אין עבודה בהיי-טק? צרו לעצמכם ניסיון
כפי שמגלים מועמדים רבים - ברוב העבודות בהיי-טק, הניסיון הרבה יותר חשוב מהתואר. איך אפשר לצבור אותו אם אי אפשר למצוא עבודה בלעדיו? יש פתרון פשוט - צרו אותו בכוחות עצמכם. כך תעשו זאת
סיימתם ללמוד ואתם מעוניינים לעבוד בהיי-טק? כפי שמגלים מועמדים רבים בהליכי חיפוש העבודה - אם לא עבדתם בתחום בזמן לימודיכם או לפני, אתם נחשבים לחסרי ניסיון ולכן תתקשו מאוד למצוא עבודה בתחום.
- עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
ברוב המקרים, הניסיון חשוב הרבה יותר מהתואר, שכן רוב המעסיקים לא מעוניינים לבזבז זמן על ההכשרה של המועמדים. מבחינתם, הם רוצים עובד שיוכל להשתלב מהיום הראשון בעבודה, גם אם זה אומר לשלם לו יותר.
ואכן, אם נשים בראיון עבודה ממוצע את שני המועמדים הבאים: מועמד מקצועי ובעל ניסיון אך ללא תואר לעומת מועמד בעל תואר אך ללא ניסיון - נגלה כי המועמד הראשון יקבל לרוב עדיפות, בהנחה שהוא יודע למכור את עצמו.
אבל אם המעסיקים לא ממש מוכנים לתת הזדמנות למועמדים חסרי ניסיון - כיצד אפשר לצבור אותו אם קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה בלעדיו? יש פתרון פשוט - צרו לעצמכם ניסיון.
אוספים אנשים ומתחילים לעבוד
חפשו עוד אנשים חסרי ניסיון ושתפו איתם פעולה - היום, בעידן המידע החופשי והרשתות החברתיות, ניתן בקלות למצוא אנשים בתחומי המחשבים והתוכנה, חסרי ניסיון ובעלי עודף זמן פנוי, ולשתף איתם פעולה. כך למשל, בוגר טרי שמחפש עבודה כמתכנת צד שרת - יכול למצוא שותפים חסרי ניסיון כמו מישהו שיבצע את הבדיקות על המוצר (QA), מתכנת שיפתח את צד הלקוח ומנהל מוצר שיגדיר ויאפיין את המוצר.
רעיון למוצר - בשלב הבא דרוש לכם רעיון טוב למוצר. אפשר לצרף עוד אדם עם רעיון מהפכני לסטארט-אפ, או שהצוות המגובש יחשוב על רעיון משל עצמו. יש גם קבוצות רבות של יזמים בפייסבוק, שמחפשים אנשים שיפתחו את מוצרי התוכנה שלהם.
התחילו לעבוד - אחרי שהרעיון המרכזי מתגבש, מומלץ בחום פשוט להתחיל לעבוד -מנהל המוצר צריך לאפיין את המוצר ולשלוח את מסמכי האפיון לאיש ה-QA ולמפתחים, איש ה-QA יכתוב את מסמכי הבדיקות עבור המוצר והמפתחים יפתחו באותו הזמן משהו ראשוני. כל אחד יבצע את תפקידו כאשר אחת למספר ימים נפגשים, נותנים פידבקים ועושים סיעור מוחות.
בסוף תהליך הפיתוח הראשוני, איש ה-QA צריך לעשות סבב בדיקות על פי המסמך שכתב, לאתר באגים ולשלוח למפתחים. בשלב הזה אפשר לשלוח את הבאגים אפילו במייל או לעבוד עם תוכנות חינמיות לניהול באגים. אנשי הפיתוח יתקנו את הבאגים, מנהל המוצר יאפיין תוספי תוכנה (פיצ'רים) נוספים ותהליך הפיתוח חוזר על עצמו.
הקמת אתר - במקביל כדאי מאוד להקים אתר אינטרנט מרהיב שיציג את המוצר שלכם ולמצוא שם מתחם (דומיין) נכון המתאים לאופי החברה או המוצר. ניתן לבנות אתר בקלות באמצעות אתרים כגון WIX.
הקמת חברה בע"מ - השלב הבא הוא הקמת חברה בע"מ, וזה לא כזה מסובך כמו שזה נשמע. עלות הקמת חברה נעה סביב 3,000-4,000 שקל ואפשר לעשות את זה אצל רואה חשבון או עו"ד. התהליך יכול להמשך מספר שבועות ובסופו תהיה לכם חברה בע"מ (שימו לב, שמשלב זה תאלצו לשלם מס חברות שנתי). בתהליך הקמת החברה יוגדר רשמית התפקיד של כל עובד בחברה.
יש לכם ניסיון - לאחר מספר חודשים, בהם התקבל כבר האישור על הקמת החברה בע"מ - אפשר להוסיף את תיאור המשרה והניסיון שנצבר לקורות החיים וכבר יש לכם יתרון יחסי גדול יותר לעומת שאר המתמודדים חסרי הניסיון. מאחר שכבר התנסיתם לא רק בעבודה עצמה, אלא גם בעבודה עם בעלי תפקידים אחרים בחברה - אתם מחזיקים ביתרון אדיר. ומי יודע? אולי מה שהחל כיוזמה לצבירת ניסיון, יכול להוביל לאקזיט נאה.
הכותב הינו מומחה לתעסוקה ופיתוח קריירה בהיי-טק , בעליה של מכללת SVCollege, ומנהל את פורום עבודה בהיי-טק בפורטל תפוז. מייל: info@HitechCoacher.com