגן הפעם אחרי שצפון קוריאה החלה לאחרונה להצהיר על רצונה ביחסים טובים יותר עם דרום קוריאה. פרשנים מחוץ לצפון קוריאה מעריכים כי מדובר בניסיון לזכות בסיוע זר ובהשקעות זרות שלהם היא זקוקה כל כך. עם זאת, הצפון שלח מסרים מעורבים, ובמקביל איים לבטל את איחוד המשפחות במחאה על תרגיל צבאי שנתי משותף של סיאול עם ארה"ב שהחל ביום שני השבוע.
פגישות האיחוד מתחלקות לשני חלקים. הזמן המשותף של קרובי המשפחה שנכללו באיחוד היום יסתיים ביום שבת. קבוצה נוספת של כ-360
דרום קוריאנים אמורה לבקר באותו מקום ביום ראשון, ולפגוש 88 קשישים צפון קוריאנים אחרים, בני משפחותיהם. מפגש האיחוד הזה יסתיים ביום שלישי. פרט למפגשים האלה, צפון קוריאה ודרום קוריאה אוסרות על אזרחיהן לבקר זו בשטחה של זו או אפילו לשלוח זה לזה מכתבים, לשוחח בטלפון או לתקשר באימייל.
לפי הדיווחים מדרום קוריאה, קנג נאונג הוואן, בן 93, הבין רק במסגרת תהליך הגשת הבקשה לאיחוד משפחתו שהוא הותיר אחריו בן בצפון קוריאה אחרי שעזב את האזור במהלך המלחמה. בנו, קנג ג'ונג קוק, כיום בן 64, היה אז ברחמה של אמו, והאב לא היה מודע לכך שהיא בהריון. כשהם סוף סוף נפגשו היום, קנג לא יכול היה שלא להקניט אותו קלות. "אתה נראה זקן", אמר לבנו. "בוא ותן לי חיבוק".