המפכ"ל על קריסת תיק הברנוער: "תפקידנו לוודא שלא יעמדו לדין חפים מפשע"
בנאום בתל-אביב התייחס רב-ניצב דנינו לביקורת הקשה שהוטחה במשטרה והבטיח להיאבק בפשיעה החמורה: "נשים עליהם יד כי לא ניתן לסכן את שלומם של האזרחים". על גל הפשיעה אמר המפכ"ל: "לשים את הדברים בפרופורציה"
בצל הביקורת שספג, התייצב לפני הצהריים (יום ו') מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יוחנן דנינו מול העיתונאים והגיב לדברים. אחרי שנאלץ להתמודד עם קריסת תיק הדגל של המשטרה בחקירת הרצח בברנוער, התייחס דנינו לראשונה לנושא ואמר כי "אם הספק יתבסס לא נעמיד לדין חפים מפשע, צריך לתמוך במהלך כזה". על הביקורת שנשמעת בציבור בנוגע לתפקוד המשטרה בעת האחרונה אמר המפכ"ל כי "עם ישראל צריך לחזק את השוטרים במיוחד בעת הזו".
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
בנאום במלון הילטון בתל-אביב, במסגרת כנס המועדון המסחרי והתעשייתי, אמר דנינו: "נמשיך במאבק הבלתי מתפשר בפשיעה החמורה. מי שצריך לפחד אלו חברי ארגוני הפשיעה הטרוריסטים. נשים עליהם יד כדי לא ניתן לסכן את שלומם של האזרחים. הנושא בלחימה בפשיעה המאורגנת נמצא בראש סדר העדיפויות, אלו אירועים דומים לאירועי טרור. המאבק בפשיעה המאורגנת בלתי-נגמר, אין אף משטרה שהצליחה לעצור אותו לחלוטין, אבל לא נפסיק להילחם בפשיעה. הובלתי את המשטרה להרבה הישגים, הכנסנו מאות חברי ארגוני פשע לכלא".
המפכ"ל אמר עוד בהתייחסותו למיגור הפשיעה המאורגנת כי "אין למשטרת ישראל מה להצטדק. ב-2013 היה המספר הנמוך של אירועי רצח בעשורים האחרונים, אירועי הירי פחתו וירדו ל-780 בשנה שעברה. בשנה החולפת הכנסנו מעל 1,400 עבריינים לכלא".
המפכ"ל אמר עוד כי "הסיכוי שלך להירצח בניו יורק הוא פי שישה ורבע מאשר במדינת ישראל. האזרחים לא יודעים את זה. מפחידים אותם. אזרחי מדינת ישראל מרגישים בטוחים להסתובב ברחובות אחרי שעות החשכה. בתוך מדינת ישראל יהיו אזורים פחות סימפטיים אבל זה בכל העולם. החוכמה היא לראות את זה בראייה יותר רחבה, זה לא שאין לנו מה לעשות, זה לא שאין פשיעה להילחם בה. אבל בואו נשים את הדברים בפרופורציה".
הוא התייחס גם למעמד השוטרים. "אני מחזק את השוטרים שלי", הוא אמר. "חייתי פה הרבה שנים ואני יודע מה זה מצב רוח נמוך. התפקיד שלי כמפכ"ל הוא לדאוג שהשוטר לא ייפגע. השוטר הוא זה שבסוף תופס את העבריינים". הוא אמר כי אם יעשו בימים האלה סקר, המשטרה לא תצא בו טוב. "צריך להמשיך לעבוד", הוא אמר. "אני חזק ואני רוצה שהציבור תומך במשטרה ורוצה שנצליח במאבק שלנו. אני רואה את זה ואני חש את זה ולכן אני חזק". הוא חזר כמה פעמים בנאומו כי רמת האמון במשטרה עלתה.
גל של חיסולים
דנינו ספג לא מעט ביקורת על תפקוד המשטרה. ביום שלישי היה זה מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, שאמר: "אנחנו בתקופה של אווירת טרור, אנשים מפחדים לצאת מהבית וזה משליך גם על החיים הכלכליים". שפירא הוסיף: "אנשים נכנסים לחרדות וזה מצב שצריך לטפל בו. והימים האחרונים מדברים בעד עצמם".
בשבת אירע המקרה האחרון בשרשרת. שני רעולי פנים ירו בתאאר לאלא, תושב יפו שנסע בסמוך למתחם התחנה בתל אביב. הנרצח, בן 27, היה מוכר למשטרה ונחשב ליעד של היחידה המרכזית במחוז. על פי צילומי אבטחה שליקטה המשטרה, המתנקשים הגיעו ברגל והתקרבו למכוניתו של לאלא. הם ירו בו מטווח קצר עשרות כדורים ונמלטו בריצה לעבר מכונית הטויוטה שחיכתה להם. זמן קצר לאחר מכן אותרה המכונית ביפו, וחוקרי כיבוי אש קבעו כי היא הוצתה על ידי בקבוק תבערה.
בסוף השבוע שקדם לכך נהרג אדם נוסף בפיצוץ במכונית ברחוב ששת הימים בשכונת כפר שלם בתל אביב. כוחות גדולים של משטרה ומד"א הוזעקו למקום ואיתרו כלי רכב שנעצר בצדי הכביש כתוצאה מהפיצוץ,
וגופת אדם בתוכו. "שמעתי פיצוץ שהרעיד לי את הבית ומיד יצאתי החוצה", סיפר פרמדיק מד"א אילן מועלם שגר בסמוך והגיע למקום. "ראיתי רכב שעולה באש ובתוכו אדם. בעזרת כונן מד"א נוסף שהגיע למקום ניסינו לחלץ אותו מהרכב, אך האש שהלכה וגברה אילצה אותנו להתרחק".
ימים ספורים לאחר מכן, הצביע ניצב יצחקי על שינוי דפוס הפעולה העברייני. בדיון בכנסת פסל יצחקי את ההנחה כי מדובר בפיצוצים יזומים של ארגוני הפשיעה והדגיש כי "כוחות השוק" הכתיבו מעבר לשימוש תכוף במטעני נפץ. "עבריין שיוצא לנקום בודק איפה זה יעלה לו זול יותר, איפה זה זמין יותר ומה רמת הסיכון. ברגע שיש זמינות המחירים יורדים, כמו כל דבר אחר בשוק", הדגיש.