שתף קטע נבחר

 
צילום: EPA, AFP, רויטרס

תמונות מקייב: בגן החיות הפרטי של הנשיא

הדחת ינוקוביץ' הובילה רבים מתושבי קייב לפלוש למתחם המגורים המפואר שלו. שם, ללא אבטחה, גילו את מוסך מכוניות הפאר ואת ספינתו הענקית

סמלי השחיתות יוצאים לאור: שלטון הברזל של נשיא אוקראינה ויקטור ינוקוביץ' קרס היום (שבת) והביא עמו כמעט באופן מיידי להתרת הרסן האזרחי ברחובות. הדיווחים המרובים על ההתפתחויות הפוליטיות הדרמטיות בקייב הובילו רבים לפלוש למתחם המגורים של הנשיא המודח בפאתי הבירה. בהיעדר כוחות אבטחה, הפך המקום לאתר המועדף על "תיירי הפנים" ותמונות רבות ממנו החלו מתפרסמות ברשתות החברתיות, בצירוף תגובות מלגלגות.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

בין היתר, נהנו האזרחים מביקור חינם בגן החיות הפרטי של ינוקוביץ' ובמוסך מכוניות הפאר שלו, והמשיכו משם למרינה הסמוכה - שם גילו את הספינה הנשיאותית הגדולה.

מחוץ למגורי ינוקוביץ' (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
מחוץ למגורי ינוקוביץ'(צילום: מתוך טוויטר)

גן החיות הנשיאותי (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
גן החיות הנשיאותי(צילום: מתוך טוויטר)

מוסך מכוניות הפאר (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
מוסך מכוניות הפאר(צילום: מתוך טוויטר)

מסמכים רשמיים במי הנהר (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
מסמכים רשמיים במי הנהר(צילום: מתוך טוויטר)

תמונות על רקע הארמון הנטוש (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
תמונות על רקע הארמון הנטוש(צילום: מתוך טוויטר)

 (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
(צילום: מתוך טוויטר)

הספינה הנשיאותית במרינה (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
הספינה הנשיאותית במרינה(צילום: מתוך טוויטר)
 

יממה לאחר החתימה על ההסכם עם הנשיא ויקטור ינוקוביץ', שאמור היה לשים קץ למשבר הפוליטי המתמשך במדינה, הודיעו המפגינים כי השתלטו על מוקדי הכוח בבירה קייב. זמן קצר לאחר מכן, מינתה האופוזיציה מחליפים לתפקידי מפתח בממשל, ואחר הצהריים הודח הנשיא מסמכויותיו בהצבעה בפרלמנט, שקבע מועד לבחירות - 25 במאי. הנשיא ינוקוביץ' עצמו שוהה במזרח המדינה, הדגיש כי אינו מתכוון להתפטר ודיווח על ירי לעבר מכוניתו. "זו הפיכה, המפגינים ברחובות מזכירים לי את עליית הנאצים לשלטון בגרמניה בשנות השלושים", הצהיר.

 

ההסכם בין ינוקוביץ' לשלושת מנהיגי האופוזיציה - המתאגרף ויטלי קליצ'קו, ארסני יטסניוק ואלוג טיינייבוק - נחתם לאחר התייעצות של האחרונים עם המפגינים. הוא קיבע שורת ויתורים של הנשיא, התחייבות לרפורמות חוקתיות שיצמצמו את סמכויותיו, הקמת ממשלת אחדות והקדמת הבחירות. פרטי ההסכם כללו גם ביטול חוק שבהפרתו הורשעה ראש הממשלה לשעבר יוליה טימושנקו, יריבתו המושבעת של

ינוקוביץ' ששוהה במאסר, והיא השתחררה מהכלא.

 

נסיעתו של ינוקוביץ' לחרקוב מעידה עד כמה אוקראינה, מדינת בת 46 מיליון תושבים, מפולגת כיום. האזורים המערביים במדינה רוצים להתקרב לאיחוד האירופי והרשויות בערים רבות שם התנערו משלטונו של נשיא אוקראינה, בעוד אזור המזרח, האחראי לרוב התוצרת הכלכלית, מעדיף קשרים קרובים יותר עם רוסיה.

 

על פי הערכות, יותר מ-100 בני אדם נהרגו עד כה בעימותים באוקראינה, ורחובות הערים בה עדיין מלאים מפגינים ושוטרים. בכיכר "מיידאן", מרכז המחאה, נותרו עשרות אלפים שהבטיחו כי "אין סיכוי לפשרה, ינוקוביץ' החמיץ זאת. יש רק שתי אפשרויות עבורו - כלא או גלות". אחד ממפקדיה החמושים של האופוזיציה אישר כי אנשיו נכנסו ללשכת הנשיא בקייב, אך הדגיש כי במקום לא מתרחשת ביזה. "נשמור על הבניין עד שהנשיא הבא יבוא. ינוקוביץ' לא ישוב לכאן לעולם", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך טוויטר
מצלטמים מחוץ למגורי ינוקוביץ'
צילום: מתוך טוויטר
מומלצים