שתף קטע נבחר

 

קוצר עונש שוטרים שהפקירו למוות פלסטיני

ביהמ"ש המחוזי בירושלים קבע כי שני שוטרים שגרמו ברשלנות למותו של פלסטיני מעזה ירצו 21 חודשי מאסר במקום 30. השופטים מתחו ביקורת על המשטרה: "אין נוהל כתוב כיצד יש לנהוג בשב"ח שמוחזר לתחומי הרשות"

הומתק העונש לשוטרים שסרחו: בית המשפט המחוזי בירושלים קיצר הבוקר (יום ב') בתשעה חודשים את עונשם של שני שוטרים שהורשעו בגרימת מוות ברשלנות, לאחר שהפקירו צעיר פלסטיני פצוע בשולי הדרך. בית משפט השלום בעיר גזר ביולי 2012 על שני השוטרים, אסף יקותיאלי וברוך פרץ, 30 חודשי מאסר, והיום קבעו שופטי המחוזי - יורם נועם, כרמי מוסק ומשה בר - כי עונשם של השוטרים יעמוד על 21 חודשי מאסר.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

הפלסטיני שמת, עומר אבו-ג'ריבאן מעזה, שהה בארץ בניגוד לחוק. ב-2008 הוא התהפך עם רכב שבו נסע בכביש 6 וסבל משברים בעצם הבריח והאגן. בעקבות כך הוא אושפז בבית החולים שיבא בתל השומר וסבל גם מדלקת ריאות. לאחר ששוחרר מבית החולים, הוא הוחזר על ידי המשטרה לשטחים בניגוד לנהלים.

 

השוטר יקותיאלי הביא את הפלסטיני לכביש 443, וסמוך למחנה עופר השאיר אותו בכביש לבדו, בזמן שהוא לובש עדיין פיג'מה של בית החולים, ללא נעליים וללא מזון או מים. פרץ היה הקצין התורן שאישר את המהלך. יומיים לאחר מכן נמצאה גופתו של הפלסטיני בשולי הכביש המוביל מצומת עטרות לגבעת זאב, לאחר שמת מהתייבשות.

התייבש ומת. אבו-ג'ריבאן (צילום רפרודוקציה: מוחמד סבאח, בצלם) (צילום רפרודוקציה: מוחמד סבאח, בצלם)
התייבש ומת. אבו-ג'ריבאן(צילום רפרודוקציה: מוחמד סבאח, בצלם)

שופטי המחוזי קבעו בפסיקתם היום כי הם מקבלים את קביעות בית משפט השלום, אך יחד עם זאת ציינו כי עונש השוטרים יקוצר לנוכח העובדה שבמשטרה אין נוהל כתוב וסדור כיצד יש לנהוג בשוהה בלתי-חוקי בתחומי ישראל, שעה שמתקבלת החלטה לשחררו ולהחזירו לתחומי הרשות.

 

"עולה כי קיים נוהג לשחרר שוהים שכאלה בקרבת המחסום או הגדר המפרידה בין תחומי ישראל לרשות, תוך תקווה שימצאו דרכם לחזור לתחומי הרשות. נוהג שכזה אינו ראוי במקרה שבו מדובר באדם חסר ישע", ציינו השופטים, "אי קיום הנוהל לא משפיע על חומרת מעשיהם של השוטרים אך יש בו כדי להשפיע על חומרת העונש". השופטים גם ציינו בהחלטתם כי התחשבו בנסיבות האישיות של השוטרים ובהיותם מצטיינים בשירות.

 

אחיו של יקותיאלי אמר לאחר הדיון כי המשפחה מודה לאל. עו"ד אבי חימי, סנגורו של יקותיאלי, אמר לאחר הדיון: "לאחרונה משטרת ישראל ושב"ס הפכו לשק חבטות ציבורי, מי שחושב שאפשר לעשות עבודה כל כך קשה עם אפס תקלות טועה. מי שמעוניין לעשות שיקום מהספה שיתגייס למשטרה.

 בית המשפט הקל בעונשם של השוטרים, אך אנו סבורים שראוי היה לזכות אותם ויש ערכאה נוספת".

 

עו"ד רונאל פישר, סנגורו של פרץ, ציין גם הוא כי בכוונתו לפנות לבקשת ערעור נוסף בבית המשפט העליון. לדבריו, "אין ספק שהטיעונים שלנו שהם משפטיים בעיקרם יהיה להם מקום בעליון ואנו בדרך לשם ויש לנו סיכויים טובים. ההרשעה ביסודה שגויה ולכן נפעל מול זאת עד הסוף. עד שלא יהיה לדבר הזה סוף מרשי ימשיך לכהן כקצין במדים. הוא ראוי להם והם ראויים לו".

 

אושרה אסף, יו"ר עמותת זכויות השוטרים, אמרה לאחר הדיון: "אני מודה לבית המשפט אך אני חושבת שלא היה צריך להרשיע אותם מלכתחילה. האשמה היא לא על השוטרים אלא על בית החולים תל השומר ששחרר את החולה במצב כזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
השוטר יקותיאלי
צילום: אוהד צויגנברג
צילום: אוהד צויגנברג
הקצין פרץ
צילום: אוהד צויגנברג
צילום: תומי הרפז
עו"ד חימי
צילום: תומי הרפז
מומלצים